واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس اداره اوقاف و امور خيريه گلپايگان:نصب استيل گنبد بقعه امامزاده ابراهيم به پايان رسيد
رئيس اداره اوقاف و امور خيريه گلپايگان گفت: نصب استيل گنبد بقعه امامزاده ابراهيم گلپايگان با هزينهاي بالغ بر 70 ميليون تومان به پايان رسيد.
حجتالاسلام و المسلمين محسن ضيايي امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در گلپايگان بيان كرد: گنبد بقعه امامزاده ابراهيم روستاي درب امامزاده در گذشته به صورت آجري بود بنابراين تصميم گرفته شد كه نماي ظاهري گنبد مرمت و بازسازي شود.
وي با اشاره به آب و هواي سرد شهرستان گلپايگان گفت: با نظر دفتر فني اداره كل اوقاف استان اصفهان جنس استيل براي اين گنبد انتخاب شد.
رئيس اداره اوقاف و امور خيريه گلپايگان با بيان اينكه عمليات اجرايي اين پروژه از ابتداي امسال آغاز شد،خاطرنشان كرد: نصب گنبد استيل بقعه امامزاده ابراهيم روستاي درب امامزاده با هزينهاي حدود 70 ميليون تومان انجام شده است.
وي در ادامه به نماي كاشي معقلي منارههاي اين بقعه امامزاده اشاره كرد و افزود: طي قراردادي كه با پيمانكار اين طرح منعقد شد نماي كاشي معقلي منارههاي بقعه امامزاده ابراهيم به متراژ 110 مترو با هزينهاي بالغ بر 40 ميليون تومان صورت گرفت.
ضيايي يادآور شد: در حال حاضر 36 امامزاده، بقعه متبركه و مقبره پيامبران در گلپايگان وجود دارد.
به گزارش فارس، در 10 كيلومتري غرب شهرستان گلپايگان در روستاي "كنار رودخانه"، امامزادهاي قرار دارد كه اثر تابناكي از هنر خطاطي ايران صفوي را در برگرفته است.
به گزارش فارس، به جز بناي بقعه امامزاده در اين روستا، عمارت قابل توجهي وجود ندارد و بقعه امامزاده تنها بنايي است كه در ابتداي ورود به روستا جلب توجه ميكند. اين روستا با روستاي مجاور خود يعني سعيدآباد، چنان به هم پيوسته است كه مرزبندي و جداسازي آن مشكل است و اين به علت گسترش هر دو روستا است.
امامزاده به خاطر مجاورت با سعيدآباد "امامزاده ابراهيم سعيدآباد" و به علت واقع شدن در روستاي كنار رودخانه به "امامزاده ابراهيم كنار رودخانه" شهرت دارد.
بقعه امامزاده در گورستان بزرگ و قديمي واقع شده و دليل بر اين مدعا، كشف سنگ قبرهاي قديمي در جوار بقعه امامزاده است. گورستان مذكور هماكنون نيز مورد استفاده است و جاده گلپايگان به خمين و اراك و همدان آن را به بخش تقسيم كرده است. موقعيت جغرافيايي بقعه امامزاده و قرار گرفتن آن بر سر راه عمومي، باعث رونق آن شده و توسعه، بازسازي، تغييرات و نوسازي آن را به دنبال داشته است.
*ساختمان امامزاده
ساختمان امامزاده از خشت و آجر است و داراي ايواني است كه سقف آن از نقاشي گل و بوته - كه بازسازي شده، پوشيده است. بقعه داراي گنبدي است كه بنا به گفته متولي پير امامزاده، سه پوسته دارد، پوسته داخلي و مياني سالم مانده و پوسته سوم كه گنبد رك آن را تشكيل ميداده از ميان رفته و مردم خيرانديش روستا آن را از ورقه آهن ساخته و جايگزين گنبد قبلي كردهاند.
گنبد بناي اين بقعه هشت ضلعي است كه شبيه اين نوع گنبدهاي متعلق به دورهي صفوي را در بابا ركنالدين اصفهان نيز ميتوان مشاهده كنيم.
*سنگاب نفيس امامزاده
يكي ديگر از نفايس بقعه امامزاده ابراهيم، سنگاب زيبايي است كه پيش از اين در حياط قرار داشت، اما به خاطر حفاظت از دست ناآشنايان ميراثهاي فرهنگي، به كفش كن جديدالتأسيس مسجد منتقل شده است.
ابتدا به خاطر مجاورت سنگاب با ديوار، خواندن متن كتيبههاي آن به دشواري صورت گرفت و تنها به وسيلهي قالبگيري ميسر گرديد، ولي در سال 1377 ه ش كه سنگاب را به ساختمان نيمه كاره امامزاده انتقال دادند و امكان عكسبرداري از كتيبهي آن فراهم شد.
با توجه به تاريخ مذكور در كتيبه، اين سنگاب مربوط به زمان شاه سلطان حسين، آخرين پادشاه خاندان صفوي است و سه كتيبه بر آن نقش بسته است.
كتيبهي لبه سنگاب به خط ثلث برجسته شامل صلوات بر چهارده معصوم است. در قسمت لبه بيروني يك حاشيهي ساده ولي زيبا، سنگ را زينت داده است.
*ضريح مشبك چوبي امامزاده
امامزاده ضريح چوبي مشبكي دارد كه از چند قسمت تشكيل شده و اين ضريح بعد از نصب ضريح فولادي جديد در سال 1363 ه ش به خانهي مجاور منتقل شده است.
همان طور كه گفته شد قبرستان قديمي، امامزاده را احاطه كرده است. از اين گورستان هنگام ايجاد جاده، دو سنگ قبر به دست آمد. اين دو سنگ را كه حالت صندوقي دارد، نزديك در ورودي امامزاده انداختهاند و افراد نادان به گمان اينكه گنجينهاي در ميان آن نهفته است، آن را شكسته و خطوط آن را زايل كردهاند. اين دو سنگ به نام «سنگ پهلوان» شهرت دارد.
سنگ قبر دست راست: در بالاي يكي از آن دو سنگ نقش يك پسر و شمشير ديده ميشود و در يك ترنج، اين جمله را به سختي ميتوان تشخيص داد: «تاريخ وفات پهلوان آقا بيك»
ترنج بعدي كه حاوي تاريخ فوت است، از بين رفته و تنها كلمه «الف» آن قابل رؤيت است، سنگ قبر به اندازه 2/6 متر طول و 53 سانتيمتر عرض و 35 سانتيمتر ارتفاع است و عرض حاشيههايي كه ترنجها در آن قرار دارد 9 سانتيمتر است.
در يك ترنج ديگر اين عبارت به سختي قابل تشخيص است:«كز شربت مرگ جرعهاي نوش... »
سنگ قبر دست چپ: اين سنگ نيز مانند قبلي است به اضافهي اينكه آسيبديدگي اين سنگ بيشتر است و قسمت بالاي آن كه حالت عمودي داشته كاملا شكسته است، (سنگ قبرها از يك قسمت افقي به شكل صندوق و يك قسمت عمودي به صورت لوح بر بالاي سر آن تشكيل شده است). اين سنگ قبر در اندازهي 15. 2 متر طول در 49 سانتيمتر عرض و 35 سانتيمتر ارتفاع است.
انتهاي پيام/63014/ل30
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]