تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین عبادت بعد از شناختن خداوند،‌ انتظار فرج و گشایش است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821056243




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پرستاران در معرض خطر تنش و فرسودگي شغلي هستند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: پرستاران در معرض خطر تنش و فرسودگي شغلي هستند
پرستاران در معرض خطر تنش و فرسودگي شغلي هستند
عضو هيئت علمي دانشكده پرستاري مامايي شهيدبهشتي گفت: پرستاران عموما به عنوان گروههاي با خطر زياد در معرض خطر تنش و فرسودگي شغلي هستند.

به گزارش خبرگزاري مهر، فروزان آتش‌زاده شوريده اظهار كرد: فرسودگي شغلي از نظر معنا يك حالت خستگي بدني، هيجاني و ذهني را در بر مي‌گيرد، موضوعي است كه امروز مورد توجه پژوهشگران فراواني قرار گرفته است. پرستاران عموماً به عنوان گروههاي با خطر زياد در معرض خطر تنش و فرسودگي شغلي هستند.

وي ادامه داد: افرادي كه فرسودگي شغلي را تجربه مي‌كنند، معمولاً به لحاظ جسماني، عاطفي و ذهني خسته هستند. اين امر تأثير فراواني در كيفيت مراقبت از بيمار بر جا مي‌گذارد. به گونه‌اي كه اين افراد به تدريج احساس مي‌كنند كه نمي‌توانند با بيمار مواجه شوند و كار كردن با بيمار برايشان سخت و دشوار مي‌شود و در نتيجه نگرش‌هاي منفي نسبت به بيماران پيدا مي‌كنند.

عضو هيئت علمي دانشكده پرستاري مامايي شهيدبهشتي افزود: براي اين دسته از پرستاران به تدريج رابطه درماني رنج‌آور مي‌شود و كار درماني به جاي اينكه جالب، چالش‌انگيز، فعالانه و خلاق باشد، بسيار خسته‌كننده مي‌شود. اين موضوع گاه باعث شكست، كاهش عزت نفس، اختلال در سلامت روان و فرسودگي شغلي مي‌شود.

آتش‌زاده گفت: فرسودگي شغلي اصطلاحي است كه براي توصيف تغييرات منفي در نگرش، خلق و رفتار افرادي كه در مواجهه با فشارهاي مربوط به كار قرار مي‌گيرند، استفاده مي‌شود. اين پديده زمينه‌ساز بيماريهاي فيزيكي و عاطفي است كه مي‌تواند به افزايش غيبت از كار، ترك كار و حتي ترك حرفه پرستاري منجر شود.

وي ادامه داد: افرادي كه از فرسودگي شغلي رنج مي‌برند در كار خود كم‌انگيزه و كم‌فعاليت مي‌شوند. آنها از نظر رواني بي‌تفاوت، افسرده، خستگي‌پذير و زودرنج مي‌شوند. از تمام جنبه‌هاي محيط كار خود، از جمله همكاران، ايراد مي‌گيرند و به پيشنهادهاي ديگران واكنش منفي نشان مي‌دهند و كميت و كيفيت كار آنها كاهش مي‌يابد.

عضو هيئت علمي دانشكده پرستاري مامايي شهيدبهشتي افزود: موضوع فرسودگي شغلي در پرستاران، يك امر جدي است كه مي‌تواند منجر به بروز عوارض زيادي در خانواده، زندگي اجتماعي، فردي و سازماني شود و از مهمترين آنها مي‌توان غيبت و ترك‌خدمت، تأخيرهاي متوالي، شكايات مختلف روانشناسي، تعارض، تغيير شغل و كاهش كيفيت مراقبت از بيماران، تعارضات بين‌فردي با همكاران و ... را نام برد.

وي تأكيد كرد: با توجه به كمبود شديد نيروي پرستاري، ضرورت پيشگيري از فرسودگي شغلي و پيامدهاي آن بيش از پيش احساس مي‌شود.

© 2003 Mehr News Agency .

دوشنبه|ا|8|ا|اسفند|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 266]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن