واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
کمک به آینده غذایی بشر با گوشت مصنوعی تاج خروسی!
تولید گوشت در آینده یکی از دغدغههای مهم خواهد بود و طی سالهای اخیر ایده تولید گوشت مصنوعی توسط برخی از شرکتها معرفی و اجرایی شده است. به گزارش نامه نیوز به نقل از ایسنا ، «اتان براون» مدیر اجرایی شرکت «فراتر از گوشت» (Beyond Meat) نوعی گوشت جایگزین را از سویا، پروتئینهای نخود و گل تاج خروس تولید کرده است.
گوشت ساختگی ایده جدیدی نیست و بسیاری از فروشگاههای دنیا پر از مواد جایگزین گیاهمحور هستند؛ اما آنچه شرکت «فراتر از گوشت» را متمایز میکند، محصول گوشتمانند آن است.
تکههای مرغ این شرکت دارای ساختار فیبری متمایزی بوده و نمایه غذایی مشابه گوشت واقعی را ارائه میدهند.
هر پرس از این مرغ دارای میزان پروتئین معادل پروتئین یک مرغ است، اما میزان کلسترول یا چربیهای ترانس و اشباعشده آن صفر است.
برای خود براون تفاوت ناچیزی بین محصول شرکت وی و گوشت واقعی وجود دارد.
با ابزار حاضر در این کارخانه مانند حیوانات واقعی برخورد نمیشود، بلکه آنها دستگاههایی هستند که ورودیهای گیاهی را به گوشت مرغ تبدیل میکنند.
شرکت مزبور همچنین از سیستم تولید کارآمدتری استفاده میکند و در حالیکه هر 453 گرم مرغ بدون استخوان پخته، 3.4 کیلوگرم اغذیه خشک و 30 لیتر آب میطلبد، همان میزان در «فراتر از گوشت» فقط 499 گرم مواد مغذی و دو لیتر آب میطلبد.
توانایی تولید کارآمد گوشت یا مولفهای کاملا شبیه گوشت به طور فزایندهای در سالهای آینده اهمیت پیدا میکند، زیرا انسان ممکن است به نقطهای برسد که در آن پروتئین حیوانی به اندازه کافی وجود نداشته باشد.
بر اساس اعلام سازمان ملل، جمعیت جهان از 7.2 میلیارد انسان کنونی تا سال 2050 به 9.6 میلیارد تن میرسد. همچنین چون کشورهایی مانند هند و چین در حال توسعه هستند، جمعیت آنها از رژیمهای غربی بیشتری استفاده میکند.
میزان گوشت مصرفشده متوسط هر انسان از سال 1967 تا سال 2007 تقربیا دو برابر شده و سازمان ملل مدعی است این میزان تا سال 2050 باز هم دو برابر میشود.
به عبارت دیگر، سیاره زمین باید در خصوص شیوه به دست آوردن گوشت خود تجدیدنظر کند.
براون این موضوع را با ارائه محصول غذایی گوشتمانند مورد خطاب قرار میدهد، اما وی در زمینه بازتولید محصولات حیوانی تنها نیست. به طور مثال شرکت Modern Meadow نیز از چاپگرهای سهبعدی و مهندسی بافت برای پرورش گوشت در آزمایشگاه استفاده میکند.
تصورکردن آیندهای که تهی از گوشت باشد، دشوار است اما آینده به سرعت در حال نزدیکشدن است.
هر ساله هر امریکایی بیش از 90.72 کیلوگرم گوشت مصرف میکند.
همچنین گفته میشود حدود 80 درصد از مزارع جهان برای حمایت از صنایع مرغ و گوشت به کار میروند و از بخش اعظم آنها برای پرورش مواد غذایی حیوانات استفاده میشود. به طور مثال، هر 453 گرم گوشت پختهشده برای وعده غذایی یک خانواده حدود 23 متر مربع زمین، 12.25 کیلوگرم غذا و 211 گالن آب میطلبد.
عرضه گوشت نه تنها منابع را میبلعد، بلکه ضایعاتی را نیز تولید میکند. همین میزان گوشت میزان قابلتوجهی انرژی سوخت فسیلی را نیز برای رسیدن به میز شام خانواده میطلبد.
افزون بر این، باید سوخت تراکتورها، کشتارگاهها و کامیونها را تامین کرد. این فرآیند جدای از گاز متانی است که گاوها در طول زندگیشان تولید میکنند؛ گاز متان حدود 51 درصد گازهای گلخانهای تولیدشده در جهان را تشکیل میدهد.
مصرف گوشت خود دارای یک پیشینه طولانی است.
میلیونها سال پیش، انساننماها دارای رودههای بزرگ و مغزهای کوچکتر بودند.
این فرآیند حدود دو میلیون سال پیش معکوس شد و مغزها بزرگتر و رودهها کوچکتر شدند.
دلیل اصلی این تغییر بر اساس مطالعه 1995 توسط «لزلی ایلو» از دانشگاه کالج لندن در آن زمان این بود که اجداد انسان شروع به خوردن گوشت به عنوان منبعی فشرده و حاوی کالریهای پر انرژی کردند.
انساننماها به سیستم گوارشی بزرگ و دارای انرژی فشرده نیازی نداشتند و میتوانستند میزان انرژی دریافتی را به جای دیگری به طور مثال، مغز منتقل کنند که نیازمند انرژی بالایی بود. آنها با این مغزها توانستند دنیا را تغییر دهند.
با گذشت زمان، گوشت از لحاظ فرهنگی هم حائز اهمیت شده، شکار به یک همکاری تبدیل شد و غذاپختن و خوردن، جوامع را در مراسمهای نمادین گرد هم آورد.
در اوایل دهه 1980، یک دانشمند علوم غذایی به نام «فو-هونگ هسی» برای آغاز یک برنامه غذایی به دانشگاه میسوری رفت. وی دانشگاه را متقاعد کرد برای وی یک دستگاه اکستروژن در مقیاس تجاری خریداری کنند که در فضای آکادمیک نامی از آن برده نشده بود.
این دستگاه یکی از مهمترین قطعات تجهیزات صنعت پردازش غذایی است که تاکنون ساخته شده و در آن زمان میتوانست مواد غذایی مطلوب را طی چندین فرآیند تولید کند.
در سال 1989، هسی و یکی از همکارانش به نام «هارولد هوف» از این دستگاه برای تولید نخستین ماده شبهگوشت واقعی استفاده کردند و هماکنون افرادی مانند اتان بروان به دنبال ادامه این ایده جهت تولید گوشت مصنوعی هستند.
1392/9/19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]