واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: ورود شركتهاي خارجي به بازار شوينده ايران از سال آينده
عضو هيات مديره انجمن صنايع شوريند، بهداشتي و آرايشي با تاكيد بر تاثير مثبت توافق ژنو بر اقتصاد كشور گفت: انتظار داريم از سال آينده شركتهاي خارجي حضور فعالي در بازار مواد شوينده ايران داشته باشند.
مسعود سزاوار در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اينكه بازار بيش از 75 ميليوني ايران بازاري بسيار جذاب براي شركتهاي خارجي صنعت شوينده محسوب ميشود، گفت: كسب و كار و توسعه اقتصادي كشور نيازمند ايجاد آرامش است كه متاسفانه در چند سال اخير تشديد تحريمها آرامش بيروني اقتصاد كشور را از بين برده بود. با اين وجود شواهد نشان ميدهد كه توافق اخير ژنو باعث برگشت آرامش به فضاي خارجي اقتصادي كشور شده است.
وي با بيان اينكه از همين حالا شاهد افزايش تعاملات شركتهاي خارجي به منظور حضور فعال در بازار مواد شوينده ايران هستيم، گفت: بازار ايران هنوز چندان رقابتهاي خارجي را تجربه نكرده و در صورت ايجاد آرامش و ثبات زمينه براي برنامهريزي براي پيشبرد اهداف توسعه صنعت فراهم ميشود.
او در پاسخ به اين سوال كه آيا قرار است پس از رفع تدريجي تحريمها شركتهاي معتبر خارجي در حوزه صنعت شوينده وارد ايران شود، يا خير؟ عنوان كرد: شنيدههاي ما حاكي از آن است كه برخي از توليدكنندگان معتبر خارجي براي حضور هرچه بيشتر در بازار ايران ابراز تمايل كردهاند و از همين الان نيز تحركات خود را شامل تبليغات و عرضه كالا به بازار ايران آغاز كردهاند.
وي با اشاره به اينكه توافق اخير ژنو به منزله چراغ سبزي براي ورود شركتهاي خارجي به بازار ايران است، در پاسخ به اين سوال كه رويكرد دولت در لايحه بودجه 93 چه خواهد بود؟ گفت: به نظر ميرسد با توجه به رويكرد دولت درباره تمركز بر رونق توليد داخل و مهار تورم بايد بودجه مناسبي به حوزه صنعت و معدن اختصاص يابد تا علاوه بر رونق توليد حوزه اشتغال نيز مورد حمايت قرار گيرد.
سزاوار با اشاره به اينكه امسال مواد شوينده در كشور نسبت به سال قبل افزايش يافته و صادرات نيز در وضعيت نسبتا مناسبي به ويژه در اوايل اول قرار داشته است، گفت: پيشبيني ميشود سال آينده بازار داخلي مواد شوينده خصوصا با ورود احتمالي رقباي خارجي پررقابتتر و پوياتر شود كه برنده نهايي اين رقابت مصرفكننده خواهد بود.
عضو هيات مديره انجمن صنايع شوريند، بهداشتي و آرايشي در پاسخ به اين سوال كه آيا پيشبيني در مورد كاهش احتمالي مواد شوينده مطرح است يا خير؟ گفت: هيچ پيشبيني در اين باره نميتوان ارائه كرد. به نظر من نبايد انتظار كاهش قيمتها را از توليدكنندگان داشته باشيم. ما بايد انتظار داشته باشيم توليدكنندگان با توليد محصولات باكيفيتتر سهم مناسبي از بازار داخلي و همچنين بازارهاي صادراتي را به خود اختصاص دهند.
وي گفت: كوچكترين ابزار رقابت با توليدكنندگان خارجي ابزار قيمت است. اما مهمترين ابزار در اين حوزه برندسازي و توليد محصولات باكيفيت است. توليدكنندگان ايراني بايد بتوانند علاوه بر نياز بازار داخل در حوزه صادرات نيز موفق عمل كنند.
مديرعامل شركت پاكشو همچنين از تاسيس مراكز تحقيقاتي مشترك گروه صنعتي گلرنگ با دانشگاه صنعتي شريف خبر داد و گفت: همكاري صنعت و دانشگاه ميتواند به ارتقاي سطح كيفي توليدات داخلي كمك كند.
به گفته سزاوار صنعت و دانشگاه بايد بتوانند در زمينه ايجاد مراكز تحقيقاتي مشترك با يكديگر همكاري داشته باشند اين در شرايطي است كه تاسيس شركتهاي دانش بنيان مشترك نيز با هدف ورود دانشگاهها در فضاي تجاري به منظور حل مشكلات بخش صنعت صورت ميپذيرد.
عضو هيات مديره انجمن صنايع شوريند، بهداشتي و آرايشي با اشاره به مفاد تفاهمنامه همكاري بين دانشگاه صنعتي شريف و گروه صنعتي گلرنگ توضيح داد: همكاري در مورد تجاريسازي و كاهش ريسك سرمايهگذاريهاي خطرپذير، ارائه گريدهاي تخصصي، ارائه بورس تحصيلي به دانشجويان، تشكيل كارگروههاي همكاري در زمينههاي تحقيقاتي و توسعهاي، تاسيس شركتهاي دانش بنيان و ايجاد آزمايشگاههاي مرجع و تست استانداردهاي مشترك از جمله مفاد اين تفاهمنامه است.
انتهاي پيام
دوشنبه 18 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]