واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يك نماينده مجلس نهم در گفت وگو با فارس:آموزش و پرورش از ظرفيت بخش غيردولتي به خوبي استفاده نميكند
خبرگزاري فارس: يك نماينده مجلس نهم با بيان اينكه در آموزش و پرورش از ظرفيت بخش غيردولتي به خوبي استفاده نميشود، گفت: هرگونه تغييري كه قرار است در آموزش و پروش ايجاد شود بايد مبتني بر مطالعه صورت گيرد.
جعفر قادري، نماينده مجلس نهم در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» با اشاره به كاهش جمعيت دانشآموزي و افزايش جمعيت معلمان در سالهاي اخير اظهار داشت: آمار موجود نشان ميدهد كه ما بايد بيشتر به سمت افزايش كيفيتها در آموزش و پرورش حركت كنيم تا نهاد آموزشي جايگاه اصلي خود را پيدا كند.
وي با اشاره به لزوم افزايش كيفيت كتابهاي كمك آموزشي و نوع كيفيت آموزش معلمان عنوان كرد: آموزش و پرورش بايد نيروهاي تحصيل كرده كه حداكثر قابليتها را دارا بوده و به امر تدريس علاقهمند هستند را جذب كند و زمينه را براي اجتماعي شدن دانشآموزان و حركت در جهت تكيه بر محفوظات، خلاقيت و نوآوري آنان فراهم كند.
*دانشآموزان وارد عرصه توليد علم شوند
اين نماينده مجلس نهم با اشاره به رشد بسيار زياد توليد علم در دانشگاهها بيان كرد: آموزش و پرورش بايد زمينه مساعدتري براي ورود دانش آموزان به عرصه توليد علم فراهم كند، همچنين در جهت تقويت ابعاد معنوي و تربيتي دانشآموزان گامهاي مؤثري بردارد.
وي در خصوص نقاط قوت موجود در آموزش و پرورش گفت: اكنون استعدادهاي خوبي در اختيار آموزش و پرورش وجود دارد كه اگر بتواند از داشتههاي خود به درستي استفاده كند قطعاً ميتواند در جامعه اثرگذار باشد.
* اجراي برنامه براي واكسينه كردن دانش آموزان در مقابل شبكه هاي ماهواره اي
قادري با تأكيد بر اينكه فرهنگيان در جامعه قشري اثرگذار هستند و با ورود در موضوعات مختلف جامعه اثر مفيد خود را ميگذارند، ادامه داد: از جمله مشكلاتي كه در آموزش و پرورش وجود دارد ميتوان به وجود برخورداردهاي سليقهاي اشاره كرد كه موجب بروز مشكلاتي در نظام آموزشي ميشود.
وي افزود: در آموزش و پرورش از ظرفيت بخش غيردولتي به خوبي استفاده نميشود؛ وزارت آموزش بايد خدمات آموزشي را تأمين كند و دليلي براي اينكه خود بخواهد ارائه كننده خدمات آموزشي باشد، وجود ندارد.
اين نماينده مجلس نهم بيان كرد: آموزش و پرورش بايد با كاهش هزينهها و استفاده مؤثرتر از منابع مالي كه در اختيارش قرار ميگيرد بتواند به عنوان تشكيلاتي اثرگذار فعاليت كند.
وي افزايش كيفيت در سيستم آموزشي را مهمترين مبحثي دانست كه بايد در آموزش و پرورش مورد توجه قرار گيرد و اضافه كرد: آموزش و پرورش بايد با حركت در جهت تقويت جنبههاي كيفي به سمتي برود كه بنيههاي ديني دانشآموزان را تقويت كند تا بدين وسيله دانشآموزان در مقابله با هجوم و تعرض كشورهاي غربي واكسينه شوند؛ اگر بتوانيم جنبههاي ديني دانشآموزان را تقويت كنيم مطمئن باشيم كه شبكههاي ماهوارهاي و اينترنتي نميتوانند تأثير سوءاي بر آنها بگذارند.
قادري تأكيد كرد: امكاناتي در مناطق روستايي و دورافتاده در اختيار دانشآموزان و معلمان گذاشته ميشود بسيار پايينتر از امكاناتي است كه در شهرها وجود دارد و اين امر سبب ميشود جابجايي از نقاط محروم به سمت نقاط برخوردار به وجود آيد.
*لزوم بازنگري در سيستم حقوق و مزاياي معلمان نقاط محروم كشور
اين نماينده مجلس بيان كرد: بايد در سيستم تشويقي و حقوق و مزاياي معلمان نيز بازنگري صورت گيرد و معلماني كه در نقاط محروم تدريس ميكنند به دليل شرايط سختي كه زندگي در اين مناطق وجود دارد بايد از حقوق و مزاياي معلمان ديگري كه در شرايط بهتري تدريس ميكنند، بالاتر باشد.
وي با بيان اينكه در مجلس نهم نمايندگان توانمندي در عرصه آموزش و پرورش حضور دارند، تأكيد كرد: اميدواريم مجلس نهم اولويتهاي خود در زمينه آموزش و پرورش را با مطالعه انجام دهد و با تلاش از اين موقعيت به وجود آمده نهايت استفاده را داشته باشد و سعي كند تا سيستم آموزشي را به سمت پاسخگويي سوق دهد تا كيفيت سيستم آموزشي قابل پذيرش باشد.
*تغييرات در ساختار آموزش و پرورش بايد مبتني بر مطالعه باشد
قادري در خصوص تغيير ساختار آموزش و پرورش تصريح كرد: معتقدم هرگونه تغييري كه قرار است در آموزش و پروش ايجاد شود بايد مبتني بر مطالعه و با استفاده از يافتههاي تحقيقي صورت گيرد چراكه زمان اينكه بخواهد مسائل را به صورت سليقهاي به مرحله اجرا درآورد، گذشته است.
انتهاي پيام/
جمعه|ا|19|ا|خرداد|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]