تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830542477




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارشي از وضعيت گذشته و حال تيم ملي فوتبال اميد/ حسرت‌ ايران 44 ساله مي‌شود؟!


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: گزارشي از وضعيت گذشته و حال تيم ملي فوتبال اميد/ حسرت‌ ايران 44 ساله مي‌شود؟!
با گذشت چندماه از زمان طبيعي تشكيل تيم ملي فوتبال المپيك (اميد) اما اين تيم در هياهوي پرحاشيه و شلوغي‌هاي فوتبال، هنوز ايجاد نشده و دوباره نگراني‌ها را براي طولاني‌تر شدن حسرت حضور ايران در المپيك را ايجاد كرده است!

به گزارش خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، انتخاب سرمربي و تشكيل تيم ملي فوتبال المپيك ايران معروف به تيم اميد تقريبا هر چهار سال يكبار براي مدتي بحث روز فوتبال ايران مي‌شود. هميشه در آن مقطع از برنامه‌هاي جدي براي آماده سازي تيم و نهايتا حضور در بازي‌هاي المپيك مي‌شود اما چند دهه است كه نتوانستيم به اين هدف برسيم چون هيچ وقت راه را درست نرفتيم!

** چرا ايران نمي‌تواند به المپيك برود؟

از حضور تيم فوتبال اميد ايران در بازي‌هاي المپيك 38 سال مي‌گذرد. المپيك 1976 مونترال آخرين فرصت قدرت‌نمايي يك تيم فوتبال ايراني در اين بازي‌ها بود. سال 1356 كه يك سال بعد انقلاب اسلامي به پيروزي رسيد و از آن مقطع تاكنون هر دوره به دلايل مختلفي نتوانستيم راهي اين مسابقات شويم. اين سوالي است كه با طولاني شدن غيبت‌مان در المپيك بيش از پيش به ذهن مي‌رسد. هر كسي شايد دليلي براي اين ناكامي‌ها بياورد اما واقعيت كتمان‌ناپذير بي‌هويت بودن اين تيم در ايران است كه باعث شده فدراسيون فوتبال و كميته المپيك عمدتا مسووليت اين تيم را به يكديگر پاسكاري كنند. بارها شاهد اعلام نظرات بعضا فني از سوي كميته المپيك درباره تيم اميد بوديم در حالي كه طبق قانون تصميم‌گيرنده اصلي در تمام برنامه‌هاي تيم اميد فدراسيون است و كميته المپيك بيشتر نقش نظارتي دارد.

هيچ كدام به فكر راه‌اندازي هرچه زودتر اين تيم با تشكيلاتي منسجم نيستند و هر وقت هم پس از بحث‌هاي هميشگي بر سر انتخاب سرمربي آن، تيمي متولد مي‌شود كه هيچ كدام از دو نهاد فوق خودشان خرج آماده‌سازي‌اش نمي‌كنند. شايد به اين دليل كه اگر اين تيم موفق شود هيچ كدام نمي‌توانند با قاطعيت بگويند تيم ما موفق شد! بارها ديده‌ايم تيم اميد كه معمولا عمده بازيكنانش مشمولان نظام وظيفه هستند براي برگزاري اردوها و مسافرت‌هاي خارجي با مشكل خروجي بازيكنانش مواجه است!

مربيان ايراني مختلف و البته مربيان درجه 3 خارجي هم خودشان را با اين تيم محك زدند اما هيچ كدام نتوانستند راهي المپيك شوند. حتما مي‌گوييد تيم بزرگسالان كه همواره اولويت كل برنامه‌هاي فوتبالي ما شده و فوق‌العاده هزينه‌بر است، به سختي راهي بازي‌هاي جهاني مي‌شود چه برسد به تيم اميد يا المپيك كه با اين وضع به دنبال چنين افتخاري است!

آخرين مرتبه‌اي كه تيم ايران نتوانست المپيكي شود به سال 2011 برمي‌گردد و اين‌بار در آخرين ورژن علل ناكامي‌ها، استفاده از بازيكن دواخطاره در تركيب اصلي كه در بازي‌هاي محلات هم رخ نمي‌دهد عاملي شد تا حسرت رفتن ما به المپيك 40 ساله شود؛ اشتباهي كه در زمان خودش خنده معني‌دار كارلوس كي‌روش و دستيارانش را به همراه داشت!

** تيم اميد اكنون در چه وضعي است؟

متاسفانه باز هم تشكيل تيم اميد به وقفه افتاده و مسوولان فدراسيون مدام از انتخاب سرمربي و شروع تمرينات اين تيم در آينده نزديك خبر مي‌دهند. تيم المپيك ايران در حالي هنوز شكل نگرفته كه عمده كشورهاي آسيايي تيم‌شان را ايجاد كرده و تمرينات زيادي هم داشته‌اند. تيم اميد بايد از بازيكنان تيم جوانان سابق تشكيل شوند كه تنها تجربه بين‌المللي آنها در رده‌هاي پايه مربوط به مسابقات قهرماني آسيا سال 2012 مي‌شود.

** مسابقات زير22 سال عمان فرصتي براي حضور المپيك‌ها

اولين دوره مسابقات تيم‌هاي زير 22 سال آسيا دي‌ امسال در عمان برگزار مي‌شود. مسابقاتي كه در دوره نخست هيچ خروجي نخواهد داشت اما از دومين دوره كه دو سال ديگر خواهد بود، حكم بازي‌هاي انتخابي المپيك را داراست بنابراين اكثر كشورهاي حاضر در دوره اول، با بازيكناني به عمان مي‌روند كه قرار است دو سال ديگر هم در همين مسابقات روبرو شوند و جواز حضور در المپيك 2016 ريودوژانيرو را بگيرند.

آنها از الان تيم‌هاي جوانان زير 20 سال‌شان را به تورنمت‌هاي آسيايي از جمله مسابقات زير 22 سال عمان مي‌فرستند. بازي‌هاي آسيايي اينچئون كره‌جنوبي هم محل ديگري براي آزمايش اين تيم‌هاست. اگر به سابقه بازي‌هاي آسيايي رجوع كنيم عمده تيم‌هاي صاحب‌نام آسيا با بازيكناني كه قرار است در رده اميد بازي كنند به ميدان مي‌آيند. آنها تيم‌هاي خالصي را مي‌آورند اما ايران هر دوره ضمن استفاده از بازيكناني كه حداكثر سن مجاز را دارند، معمولا از 2، 3 بازيكن بزرگسال هم در تيم‌شان استفاده مي‌كنند تا به مقام قهرماني برسند! قهرماني كه در قياس با آماده‌سازي تيم‌هاي اميد براي راهيابي به المپيك هيچ ارزشي ندارد.

همچنين گذشته را بنگريم همواره تيم‌هايي از آسيا به المپيك رفتند كه ضمن طي پروسه آماده‌سازي منظم چند ساله، پيش از بازي در مرحله مقدماتي انتخابي المپيك، يك يا چندبار فرصت حضور در تورنمنت‌هاي معتبر بين‌المللي را هم پيدا كرده‌اند. به طور مثال تيم ژاپن يكي، دو سال در اردو بود و بيش از 30 مسابقه تداركاتي انجام داده بود كه يكي از ثمراتش قهرماني در بازي‌هاي آسيايي بود.

** تيم ايران با ميانگين سني 2 سال بزرگتر نسبت به بقيه به عمان مي‌رود

اما نكته ملامت‌آور و ناراحت‌كننده براي ما حضور تيم زير 22 سال ايران در اين جام است. يعني ما مي‌خواهيم از بازيكناني استفاده كنيم كه عمدتا كمتر از چندماه كوچكتر از 22 سال هستند. اين در شرايطي است كه بازي‌هاي عمان در دوره نخست نه تنها حكم بازي‌هاي انتخابي را نداشته بلكه قهرماني در آن هم اهميتي ندارد بنابراين بهترين فرصت بهره‌وري از آن فرستادن تيم زير 20 سال به آن است تا حداقل صاحب تجربه بين‌المللي خوبي شود.

حتي بازيكنان تيم زير 22 سال ايران كم‌تجربه نيستند. عمده آنها از تيم نوجوانان و در رده زير 15 و 16 سال شاگرد علي دوستي‌مهر بودند كه در مسابقات قهرماني آسيا و سپس جام جهاني نيجريه شركت كردند. همين بازيكنان در رده جوانان هم تيم ايران در مسابقات قهرماني آسيا در چين بودند. اسكلت فعلي تيم زير 22 سال سابقه انجام بيش از حداقل 100 بازي بين‌المللي را دارد بنابراين نيازي به تجربه‌اندوزي بين‌المللي هم ندارد. بنابراين شايسته بود تيم زير 20 سال با هدف آماده‌سازي جهت حضور در بازي‌هاي مقدماتي المپيك 2016 به اين رقابت‌ها مي‌رفت.

** با كدام مربيان نتوانستيم به المپيك صعود كنيم؟

با نگاهي به مربيان تيم اميد در 30 سال گذشته مي‌بينيم تيم ملي نه با مربيان ايراني موفق بوده و نه مربيان خارجي درجه پايين. از يورگين گده، وينگو بگوويچ و رنه سيموئز گرفته تا محمد مايلي‌كهن و عليرضا منصوريان ايراني هاي مختلف و خارجي‌هاي درجه 3 هيچ‌كدام موفق نبودند. چندين بار هم اتفاق افتاده كه بخاطر عملكرد و نتيجه تيم در بازي‌هاي آسيايي، سرمربي‌اش بركنار شد. غلامحسين پيرواني آخرين نمونه آن بود كه نهايتا جايش را به هومن افاضلي داد و او هم بعد از طي مرحله اول مقدماتي، تيم را به عليرضا منصوريان واگذار كرد. تيم اميد در زمان او با آن اتفاق فجيع به المپيك نرفت و مقصرش كادر فني بود اما هنوز هم منصوريان از تيم زير 22سال به نام تيم المپيك نام برده و خودش را سرمربي تيم اميد مي‌داند!

** راهكار انتخاب سرمربي تيم اميد چه مي‌تواند باشد؟

پس از انقلاب هيچ مربي ايراني نتوانسته تيم اميد را به المپيك ببرد و به همين دليل شايد هيچ مربي ايراني هم نمي‌تواند ادعا كند قطعا با اين تيم موفق خواهد بود. از طرفي مربيان خارجي درجه پايين هم كه جواب ندادند. پس چه كسي انتخاب شود؟ شايد انتخاب سرمربي خارجي درجه يك راهكاري قابل تامل باشد هرچند مديران فدراسيون بارها گفته‌اند بايد از سرمايه‌گذاري كه ميان مربيان مختلف داشتند، استفاده كنند. اگرچه اين رويكرد پسنديده است اما هيچ‌كدام از آنها اقبال عمومي نفر اول بودن روي نيمكت تيم اميد را نداشته و شايد انتخاب آنها به عنوان نفر دوم قابل تصور باشد.

** چه بازيكنان تيم اميد را تشكيل خواهند داد؟

در حال حاضر بازيكناني كه مي‌توانند در تيم اميد حاضر باشند همان بازيكنان تيم جوانان سابق هستند. آن تيم پس از استعداديابي‌هاي گسترده كه حدود 6 هزار بازيكن در آنها شركت داشتند، تشكيل و در مسابقات قهرماني آسيا هم عملكرد نسبتا خوبي داشت اما با كم‌تجربگي مغلوب كره‌جنوبي شد. از آن تيم، بازيكناني چون عليرضا جهانبخش و سردار آزمون توانستند بدون آنكه سرخابي شوند به اروپا بروند و اكنون وضعيت خوبي در تيم‌هاي نايمخن هلند و رابين‌كازان روسيه دارند بنابراين با ايجاد يك كادر فني قدرتمند و از دست ندادن فرصت‌هاي باقيمانده نظير فرستادن تيم اميد به بازي‌هاي اينچئون و... مي‌توانيم اميدوار باشيم اين تيم بتواند تجربه بيشتري كسب كرده و به حسرت 40 ساله المپيك نرفتن ايران پايان دهد.

انتهاي پيام

دوشنبه 18 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن