واضح آرشیو وب فارسی:موج: تلاش ژاپن براي ورود به جرگه صادر كنندگان سلاح خبرگزاري موج -
۱۹ آذر ۱۳۹۲ (۱۱:۲۵ق.ظ)
تلاش ژاپن براي ورود به جرگه صادر كنندگان سلاح
خبرگزاري موج - توكيو قرار است اواخر اين ماه در مورد راهكاري سخن بگويد كه ممنوعيت صادرات سلاح اين كشو را تلطيف كند.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، برخي از تحليل گران اين را نوعي خيانت به قانون اساسي صلح طلب ژاپن پس از جنگ جهاني دوم مي دانند. آنها اين تصميم نخست وزير اين كشور، شينزو آبه را تلاش براي تبديل كردن توكيو به يك قدرت بزرگ نظامي مي دانند.
براساس اعلام اين خبر، روزنامه ژاپني آساهي نوشت كه دولت صادرات سلاح را تا جايي اجازه خواهد داد كه به امنيت ملي اين كشور كمك كند. براساس نسخه پيش نويسي كه در مورد كنترل صادرات سلاح به حزب حاكم ارائه شده است، ممكن است گارد ساحلي ژاپن اجازه يابد به مسلسل مجهز شود و همچنين توكيو به كشورهاي جنوب شرقي آسيا تسليحات صادر كند.
در واقع ژاپن در پي آن است تا با ايجاد تحول در استراتژي امنيت ملي خود، در زمينه خريد و فروش سلاح محدويت هاي متقبل شده از دوران جنگ جهاني دوم را كاهش دهد. در اين راستا آبه در تلاش است بدون نظامي تر كردن ژاپن، امنيت آن را افزايش دهد. در نتيجه مي خواد به نيروهاي مسلح حوزه عمليات بيشتري بدهد تا بتوانند با تهديد هاي خارجي بهتر مقابله كنند.
لازم به ذكر است ژاپن در سال 1967 "سه اصل" در مسئله صادرات اسلحه را تصويب كرد. بر اين اساس اين كشور اجازه صدور سلاح به كشورهاي بلوك كمونيستي، كشورهاي منوط به تحريم سلاح به واسطه قطعنامه هاي سازمان ملل و كشورهاي درگير در مناقشات نظامي را نداشت. اما در سالهاي اخير توكيو بر آن است ممنوعيت صادرات تجهيزات نظامي خود را به حداقل برساند. به همين دليل در ماه اكتبر سال جاري، اين كشور به نيروي دريايي بريتانيا قطعات موتور ژاپني براي كشتي را ارسال كرد. گفتني است ناظران انگيزه دولت ژاپن را براي صدور سلاح را در تغيير افكار عمومي اين كشور مي دانند. زيرا بنا بر آمار يك نظر سنجي، 80درصد ژاپني ها كشورشان را در معرض خطر كشورهاي خارجي مي دانند كه ممكن است به يك جنگ بزرگ منتهي شود.
اين درحالي است كه تهديدات هسته اي كره شمالي، مناقشات مرزي با چين و ايجاد مسابقه تسليحاتي در منطقه شرق آسيا باعث شده است، مقامات اين كشور بيش از پيش بر سرمايگذاري، خريد و همكاري هاي نظامي با امريكا تاكيد كنند. ضمن آنكه توكيو با نگاه رئاليستي اي كه به مناسبات بين المللي دارد و از عمق رقابت و البته همكاري ايالات متحده و چين آگاه است، مصمم است تا وابستگي امنيتي- نظامي خود را كه نتيجه شكست اين كشور در آخرين جنگ جهاني بود، كمتر كند.
از طرفي امريكا با توجه به كاهش بودجه نظامي اش در سال آتي و افزايش مناقشات در شرق آسيا و به تبع صعود هزينه هاي نظامي آن، بنظر مي رسد چندان مخالفتي با كاهش ممنوعيت هاي تسليحاتي ژاپن نداشته باشد. اعلام يكجانبه منطقه دفاع هوايي چين در روزهاي اخير، اين منطقه را در حادترين وضعيت امنيتي در طول 60 سال اخير قرار داده است. به ويژه آنكه ژاپن و كره جنوبي ضمن مخالفت با اين اقدام چين، نشان داده اند در صورت لزوم از ابزار نظامي براي دفاع از منافع خود استفاده خواهند.
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]