واضح آرشیو وب فارسی:الف: كاهش ۳۰۰ هزار سال از عمر بيماران ديابتي ايران
دانشيار دانشگاه علومپزشكي تهران با اشاره به كاهش ۳۰۰ هزار سال عمر بيماران ديابتي ايراني در سال گفت: متاسفانه بيماري ديابت در ايران در سنين حدود ۳۰ تا ۴۰ سالگي رخ ميدهد ولي در آمريكا و اروپا افراد ۶۰ تا ۷۰ سال مبتلا ميشوند.
به گزارش تسنيم، محمدرضا مهاجريتهراني در همايش ديابت و راههاي پيشگيري از عوارض آن كه در بيمارستان ۵۰۳ ارتش (مهاجر) برگزار شد اظهار داشت: فعاليتهاي بيمارستان ۵۰۳ ارتش با توجه عملكرد خوب آن در زمينه جلوگيري از قطع عضو پاي بيماران ديابتي بسيار خوب بوده است و حتي از عملكرد بيمارستان شريعتي نيز بهتر است.
وي با اشاره به عوارض متعدد بيماري ديابت از جمله عوارض قلبي، عروقي، چشمي، كليوي و در نهايت قطع عضو عنوان كرد: ديابت شايعهترين بيماري متابوليك دنياست و در حال حاضر ۳۰۰ ميليون نفر در جهان به اين بيماري مبتلا هستند و برآورد ميشود تا سال ۲۰۳۰ اين تعداد به ۵۰۰ ميليون نفر برسد كه بيشتر نيز كشورهاي جهان سوم را درگير خود ميكند.
اين فوق تخصص غدد متابوليسم ادامه داد: متأسفانه بيشترين مبتلايان به بيماري ديابت در ايران در سنين اوج و فعاليت هستند ولي در كشورهاي توسعه يافته افرادي كه بالاي ۷۰ سال سن دارند به اين بيماري مبتلا ميشوند و هيچ ارگاني از بدن نيز در مورد بيماري ديابت در امان نخواهد بود.
مهاجريتهراني با اشاره به اينكه عمده علت ابتلا به بيماري ديابت نوع ۲ كمتحركي و افزايش وزن است عنوان كرد: ۸۰ درصد بيماران ديابتي در زمان مراجعه به پزشك چاق هستند و بر اين مبنا متأسفانه چاقي شكمي در خانمهاي ايراني بيشتر از مردان شايع است.
ديابت سومين كشور پرجمعيت دنيا
اين دانشيار دانشگاه علومپزشكي تهران با اشاره به جمعيت ۳۰۰ ميليوني بيماران ديابتي در جهان افزود: بعد از كشورهاي چين و هند ديابتيها به عنوان پرجمعيتترين كشور دنيا به حساب ميآيد و تا ۲۰ سال آينده نيز تعداد ديابتيهاي ايران ۲ برابر خواهد شد.
مهاجريتهراني ادامه داد: ۱۰ درصد مردان و ۱۱ درصد زنان ايراني در سنين بالاي ۳۰ سال به ديابت مبتلا ميشوند كه قند خون آنان نيز بالاست و به طور ميانگين از هر ۱۰۰ نفر ۲۰ نفر قند خون بالا دارند.
وي تصريح كرد: در آمريكا افراد بالاي ۶۰ تا ۷۰ سال دچار ديابت ميشوند ولي در ايران افراد بالاي ۴۰ سال كه در سن فعاليت و اوج كار هستند و بايد درآمدزايي كنند به اين بيماري مبتلا ميشوند. در مجموع در خاورميانه ۱۴ ميليون نفر مبتلا به بيماري ديابت هستند و در كشور ما نيز ۱۰ درصد جمعيتمان به ديابت مبتلا هستند كه رقمي بالغ بر ۴/۵ تا ۵ ميليون نفر را در بر ميگيرد.
اين فوق تخصص غدد متابوليسم عنوان كرد: افراد بايد بعد از سنين ۴۵ سال حتما قند خون خود را چك كنند. بر اين اساس شهرهايي مانند بوشهر، يزد و تهران بالاترين شيوع ديابت را در كشور دارند و شايعترين مشكلات و ابتلا بيماران چشمي و نابينايي، دياليزي و قطع پا به دليل ديابت است.
مهاجريتهراني تصريح كرد: ۴ تا ۵ برابر مشكلات قلبي و عروقي به دليل بيماري ديابت است و در مجموع در كشور ما ۳۰۰ هزار سال در طول يك سال از عمر مفيد افراد به دليل بيماري ديابت كاهش مييابد؛ بر اين اساس هر چقدر افراد بتوانند قند خون خود را كنترل كنند عوارض اين بيماري نيز كمتر ميشود.
وي ادامه داد: ۱۵ درصد از بيماران ديابتي به زخم پا مبتلا ميشوند كه از اين تعداد نيز ۱۵ درصد ديگر دچار قطع عضو خواهند شد ولي ميتوان ۵۰ تا ۸۰ درصد اين مشكلات را با اقدامات پيشگيري جلوگيري كرد. اين دانشيار دانشگاه علومپزشكي تهران با اشاره به برخي از اقدامات نادرست از جمله ريختن خاكستر بر روي زخم پاي ديابتي عنوان كرد: طولانيترين زمان بستري در افراد ديابتي به خاطر زخم پا است و متأسفانه افراد زماني به پزشك مراجعه ميكنند كه دچار عارضههاي ديابت شدهاند.
مهاجريتهراني در پايان خاطرنشان كرد: شماره ۸۷۲۹۹۲۰ براي ارتقاي اطلاعات افراد و بيماران در زمينه بيماري ديابت ايجاد شده است و افراد ميتوانند به صورت ۲۴ ساعته با اين خط تلفن ارتباط برقرار كنند و تحت مشاوره قرار گيرند. براي درمان بيماران ديابتي بايد به صورت تيمي اقدام كرد و در اين تيم پزشكي بايد ارتوپد، جراح عروق، روانپزشك، متخصص پوست و پرستار حضوري فعال داشته باشند.
همايش ديابت و راههاي پيشگيري از عوارض آن با همت بيمارستان ۵۰۳ ارتش براي ارتقاي آگاهي مردم با آموزش چهرهبهچهره از طريق پزشكان به بيماران برگزار شده است.
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]