واضح آرشیو وب فارسی:مهر: حفظ نسخه هاي خطي در كتابخانه هاي قزوين ضروري است
قزوين - خبرگزاري مهر: عضو شوراي اسلامي شهر قزوين گفت: داشتن متولي واحد و نگهداري از نسخ خطي و قديمي در كتابخانه هاي استان قزوين ضرورتي اجتناب ناپذير است.
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم معارفه سرپرست جديد امور كتابخانه هاي استان دوشنبه شب با حضور عليرضا بدري معاون امور مجلس، استانها و مشاركت نهاد كتابخانه هاي كشور در كتابخانه علامه رفيعي قزوين برگزار شد.
احد چگيني عضو شوراي اسلامي شهر قزوين در اين مراسم گفت: داشتن متولي خاص در امور فرهنگي مي تواند ساماندهي امور را بيشتر كند تا كارها با تمركز و نتايج بهتري به سرانجام برسد.
وي تصريح كرد: شهرداري، اداره ارشاد، انجمن كتابخانه هاي نهاد كتابخانه، متولياني هستند كه تمركز واحدي ندارند و به دليل اين پراكندگي و تقسيم مسئوليتها نتايج خوبي نگرفته ايم.
چگيني يادآور شد: نگهداري از كتب قديمي از جمله امور مهمي است كه بي توجهي به آن زيانبار است و مي تواند هزينه هاي زيادي به فرهنگ و هنر ما وارد كند لذا تا دير نشده بايد در اين زمينه اقدام موثري انجام شود.
وي افزود: توجه به مطالعه و كتاب مي تواند به ارتقاء سطح فرهنگي جامعه كمك كند لذا همه بايد با همكاري و مشاركت به اين كار مهم فرهنگي گام مهمي در اعتلاي فرهنگي بردارند.
اشدري: تكليف قانون نيم درصد در قانون بايد شفاف سازي و اصلاح شود
فاطمه اشدري ديگر عضو شوراي اسلامي شهر قزوين هم در اين مراسم گفت: با شفاف سازي و اصلاح قانون اختصاص نيم درصد از بودجه شهرداريها به نهاد كتابخانه ها تكليف شهرداري در خصوص نحوه كمك به اين نهاد مشخص مي شود.
وي افزود: متاسفانه شفاف نبودن قانون نيم درصد شهرداريها به اين نهاد مشكلاتي را بين شهرداري و كتابخانه ها ايجاد كرده كه از مسئولان ارشد كشور انتظار داريم اين موضوع را ساماندهي كنند تا اين انتقادها و درگيريها خاتمه يابد.
اشدري بيان كرد: يكي از مسائل اين است كه شهرداري قزوين هم با تاسيس كتابخانه و تامين كتب مختلف هزينه هاي زيادي در اين خصوص انجام داده است لذا دوباره پرداخت هزينه اي در اين زمينه منطقي نيست.
وي افزود: شهرداري و شوراها آمادگي كامل دارند تا به اين نهاد فرهنگي كمك كنند اما ساماندهي اين مسائل ضروري است تا بتوان وضعيت كمك مالي به اين بخش فرهنگي را به صورتي هدفمند اجرايي كرد.
حفظ نسخه هاي خطي در قزوين ضروري است
عضو انجمن كتابخانه هاي قزوين يادآور شد: داشتن متولي خاص در امور كتابخانه مي تواند به تحقق اهداف اين نهاد كمك كند و ارتباط نزديك مسئولان هم دراين زمينه تاثيرگذار است.
اشدري يادآور شد: نحوه نگهداري از نسخ خطي و سنگي كه در كتابخانه علامه رفيعي موجود است از ديگر مسائل و دغدغه هاي مسئولان فرهنگي شهر قزوين است كه اميدواريم نسبت به رفع نگرانيها اقدام شود.
وي افزوذ: اگر دير بجنبيم آفت، اين كتابهاي نفيس را از بين مي برد و ديگر جبران آن ممكن نخواهد بود.
اشدري يادآورشد: در سالهاي گذشته تنها يك جلسه براي حل مشكلات كتابخانه ها تشكيل شد لذا از استاندار جديد قزوين انتظار داريم به عنوان رئيس نهاد كتابخانه هاي استان اين نهاد را جدي بگيرند و به مشكلات آن بيشتر رسيدگي شود.
مولايي: 500 ميليون تومان براي ساخت كتابخانه مركزي قزوين
محمدرصا مولايي سرپرست سابق كتابخانه هاي قزوين هم با ارائه گزارشي از كارهاي انجام شده اظهارداشت: در طول كمتر از يك سال براي شناسنامه دار كردن كتابخانه ها، اجراي طرح ايده هاي برتر، پيگيري دريافت سهم نيم درصد از بودجه شهرداريها، راه اندازي پايگاه بسيج، تعويض تابلوهاي كتابخانه هاي استان اقداماتي انجام شده و از كتابخانه ها نيز سركشي و بازديد شده است.
مولايي يادآورشد: اعتبارات تملك دارايي از 190 ميليون تومان در سالهاي گذشته به يك ميليارد تومان رسيد كه پنج برابر شد و توانستيم در مطالعه از رده سيزدهم به پنجم كشور ارتقاء پيدا كنيم.
وي گفت: براي ساخت كتابخانه مركزي 500 ميليون تومان در سال جاري اختصاص يافت كه اميدواريم در دوران مديريت جديد اين موضوع پيگيري و تسريع شود.
در اين مراسم احمد دولتي به عنوان سرپرست جديد كتابخانه هاي عمومي استان قزوين معرفي شد.
كد خبر: 2192331
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۱۹ - ۰۸:۱۹
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]