واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: ممنوعيت عرضه داروهاي گياهي در عطاريها
رييس مركز تحقيقات سازمان پزشكي قانوني از ممنوعيت عرضه هر نوع دارو و حتي داروهاي گياهي در عطاريها خبر داد.
به گزارش ايسنا، دكتر محمود خدادوست در نشست بررسي «آناليز آزمايشگاهي داروهاي ترك اعتياد ارائه شده در عطاريهاي شهر تهران» با بيان اينكه مجوز عطاريها از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر شده و زيرمجموعه صنف عطاران و سَقَط شناسان محسوب ميشود، گفت: بحث فروش داروهاي ترك اعتياد جزو دغدغههاي ماست و علاوه بر اين داروها، داروهايي تحت عنوان چاقي، لاغري، درمان ام اس و ... نيز در عطاريها به فروش ميرسد كه در آن از تركيبات بينام و نشان استفاده ميشود.
وي با بيان اينكه عدهاي از باور و اقبال مردم به مصرف داروهاي گياهي سوء استفاده ميكنند، گفت: از دولت قبل مصوبهاي را گرفتيم كه بر اساس آن توزيع داروهاي تركيبي با هرعنوان در عطاريها ممنوع شد.
رييس مركز تحقيقات سازمان پزشكي قانوني ادامه داد: همچنين در جلسهاي كه با مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و اعطاي اتحاديه صنف عطاران و سَقَط فروشان داشتيم، مقررشد كه عرضه هر نوع دارو حتي داروهاي گياهي در عطاريها ممنوع شود و تنها گياهان دارويي آن هم با شرايطي خاص به فروش برسد.
خدادوست با بيان اينكه حداقل در اين حوزه خلائي به لحاظ قانوني نداريم، گفت: ما حتي اعلام كردهايم كه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي كشور نيز آماده ارائه آموزش به عطاران است.
بسياري از عطاريها فاقد مجوزند
به گزارش ايسنا، وي با اشاره به سخنان رييس اتحاديه صنف عطاران و سَقَط فروشان، اظهار كرد: به گفته اين شخص بسياري از عطاريهاي فعال در سطح تهران فاقد مجوزند كه بديهي است اين امر به نظام سلامت كشور به مردم آسيب ميرساند.
نظارت بر عطاريها بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است
رييس مركز تحقيقات سازمان پزشكي قانوني با بيان اينكه نظارت برعطاريها برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است، گفت: پيشنويس اوليه براي نحوه فعاليت و ضوابط حداقلي براي عطاريها از سوي سازمان غذا و دارو ارسال شده است، اما در حال حاضر عطاريها بايد زير نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت فعاليت كنند.
خدادوست درباره استفاده مردم از داروهاي گياهي و فضايي كه سودجويان به سوء استفاده از آن پرداختهاند نيز گفت: مردم بر اين باورند كه استفاده از داروهاي گياهي كم خطرتر است و به همين دليل به اين حوزه اقبال نشان دادهاند، اما متاسفانه شيادين نيز وارد اين حوزه شده و دست به اقداماتي زدهاند.
وي ادامه داد: اطلاعرساني و آگاهي دادن به مردم در بحث استفاده از داروهاي گياهي امري بسيار موثر است.
رييس مركز تحقيقات سازمان پزشكي قانوني با بيان اينكه مگر براي عرضه مواد مخدر، مغازهاي تاسيس شده است؟ اظهار كرد: بنابراين بايد با اطلاعرساني درست، عرصه را براي سودجويان محدود كرد و همچنين مردم را به تهيه داروهاي گياهي از مراكز مجاز تشويق كرد تا افراد به بهانه گياهي بودن دارويي، در دام سودجويان و شيادان نيفتند.
روانهدار بودن يك دارو، مجوزي براي تبليغش نيست
خدادوست با اشاره به جلسهاي كه چندي پيش شوراي معاونان وزارت بهداشت با رييس سازمان صدا و سيما و معاونانش داشتند، گفت: تبليغ يك دارو صرف پروانهدار بودن آن مجاز نيست و بايد براي تبليغ آن، مجوز ديگري اخذ شود.
به گفته وي، صدا و سيما همچنين موظف است در بحث تبليغات موادغذايي مضر نظير سوسيس، كالباس، پفك، چيپس و ... به استناد ماده 37 قانون برنامه پنجم توسعه، آن را مديريت كرده و ساعات و نحوه پخش آن را مديريت كنند.
دوشنبه 18 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]