واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: آفتاب زدگي يا گرما زدگي
اغلب گردشگران به دليل شرايط اقليمي و آب و هوايي كيش علاقه مند به استفاده از دريا و آفتاب هستند كه احتمال بروز آفتاب زدگي و گرمازدگي را به وجود مي آورد. لذا به منظور جلوگيري از صدمات احتمالي آفتاب و گرما توصيه هاي زير اعلام مي گردد:1 - بهترين زمان جهت در معرض نور خورشيد قرار گرفتن ساعت 9 صبح يا 3 بعداز ظهر است. بيشترين شدت تابش نور آفتاب در وسط روز است و چنانچه در اين ساعات در معرض نور مستقيم خورشيد قرار بگيريد دچار آفتاب سوختگي خواهيد شد.2 - افرادي كه داراي پوست و چشمان روشن و موهاي طلايي يا خرمايي كمرنگ هستند، بيشتر در معرض آفتاب سوختگي هستند و نبايد براي مدت طولاني (بيش از 15 دقيقه) در هر بار در معرض نور خورشيد قرار بگيرند و بايد از كرم هاي ضدآفتاب استفاده نمايند.3 - براي جلوگيري از بيماري هاي پوستي ناشي از تابش مستقيم آفتاب در هنگام حمام آفتاب گرفتن و برنزه كردن پوست، از ضدآفتاب هاي داراي SPF خاص استفاده نماييد. براي كارهاي روزانه ضدآفتاب داراي 8-15 SPF و فعاليت در محيط هاي باز ضدآفتاب داراي 15- 30 SPF توصيه مي شود. كرم ها و ژل هاي ضدآفتاب تا چند ساعت اثر خود را حفظ مي كنند ولي توصيه مي شود ضدآفتاب ها حداقل 3 تا 4 ساعت يك بار تجديد شوند.4 - توصيه مي شود براي پيشگيري از گرمازدگي از لباس هاي آزاد با رنگ روشن و كلاه لبه دار استفاده نماييد. غذا و نوشيدني خنك استفاده كنيد و در هواي داغ به حد كافي آب بنوشيد. پس از نيم ساعت ورزش در هواي گرم حداقل ده دقيقه استراحت كنيد.
علائم گرمازدگيالف) سردرد، سرگيجه، تهوع، ضعف و كاهش هوشياريب) غش كردن، تعريق شديد، بي اشتهاييج) گشاد شدن مردمك ها، نبض تند و ضعيف، تنفس سريع و سطحي د) رنگ پريدگي پوست، دردهاي احتمالي عضلات، اشكال در راه رفتن قبل از انتقال بيمار به مراكز درماني او را به محل خنك انتقال دهيد و كمپرس خنك به صورت او بماليد.تا آنجا كه مي توانيد لباس هايش را كم كنيد و به بيمار محلول آب نمك بدهيد (يك قاشق چايخوري در هر ليوان). اگر بيمار استفراغ كرد به سرعت او را نزد پزشك ببريد.5 - براي جلوگيري از اسهال مسافرتي هرگز از آب ناسالم، مانند آب هاي چاه، شيرهاي موجود در فضاي سبز (مخصوص آبياري) و منابعي كه به سلامت آنها مطمئن نيستيد، ننوشيد.از مصرف يخ و نوشيدني هاي خنك كه ممكن است با آب مخلوط شده باشد، خودداري كنيد.
تاکنون 6832 عامل انتقال بيماري از حيوانات به انسان شناسايي شده است، پيشگيري از انتقال اين بيماري ها سبب مي شود تا از درد و رنج ناشي از آن در امان بمانيم؛ لذا در حين مسافرت استفاده از مواد غذايي با منشأ حيواني را به نحو مناسبي كنترل نماييد: الف) از مصرف جگر و گوشت خام يا نيمه پخته خودداري نماييد. ب) از مصرف شير و مواد لبني غيرپاستوريزه خودداري نماييد. ج) دقت نماييد كه نگهداري گوشت در فروشگاه مطابق موازين بهداشتي و سلامت باشد. د) با نصب توري جلوي درب ورودي و استفاده از پشه بند استاندارد از ورود حشرات موذي به داخل محل اقامت جلوگيري مي كند. هـ) از تماس كودكان با حيواناتي كه از سلامت آنها اطلاع نداريد جلوگيري نماييد. و) در صورت اقامت در محيط هاي باز به صورت كمپينگ، دقت نماييد در مجاورت لانه حشرات قرار نگيريد. ز) سعي کنيد فقط در پلاژهاي مخصوص شنا كنيد.7 - سعي کنيد با دوري از محل زندگي و تجمع حشرات از گزش آنها در امان بمانيد و از استراحت در مكان روباز حتي الامكان خودداري كنيد.اگر نمي توانيد جلوي مواجهه با حشرات را بگيريد، روي بدن خود مواد دور كننده حشرات بماليد و لباس مناسب براي محافظت از گزش يا نيش حشرات بپوشيد.واكنش پوست به گزش حشرات به صورت برجستگي قرمز در پوست ظاهر مي شود كه معمولاً در عرض چند دقيقه پس از گزش يا نيش ايجاد مي شود، اما بعضي مواقع هم شش تا دوازده ساعت طول مي كشد تا ظاهر شوند. علائمي مانند خارش و سوزش نيز در بعضي موارد وجود دارد. بعضي از افراد دچار تهوع يا استفراغ، سردرد، تب، سرگيجه، احساس سبكي در سر و تشنج مي شوند. واكنش هاي آلرژيك مثل خارش چشم ها، برافروخته شدن صورت، سرفه خشك، خس خس سينه و احساس خفگي در گلو و سينه در موارد شديد ايجاد مي شود.خاراندن محل گزيدگي حشرات در برخي موارد ممكن است بهبودي را تا چند هفته به تأخير بياندازد و در برخي مواقع عفونت باكتريايي ثانويه در محل گزيدگي يا نيش ممكن است باعث تورم گره هاي لنفاوي در گردن، زيربغل، كشاله ران يا آرنج شود و گاهي شوك آلرژيك ناشي از گزيدگي نيز امكان دارد جان بيمار را به خطر اندازد.در صورت گزيدگي كه موجب ناراحتي و درد شود بايد ناحيه ناشي از گزيدگي را پاك كنيد و روي آن كيسه يخ بگذاريد و براي كاهش خارش مي توان از كمپرس آب سرد و از آنتي هيستامين هاي خوراكي در موارد خفيف استفاده كرد و از تركيبات موضعي استروييدي هم مي توان براي كم كردن التهاب طبق نظر پزشك استفاده نمود. در صورت وجود سابقه حساسيت و بروز علائم شديد مانند تنگي نفس و تپش قلب، بالا رفتن درجه حرارت بدن بيش از 3/38، عدم بهبودي علائم بعد از دو تا سه روز، قرمز، متورم و حساس شدن ناحيه گزيده شده بايد به پزشك مراجعه كرد.8 - از نگهداري مواد غذايي فاسد شدني در طول سفر خود خودداري فرماييد و به تاريخ مصرف مواد غذايي كنسرو شده توجه فرماييد. كليه فروشگاه ها و اماكن پذيرايي جزيره كيش بايد داراي مجوز فعاليت اقتصادي و مجوزهاي لازم بهداشتي و كارت سلامت كاركنان باشند.سازمان منطقه آزاد کيش سايت سلام کيشتهيه و تنظيم براي سايت تبيان: زهره پري نوش
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 325]