واضح آرشیو وب فارسی:سایت ریسک: مدير روابط عمومي سازمان فضايي ايران خبر داد: تشكيل گروهي ويژه براي بررسي ماهيت «ابردرخشان» رصد شده در آسمان ايران نشت سوخت ازموشك«اطلس» محتملترين منشاء پديده سرويس: علمي
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران سرويس: علمي مدير روابط عمومي سازمان فضايي ايران با اشاره به تشكيل يك گروه كاري ويژه براي بررسي ماهيت ابر ناشناختهاي كه شامگاه جمعه به مدت چند دقيقه توسط رصدگران در آسمان كشور مشاهده و تصويربرداري شده است، اعلام كرد: نتايج بررسيهاي اين گروه احتمالا طي يك هفته تا 10 روز آينده به اطلاع عموم خواهد رسيد.
مهندس شهرام يزدانپناه با كمنظير خواندن اين پديده كه به گفتهي وي مشابه آن پيش از اين تنها يك بار در كشور استراليا گزارش شده است به خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: محتملترين گزينه در توجيه اين پديده بروز اشکالي در مرحله دوم موشك اطلس 5 است. اين موشک حدود ساعت 16 روز جمعه به وقت جهاني از پايگاه فضايي ناسا پرتاب شده كه ظاهرا پيش از قرار دادن ماهواره در مدار با نشت گسترده در مخازن اكسيژن و هيدروژن مواجه شده است.
وي خاطرنشان کرد: براساس اين فرضيه به نظر ميرسد ابر مشاهده شده ناشي از تبخير سوخت موشک قبل از رسيدن موشك به افق ايران باشد که در اثر بازتابش نور خورشيد به صورت ابري درخشان بروز کرده است. البته اين احتمال هنوز به قطعيت نرسيده و گروه كاري كه از روز شنبه در سازمان فضايي تشكيل شده، كار گستردهاي را بر روي پارامترها و ابعاد مختلف اين قضيه آغاز كرده است. يزدان پناه تصريح کرد: گروه كاري سازمان فضايي در حال حاضر مشغول بررسي پارامترهاي مختلف مداري، سرعت و شكل انتشار گاز ايجاد شده در اثر بروز مشكل احتمالي در موشك اطلس و ... هستند كه فكر ميكنم طي يك هفته تا 10 روز آينده به پاسخ قانعكننده در اين زمينه برسيم. وي درباره سرنوشت ماهوارهي حمل شده با موشك اطلس 5 گفت: سازمان پرتابگر ماهواره كه يك ماهوارهي نظامي بوده، از موفقيت در پرتاب و استقرار آن در مدار تعيين شده خبر داده ولي برخي گزارشهاي غيررسمي حاكي از عدم استقرار ماهواره در مدار برنامهريزي شده است كه فرضيهي نشت سوخت از موشك را تقويت ميكند. مدير روابط عمومي سازمان فضايي ايران در عين حال به ايسنا گفت: ابعاد گستردهي ابر مشاهده شده كه حدود 500 هزار كيلومتر مربع است احتمال اينكه ناشي از نشت سوخت در مرحلهاي از ماموريت يك موشك باشد را با ترديدهايي مواجه ميكند. يزدان پناه در پايان تاکيد کرد: سازمان فضايي ايران به عنوان نهادي ملي در عرصهي فضا خود را در قبال چنين پديدههايي و پاسخگويي در زمينهي آنها به مردم مسوول ميداند و با توجه به ارتباط نزديك و تنگاتنگ فنآوري فضا با نجوم به اين قبيل مباحث و پديدههاي مداري توجه خاص دارد. گفتني است، رصدگران ايراني که شامگاه ديشب در مناطق مختلف کشور براي رصد هلال بحراني ماه جمادي الثاني رفته بودند از مشاهده ابري ناشناخته به صورت توده اي درخشان و کوچک در افق غربي خبر دادند که بررسي گروهي از منجمان براي شناسايي ماهيت اين پديده برون جوي ادامه دارد. به گزارش ايسنا، اين پديده که شگفتي اين منجمان را برانگيخته به صورت توده اي درخشان و کوچک در افق غربي و در کنار ستارگان راس صورت فلکي جوزا، در آسمان ظاهر شده که با رنگ سفيد مايل به آبي مي درخشيده است. گزارش و عکس هايي که از اين رويداد که ديشب توسط منجمان ايراني تهيه شده، امروز در سايت نجومي معتبر spaceweather منتشر شده است. طبق تازه ترين بررسي هاي منجماني که طي شب گذشته و امروز در ارتباط با گروه هاي رصدي داخلي و خارجي اين پديده و گزارش هاي مربوط به آن را بررسي کرده اند، احتمالا اين ابر ناشي از نشت سوخت از موشکي حامل يک ماهواره بوده که حين جدا شدن دچار مشکل شده و چون درست دقايقي قبل از آن رصدگران هلال ماه در ايران به دقت مشغول کاوش آسمان براي رصد هلال ماه جمادي الثاني بوده اند، موفق به رويت اين پديده شده اند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت ریسک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 297]