تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 26 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853550159




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سحابی های اسرارآمیز: تاریخچه ی کشف اجرام اعماق آسمان (3)


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: سحابی های اسرارآمیز: تاریخچه ی کشف اجرام اعماق آسمان (3) در دو مقاله ی پیشین راجع به تاریخچه ی کشف سحابی ها و خوشه های اعماق آسمان در طول تاریخ مطالبی خواندیم. تا قرن 18 هنوز فهرستی منسجم و انبوه از سحابی های کشف شده تهیه نشده بود. سحابی های اسرارآمیز: تاریخچه ی کشف اجرام اعماق آسمان (1) سحابی های اسرارآمیز: تاریخچه ی کشف اجرام اعماق آسمان (2)  ظهور چارلز مسیه، کاشف و فهرست نویس اجرام اعماق آسمان:اواخر قرن 18 آهسته آهسته زمان کشفیات چارلز مسیه (1817-1730) فرا رسید.
مسیه
شارل مسیهاولین کشف او در 1764، خوشه ی کروی M3 بود. مسیه در جستجوی خوشه ها و اجرام سحابی مانند، منحصر بفرد بود و در آن زمان 27 جرم کشف نمود که 25 مورد از آنها اجرام واقعی اعماق آسمان بودند. (دو مورد دیگر که اشتباها غیر ستاره ای محسوب شده بود: ابرستاره ای قوس M24 و ستاره ی دوتایی M40  است.)
ام 3
خوشه کروی M3 ، اولین جرمی که مسیه کشف کرد.مسیه تا سالهای بعد یعنی تا 1781، 15 جرم سحابی مانند دیگر کشف کرد. در اواخر 1774، یوهان بُده (1826-1747) نیز به جمع جستجوگران اجرام اعماق آسمان پیوست. وی کهکشانهای M81 و M82 و چند جرم دیگر را در همان سالها یافت.
بده
یوهانس بده کاشف جفت کهکشانهای M81, M82
جفت کهکشان
              
جفت کهکشان
دوتصویر با تلسکوپی کوچک و بزرگ از جفت کهکشانهای M81, M82 که بُده آنها را کشف کرد. البته وی نمی دانست که این دو کهکشان هستند. بلکه او فقط دو لکه ی مه آلود می دید. تا اینکه بعدها معلوم شد که هر کدام از این دو لکه توده ای از صدها میلیارد ستاره است.در همین زمان منجمین دیگری هم مشغول کشف اجرام جدید بودند. پیر مشن (1804-1744) همکار مسیه حدود 30 جرم جدید کشف نمود و آنها را به فهرست مسیه اضافه کرد.
سحابی های اسرارآمیز: تاریخچه ی کشف اجرام اعماق آسمان (3)
تعدادی از اجرام مسیه در زمینه ی کهکشان راه شیریفهرست مسیه در آخرین نسخه با 103 جرم اعماق آسمان در 1781 منتشر گردید. طی آخرین اضافاتی که با استفاده از یادداشتهای مسیه و کشفیات مشن انجام شد، تعداد آنها به 110 عدد رسید. این فهرست شامل تمامی خوشه ها، سحابی ها و کهکشانهایی است که تا آپریل 1782 کشف شده بودند.
نقشه
نقشه ای از اجرام مسیه در آسمانراجع به فهرست مسیه قبلا مقاله ای در تبیان گذاشته شده است.
تمام اجرام مسیه
اجرام مسیهفهرست اجرام مسیه به همراه تصویر در ویکی پدیا هرشل:فهرست مسیه تأثیر بسیاری بر منجم بزرگ آلمانی – بریتانیایی، فردریک ویلیام هرشل (1822-1738) گذارد. وی در آن زمان به خاطر کشف سیاره ی اورانوس در 1781 بسیار مشهور شده بود.
ویلیام هرشل
ویلیام هرشل، کاشف سیاره ی اورانوس 2500 جرم اعماق آسماننسخه ای از فهرست مسیه در 7 دسامبر 1781 بدست هرشل رسید. او یک نوازنده ی زبردست ارگ و تلسکوپ سازی ماهر بود. بهمین دلیل وی صاحب بهترین تلسکوپ زمان خودش بود. وی با تلسکوپ 48 اینچی و با فاصله ی کانونی 40 پا (!) شروع به نقشه برداری از آسمان نمود. در همان روز اول رصد زحل با این تلسکوپ، انسلادوس، قمر زحل را کشف کرد.
تلسکوپ
تلسکوپ 48 اینچی هرشل!در طی این رصدها تعداد زیادی سحابی و خوشه ی جدید کشف نمود. و در نهایت فهرست هرشل با بیش از 2500 جرم غیرستاره ای منتشر شد. خواهرش کارولین هرشل (1848-1750) که خود رصدگری ماهر بود، به وی بسیار کمک کرد. کارولین تعداد زیادی خوشه و سحابی کشف نمود که در فهرست هرشل قرار گرفت. وی حدود 8 دنباله دار هم کشف کرد.
کارولین
کارولین هرشلهرشل اجرام سحابی مانند را در 8 گروه طبقه بندی نمود:1- سحابی های پرنور2- سحابی ها ی کم نور3- سحابی های بسیار کم نور4- سحابی های سیاره نما (گالری سحابی های سیاره نما)5- سحابی های بزرگ6- خوشه های پرستاره و پرتراکم7- خوشه های متراکم از ستاره های کوچک  و بزرگ8- خوشه های پراکنده با ستارگان درشتدر حالی که در آن زمان هنوز کسی نمی دانست که این اجرام حقیقةً چیستند، ولی این طبقه بندی از اهمیت تاریخی بسیاری برخوردار است. در آن زمان هنوز کسی نمی دانست که این توده های مه آلود چقدر با ما فاصله دارند. کدام یک واقعا سحابی و کدام یک مجموعه های ستاره ای اند. و سحابی ها واقعا از چه ساخته شده اند. ویلیام و کارولین با کشف حدود 1800 جرم دیگر واقعا تمامی آسمان شمالی را از هر جرم یافت نشده ای در آن زمان خالی کردند! ولی هنوز آسمان جنوبی منتظر کاوش بود. جیمز دونلوپ (1848-1795) اولین کسی بود که بعد از لاکیل دست به یک فعالیت رصدی منسجم بر آسمان جنوبی زد. وی در سال 1821 به نیوسوت ولز در استرالیا رفت و به همراه سرتوماس مکدوگال بریسیبان فهرستی از 1000 جرم ستاره ی جنوبی تهیه نمود.رصدهای وی از اجرام اعماق آسمان در آن زمان با عنوان «فهرست سحابی ها و خوشه های ستاره ای آسمان نیمکره ی جنوبی» در استرالیا منتشر شد که شامل حدود 600 کشف جدید بود.این فهرست به دست پسر ویلیام هرشل -جان- رسید. جان هرشل نیز فعالیت او را به انجمن سلطنتی نجوم انگلستان ارائه داد و بدین ترتیب انجمن با تقدیم مدال طلا از دونلوپ تقدیر کرد. جان هرشل (1871-1792) کار پدر را ادامه داد و در نهایت با جمع آوری تمامی کشفیات خودش، پدرش و دیگران، فهرستی بزرگ مشتمل بر 5000 جرم اعماق آسمان انتشار داد.
جان هرشل
دوران کلاسیک کشف سحابی ها و خوشه ها با فعالیتهای جان هرشل به سرانجام رسید. پس از آن با گذر زمان و روی کار آمدن روشهای نوین کاوش (مخصوصا عکاسی و طیف نگاری)، طبیعت و چیستی اجرام اعماق آسمان آشکار شد. ستاره شناسان متوجه شدند که سحابی ها درواقع توده های بسیار عظیم گاز هستند. گازو غباری که همین جا روی زمین هم یافت می شود. یک منجم بریتانیایی، ویلیام هوگینس (1910-1824) بوسیله ی طیف نگاری در دهه ی 1860 توانست بعضی گازهای موجود در سحابی ها را تشخیص دهد. ولی هنوز بعضی سحابی ها بودند که بنظر نمی آمد توده ای از گاز باشند.
هوگینس
در آن زمان یعنی اواخر قرن 19 و اوایل قرن بیستم تصور می شد که خورشید و دیگر ستارگان عالم به همراه سحابی ها و خوشه ها همگی در یک حجم عظیم جمع شده اند و این تمام عالم قابل مشاهده بود. ولی در دهه ی 1920 بود که ساختمان حقیقی کهکشانها به عنوان جهانهای جزیره ای مجزا به مانند کهکشان راه شیری خودمان کشف  گردید: اینکه جهان در واقع مجموعه ای از توده های میلیاردی از ستارگان است که به صورت تکه تکه (کهکشانه)ا در جهان پخش شده اند. ادوین هابل (1953-1889) کیهان شناس بزرگ امریکایی متوجه شد که بسیاری از این سحابی ها مثل سحابی آندرومدا در واقع مجموعه های عظیمی از ستارگان هستند که خارج از کهکشان ما قرار دارند، یعنی یک کهکشان مستقل اند! این حقیقت کشف بسیار بزرگی بود. مفهوم جهانهای جزیره ای در این زمان شکل گرفت.
هابل
ادوین هابل، متوجه شد که بسیاری از این سحابی ها، در واقع کهکشانهایی خارج از کهکشان ما هستند...
عالم پر از کهکشانها است!
جهان مجموعه ای از میلیاردها کهکشان است!!منبع:http://www.seds.org/ترجمه و توضیحات:ا.م.گمینی مطالب پیشین:سحابی های اسرارآمیز: تاریخچه ی کشف اجرام اعماق آسمان (1) سحابی های اسرارآمیز: تاریخچه ی کشف اجرام اعماق آسمان (2)   





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 433]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن