واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد خبر دادانجام بيش از 3 هزار نمونهبرداري ميكروبي از آب آشاميدني روستايي
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد از انجام 3 هزار و 255 نمونهبرداري ميكروبي و 113 هزار و 521 مورد كلرسنجي آب آشاميدني در مناطق روستايي در شش ماهه نخست سال 92 خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از شهركرد، آب يكي از نعمتهاي بزرگ الهي است كه منشأ حيات و سرآغاز زندگي موجودات زنده به شمار ميرود.
اهميت آب در زندگي بشر به اندازهاي است كه بيان و توجيه كامل آن به دشواري ميسر ميشود.
امروزه با پيشرفت زندگي صنعتي و رشد جمعيت مصرف آب افزايش يافته است و منابع آب موجود قابل مصرف در معرض استفاده بيش از حد و حتي آلودگي قرار گرفته است و در كشور ما نيز مسئله كمبود آب از گذشتههاي دور وجود داشته و حتي در برخي از مناطق مانع رشد و پيشرفت كشاورزي، صنعتي و حتي اجتماعي شده است.
ميزان مصرف سرانه آب در اجتماعات مختلف متفاوت است و با فرهنگ و ارتقاي سطح بهداشت جوامع ارتباط مستقيم دارد هر چه سطح فرهنگ و بهداشت بالاتر باشد نياز به آب و مصرف آن نيز افزايش مييابد كه با توجه به محدوديت منابع تامين و مشكلات آلودگي دفع فاضلاب حاصله، افزايش آگاهي مردم براي مصرف بهينه آب از ضروريات بسيار مهم براي حل معضل كمبود اين ماده حياتي انسان است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهركرد اظهار كرد: آب مصرفي اجتماعات علاوه بر كافي بودن بايد از نظر بهداشتي نيز مناسب باشد.
ناصر خسروي افزود: ميزان متوسط مصرف آب براي آشاميدن هر فرد يك تا دو ليتر در روز است كه بايد مطبوع و عاري از هرگونه آلودگي باشد.
وي با بيان اينكه عوامل مشخصكننده آب تركيبات شيميايي و اختصاصات باكتريولوژي آن است، تصريح كرد: به طور كلي آب را در صورتي قابل آشاميدن ميگويند كه صاف و زلال، بيبو و فاقد عوامل بيماريزا و مزاحم باشد، همچنين عاري از مواد مسمومكننده بوده و مواد معدني و آلي آن براي مصرفكننده زيانآور نباشد.
خسروي خاطرنشان كرد: عمدهترين بيماريهاي منتقله از طريق آب، بيماريهاي واگير هستند و سازمان جهاني بهداشت آنها را بر حسب طبيعت و نوع بيماريزايي به پنج دسته تقسيم كرده كه بيماريهايي ناشي از مصرف مستقيم آب و بيماريهاي ناشي از عدم دسترسي كافي به آب از جمله آن است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد افزود: دسته اول از مصرف آب آلوده به مدفوع و ادرار حيواني يا انساني ناشي ميشوند كه عوامل اين بيماريها ويروسها يا باكتريهايي هستند كه از طريق آب آلوده به مصرف شرب يا تهيه غذايي رسد به انسان منتقل ميشوند.
خسروي تصريح كرد: بيماريهاي وبا و حصبه نمونه اين دسته هستند و بيماريهاي ديگر مانند لپتوسپيروز ممكن است از راه تماس پوست داراي زخم و خراش با آب آلوده ايجاد شود كه جزو اين گروه به شمار ميآيند.
وي با بيان اينكه كميابي آب و عدم دسترسي كافي به آن براي مقاصد شستشو و نظافت فردي موجب بروز چنين بيماريهايي ميشود، اظهار كرد: بعضي از بيماريهاي اسهالي و عفونتهاي چشمي و پوستي تمام بيماريهاي دسته اول كه از طريق مدفوع يا از راه دستگاه گوارش منتقل ميشوند، همچنين بيماريهاي منتقله از طريق شپش، كك و ساس كه ناقل بيماريهايي از قبيل تيفوس هستند در اين رده قرار ميگيرند.
خسروي، آب صد درصد خالص در طبيعت يافت نميشود، تصريح كرد: در آب ممكن است ناخالصي و آلودگيهاي از قبيل گازها و تركيبات شيميايي مانند كلسيم، منيزيم، سديم، فلوئور، آهن، سولفاتها، بيكربناتها، نيتراتها و مواد معلق غيرزنده مانند ذرات رس و ماسه ريز و ذرات معلق زنده مانند باكتريها، قارچها، جلبكها، انگل و ويروسها ديده شود.
وي از انجام 3 هزار و 255 نمونهبرداري ميكروبي و 113 هزار و 521 مورد كلرسنجي آب آشاميدني در مناطق روستايي و انجام 17 هزار و327 مورد كلر سنجي و 868 مورد نمونهبرداري ميكروبي در مناطق شهري در شش ماهه نخست سال 92 خبر داد.
خسروي افزود: بر اساس نتايج به دست آمده، منابع آب شهري در اين مدت 08/99 درصد به لحاظ ميكروبي و 5/96 درصد به لحاظ كلرسنجي و منابع آب در مناطق روستايي 8/91 درصد به لحاظ ميكروبي و حدود 86 درصد به لحاظ كلرسنجي مطلوب بوده است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد افزود: وجود املاح موجود در آب تا حد مجاز براي بدن لازم بوده و آب را مطبوع و گوارا ميكند اما وجود بيش از حد مجاز املاح كلسيم و منيزيم و گاهي آهن و مس در آب منجر به سختي آن ميشود.
خسروي در رابطه با بحث نظارت بر كنترل كيفي آب آشاميدني، گفت: براي نظارت بهداشتي و كنترل كيفي آب لازم است بررسيهاي منظم و مداوم در نقاط مختلف شبكه توزيع و منابع آب آشاميدني انجام گيرد.
انتهاي پيام/68004/صا40
دوشنبه 18 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]