واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس سازمان حفظ نباتات خبر دادورود سالانه 700 هزار مترمكعب چوب روسي به كشور
رئيس سازمان حفظ نباتات كشور گفت: سالانه بيش از 700 هزار متر مكعب چوب از روسيه وارد كشور ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس از رشت، رضا فتوحي بعد از ظهر امروز در جمع واردكنندگان چوب از روسيه مشكلات قرنطينه چوب را مورد بررسي قرار داد.
وي انجام بخشي از اقتصاد كشور را توسط تجار و بازرگانان دانست و اظهار كرد: روان شدن كار تجارت بين كشورها موجب رونق اقتصادي ميشود.
رئيس سازمان حفظ نباتات كشور موضوع قرنطينه در گيلان را مسئله مهمي خواند و افزود: با استناد قانون، هر محصولي كه از مبدأ وارد ميشود بايد گواهي بهداشت داشته و اطمينانبخش باشد.
*ضرورت تشكيل كارگروه بررسي مسائل قرنطينه در گيلان
وي تشكيل كارگروهي براي برطرف شدن مشكل قرنطينه چوب از روسيه را مهم دانست و تصريح كرد: اين كارگروه ميتواند در گيلان تشكيل شود.
فتوحي آماده شدن بحث زيرساختها را بسيار مهم خواند و خاطرنشان كرد: سرمايهگذاري تجار با همكاري مسئولان دولتي در كنار بخش خصوصي ميتواند به مشكلات قرنطينه كمك كند.
وي درباره فعاليت سازمان حفظ نباتات گفت: نقش اين سازمان حاكميتي است و دو وظيفه كنترل آفات و امراض و بيماريهاي گياهي با همكاري كشاورزان از جمله فعاليت اين سازمان محسوب ميشود.
رئيس سازمان حفظ نباتات كشور در بحث قرنطينه اضافه كرد: هر كالايي از جمله چوب ميخواهد وارد، صادر و يا ترانزيت شود بايد گواهي بهداشت داشته باشد.
وي بحث نظارت سازمان مذكور در امر واردات را بسيار مهم ذكر كرد و يادآور شد: هيچ محمولهاي بدون اجازه قبلي سازمان حفظ نباتات حق ورود به كشور را ندارد.
فتوحي جلوگيري و پيشگيري از ورود آفت به كشور را وظيفه مهم سازمان حفظ نباتات عنوان كرد و متذكر شد: حفظ منافع ملي بر منافع شخصي و تجارت ترجيح داده ميشود.
*واردات 700 متر مكعب چوب از روسيه
وي تصريح كرد: اگر كوتاهي در امر نظارت بر واردات و قرنطينه صورت گيرد ممكن است آفتي وارد كشور شود و به جنگلها، طبيعت و محيط زيست ما آسيب بزند.
اين مسئول از ورود سالانه بيش از 700 هزار متر مكعب چوب به كشور از طريق روسيه خبر داد و يادآور شد: اين حجم بالاي واردات چوب نياز به جدي گرفتن بحث قرنطينه دارد.
فتوحي آلودگيزدايي و بازرسي در مرز ورود را از راهكارهاي مقابله با عامل آفت چوب دانست.
*ايجاد مركز قرنطينه در گيلان
معاون برنامهريزي استاندار گيلان نيز در نشست مذكور از حمايت استانداري اين استان براي پيشگيري از آفت و راهاندازي مركز قرنطينه خبر داد.
محمدحسين اصغريان اظهار كرد: ايجاد مركز قرنطينه با امكانات دولتي، بخش خصوصي و سرمايهگذاري تجار و بازرگانان امكانپذير است.
رئيس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن و كشاورزي گيلان نيز در نشست مذكور رسيدگي به معضلات واردكنندگان چوب را مورد تأكيد قرار داد.
هادي تيزهوش تابان با بيان اينكه زيرساختها بايد قوي و درست باشد، تصريح كرد: ساختار قوانين كشور بايد بهگونهاي باشد كه توليدكنندگان و صادركنندگان دچار مشكل نشوند.
وي بهكارگيري سرمايههاي تجار در زمينههاي مذكور را نيازمند برنامهريزي و حمايت بيشتر دانست.
انتهاي پيام/2300/غ40
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]