واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: تخريب حريم تاريخي قلعه دختر
اعتراض هنرمندان محيطي به تخريب حريم تاريخي قلعه دختر«احمد نادعليان» به همراه جمعي از هنرمندان محيطي طي بيانيهاي نسبت به تخريب حريم تاريخي، فرهنگي و طبيعي قلعهدختر پلور و دادن مجوز براي تسطيح اين كوه اعتراض كردند."احمد نادعليان " هنرمند محيطي به همراه جمعي از هنرمندان محيطي و دوستداران طبيعت در اعتراض به دادن مجوزهاي غيرقانوني براي تسطيح كوه قلعهدختر كه منجر به تخريب حريم تاريخي، فرهنگي و طبيعي اين كوه در پلور شده طي بيانيهاي اعتراض كردند. نادعليان در اعتراض به تخريب اين كوه اعلام كرد، ديوارههاي شرقي قلعهدختر را حجاري خواهد كرد كه شايد اين صدا روزي شنيده شود. نادعليان با انتقاد از عملكرد اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان آمل گفت: اين اداره براي تخريب مكانهاي تاريخي، فرهنگي و طبيعي مجوز صادر مي كند اما اين انديشهاي پست خواهد بود كه ما براي هموار سازي حريم تاريخي، فرهنگي و طبيعي مجوز صادر كنيم. بوميها در روستاي پلور قصهها ميگويند كه ريشه در اسطوره و باورهاي كهن دارد. آنها معتقدند كه در گذشتهاي دور دختراني در بالاي كوه پادشاهي ميكردند. حوضهايي بود كه با مشك در آن آب ريخته مي شد و آنها آب را نيايش ميكردند. آنچه كه آنها از آن سخن ميگويند به وضوح دلالت بر وجود كيش آناهيتا بوده است. اين هنرمند محيطي گفت: تعدادي از آثار من پيش از اين در حريم تاريخي قلعه دختر پيش از اين پنهان شده است. گروههاي دوستدار طبيعت به دفعات از من خواسته اند كه در كنار اماكن خاص آثار هنري انجام دهم.من نيز دوست دارم سرنوشت آثار من با سرنوشت طبيعت و ميراث تاريخي فرهنگي گره بخورد. شايد هر مسافري كه از جاده هراز عبور مي كند چشمه قلعه دختر را ديده باشد. در نزديكي اين چشمه، كوه سنگي وجود دارد كه در بالاي آن ويرانه هاي بناي تاريخي وجود دارد. در نزديكي اين ويرانه ها در داخل صخرهاي سوراخي وجود دارد كه نشان ميدهد روزگاري آب از كنار اين ويرانه عبور ميكرده است. وي در ادامه افزود: بوميها در روستاي پلور قصهها ميگويند كه ريشه در اسطوره و باورهاي كهن دارد. آنها معتقدند كه در گذشتهاي دور دختراني در بالاي كوه پادشاهي ميكردند. حوضهايي بود كه با مشك در آن آب ريخته مي شد و آنها آب را نيايش ميكردند. آنچه كه آنها از آن سخن ميگويند به وضوح دلالت بر وجود كيش آناهيتا بوده است.
وي با اشاره به ادله بسيار در تاريخي بودن اين كوه گفت: به عنوان يك مدرسي كه تاريخ هنر ايران مي توانم بگويم كه كليه شواهد و مستندات نشان ميدهد كه اينجا يك مكان تاريخي براي مراسمهاي آئيني بوده است. احمد ناعليان گفت: تاكنون حريم پيرامون قلعه و 60 درصد از كوهي كه در بالاي آن مكان تاريخي وجود دارد، تخريب شده و بيل مكانيكي و لودر تا چهار متري ويرانه هاي قلعه بالاي آن پيش رفته اند. متاسفانه آقاي "عبدالرضا گروسي " رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان آمل بدون در نظر گرفتن اهميت تاريخي ، فرهنگي و طبيعي اين مكان مجوز تسطيح آن را در تاريخ 22 فروردينماه سال جاري صادر كردهاند. وي افزود: پيش از اين نيز با مجوز اين اداره و سازمان آب مازندران چشمه هاي بسياري تخريب و مسدود شده اند. آنها چشمه ها را براي احداث كارخانههاي آب معدني تخريب مي كنند. چنين مديراني فقط به افرادي كه در مقابل ميزشان هستند فكر مي كنند. آنها نميدانند كه افرادي ديگر از جمله بوميها نيز كه هزاران سال آنجا مي زيستهاند به اين آب نياز دارند. همچنين همه موجودات زنده ديگر. مسدود كردن چشمه ها پيامدهاي زيست محيطي دارد و تمامي دامداران منطقه نسبت به اين مسئله اعتراض دارند. "احمد نادعليان " هنرمند محيطي به همراه جمعي از هنرمندان محيطي و دوستداران طبيعت در اعتراض به دادن مجوزهاي غيرقانوني براي تسطيح كوه قلعهدختر كه منجر به تخريب حريم تاريخي، فرهنگي و طبيعي اين كوه در پلور شده طي بيانيهاي اعتراض كردند. وي همچنين گفت: چند سال قبل نيز چشمه مجاور اين كوه به بهانه احداث آب معدني تخريب شد و بسياري از آثارم تكه تكه شدند.
وي با بيان اين كه هنرمندان محيطي، گروههاي كوهنوردي و دوستدار طبيعت در روستاي پلور تلاش ميكنند كه از تخريب حريم تاريخي قلعه دختر جلوگيري كنند افزود: در فرايند تخريب از مكان بازديد كردم. نمونههاي متعدد سفالينههاي ساده و لعابدار و شيشههاي آبگينه از محل به دست آمد. نمونههاي بيشتري نيز يكي از مسئولين تشكل كوهنوردي مستقر در پلور در اختيار من قرار دادند. بسياري از سفالينهها داراي نقش هستند و در فرايند تخريب اين كوه ويران ميشوند. به گفته يكي از كاركنان اداره راه كه مقر آنها مجاور اين كوه است، ميراث فرهنگي نسبت به اين مسئله بياعتنا بوده است. وي افزود: يكي از كوهنوردان و دوستداران طبيعت، به اتفاق ابراهيم مشائي از طرف دفتر محيط زيست مستقر در پلور به منطقه تخريب مراجعه كردهاند و از تخريب كنندگان تعهد گرفتهاند كه روند تخريب را متوقف كنند. موضوع را از طريق شورا و دهياري در پلور پيگيري كردم. آنها گفتند كه از طرف مسئولين مربوطه مجوز صادر شده است. نادعليان در خاتمه تصريح كرد: از آن جا كه حفظ ميراث تاريخي ، فرهنگي و طبيعي مطابق با قانون يك وظيفه عمومي تلقي ميشود، هنرمندان محيطي ايران در مخالفت با تخريب اين مكان تاريخي طبيعي، طي بيانيهاي واگذاري اين مكان را از طرف اداره منابع طبيعي آمل را غيرقانوني اعلام كردند و نسبت به ادامه اين روند اعتراض دارند. تنظيم براي تبيان : مسعود عجمي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 922]