واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهمانپرست: (مشروح)هيأت آژانس براي مذاكره در تهران است/غرب، دوران استعمار را فراموش كند
هيأت آژانس براي مذاكره در تهران است/غرب، دوران استعمار را فراموش كند
سخنگوي وزارت امور خارجه اعلام كرد هدف هيئت آژانس بين المللي انرژي اتمي كه براي دومين بار در يك ماه گذشته به تهران سفر كرده است بازرسي نيست بلكه مذاكره و گفتگو درباره همكاري ايران و آژانس است تا چهارچوبي براي ادامه گفتگوها ترسيم شود.
به گزارش خبرنگار مهر، رامين مهمانپرست سخنگوي وزارت امور خارجه پيش از ظهر امروز سه شنبه در نشست مطبوعاتي با حضور خبرنگاران داخلي و خارجي در پاسخ به سوالي در رابطه با زمان و مكان نشست ايران و 1+5 و دستور كار اين اجلاس تصريح كرد: در رابطه با چهارچوب مذاكراتي ايران و 1+5 گفتگوها در جريان است.
وي اضافه كرد: نتايج سفر هيئت آژانس به تهران مي تواند در تعيين اين چهارچوب موثر باشد و در رابطه با زمان و مكان نيز با توجه به اينكه ظاهرا دو طرف آمادگي دارند براي توافق در رابطه با زمان و مكان، فكر نمي كنيم مشكلي وجود داشته باشد، در رابطه با مكان جاهايي مطرح بود اما استنباط مي شود شايد استانبول بيشتر احتمال را براي برگزاري اين نشست داشته باشد اما قطعي نشده است.
مهمانپرست در پاسخ به سوال ديگري پيرامون تحريم هاي جديد اتحاديه اروپا عليه سوريه بيان داشت: تحريم هاي اتحاديه اروپا در ادامه فشارهاي غرب به سوريه است، فكر مي كنيم مسئله جداي از مطالبات مردمي تلقي مي شود اگر غرب دلسوز حقوق بشر بود نمي بايست با رفتار دوگانه برخي كشورها را تحت شرايط ويژه قرار دهد و برخي كشورها را فراموش كند.
وي افزود: وضعيت يمن و بحرين نمونه روشن رفتار دوگانه غرب است.
وي خاطرنشان كرد: بي ثباتي در سوريه يكي از اهداف غرب و برخي كشورهاي منطقه است كه اين بي ثباتي تنها منافع صهيونيست ها را تأمين مي كند و هدفش تضعيف جريان مقاومت است.
رئيس مركز ديپلماسي عمومي و رسانه اي وزارت امورخارجه در پاسخ به سوال ديگري در رابطه با قطع صادرات نفت ايران به انگليس و فرانسه و اظهارات وزير امورخارجه مبني بر آمادگي براي بهبود روابط با اروپا بيان داشت: بحث روابط سياسي و اقتصادي بين ايران و اروپا موضوعي است كه ما اعلام كرده ايم اولويت سياست خارجي ما توسعه روابط با همه كشورهاست مگر كشورهايي كه خصومت طولاني و عدم تغيير روش داشته كه ما تمايلي براي رابطه با آنها نداريم و آمريكا نمونه آن است.
وي تأكيد كرد: در شرايط عادي از توسعه روابط با كشورهاي اتحاديه اروپا استقبال مي كنيم اما اينكه اروپا تصميم اشتباهي بگيرد و رفتار خصمانه اي به اجرا بگذارد، واكنش هايي را در داخل ايجاد مي كند كه ضربه اصلي اين اقدامات اشتباه متوجه مردم اروپاست، اين تصميمات غيرمنطقي شركت هاي اروپايي را تحت فشار قرار مي دهد.
مهمانپرست گفت: ما خود را متعهد به تأمين انرژي كشورهاي مختلف از جمله اروپا مي دانيم اما انتظار داريم آنها نيز خود را متعهد به تأمين منابع درآمدي ما بدانند و روابط بايد به صورت دوجانبه باشد.
خبرنگاري در رابطه با سفر هيئت آژانس بين المللي انرژي اتمي به ايران سوال كرد كه مهمانپرست در اين رابطه گفت: اين هيئت كه به دعوت ايران به تهران سفر كرده است در ادامه گفتگوهاي قبلي مشغول بحث و مذاكره در رابطه با نحوه تعامل ايران و آژانس در خصوص همكاري طرفين است و اين مذاكرات به منزله تعيين چارچوب مذاكرات بعدي است و بايد يك مقدار صبر كنيم ببينيم نتيجه سفر اين هيئت به چه منجر خواهد شد.
وي در خصوص سوال ديگر اين خبرنگار در رابطه با مذاكرات ايران با 1+5 و فضاسازي رسانه اي غربي در اين خصوص گفت: ما آماده مذاكرات هستيم و فكر مي كنيم با رويكرد مثبت و سازنده و اراده براي همكاري بايد وارد مذاكرات شد و زمان و مكان مذاكرات شايد از اهميت كمتري برخوردار باشد اما اين در سايه توافقات طرفين تعريف مي شود اما اينكه رسانه هاي غربي چه فضايي ايجاد مي كند تا بر مذاكرات تأثير بگذارند رويه عادي آنهاست كه با ابزار رسانه فضايي ايجاد مي كنند تا اهداف خود را برجسته و فضا را به سمت موضوعات مورد توجه خود هدايت كنند.
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا موضوع هسته اي ايران دستور كار مذاكرات با 1+5 است، گفت: موضوعات هسته اي هم جزء دستور كار خواهد بود، اما مذاكرات حول موضوعات مختلف است كه بايد صبر كنيم كه چهارچوب مذاكرات مشخص شود و طرفين در اين رابطه به توافق برسند.
وي در پاسخ به سوالي در رابطه با سفر وزير خارجه عمان به ايران و اظهارات وزيرخارجه ايران مبني بر مطرح نبودن ميانجي گري عمان ميان تهران و واشنگتن گفت: سفر وزير خارجه عمان امروز انجام مي شود و با توجه به روابط خوب و قديمي ايران و عمان اين سفر كاملا منطقي به نظر مي رسد. در سفر وزراي امور خارجه بحث هاي دوجانبه، تحولات منطقه و موضوعات بين المللي مورد رايزني قرار خواهد گرفت و ما از اين رفت و آمدها استقبال مي كنيم و آن را به نفع مردم كشورهاي منطقه مي دانيم چرا كه با انجام اين نوع رايزني ها بحران ها، سريعتر قابل حل است.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالي در رابطه با اخراج منافقين از عراق و انتقال آنان به پايگاه ليبرتي و احتمال بازگشت برخي از منافقين به ايران گفت: اخراج منافقين جزء مسائل حاكميتي عراق محسوب مي شود و ما از اين اقدام و اراده استقبال كرديم و از آن حمايت مي كنيم. چنانچه افرادي از مجموعه منافقين آمادگي بازگشت به ايران را داشته باشد نيز ما از آن استقبال خواهيم كرد.
وي يادآور شد: وجود عناصر تهديد كننده امنيت در كشورهاي همسايه به هيچ وجه مورد حمايت ملت ها نيست و عزم ملت و خواست دولت عراق اين است كه منافقين اين كشور را ترك كنند.
مهمانپرست همچنين از كمك هاي سازمان ملل و كميسارياي عالي پناهندگان در رابطه با اخراج منافقين از عراق استقبال و حمايت كرد.
خبرنگار يك رسانه روس در رابطه با سفر هيئت بازرسان آژانس به ايران پرسيد كه مهمانپرست در اين خصوص توضيح داد: اين هيئت كه به ايران سفر كرده هيئت بازرسان نيست، هيئت كارشناسي است كه رياستش با معاون مدير كل آژانس و هدف آن بازرسي نيست بلكه مذاكره و گفتگو درباره همكاري ايران و آژانس است تا چهارچوبي براي ادامه گفتگوها ترسيم شود.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران در رابطه با موانع مذاكرات ايران و 1+5 گفت: خواست اصلي كشور ما به رسميت شناخته شدن حقش براي داشتن فناوري هسته اي در جهت اهداف صلح آميز است و فكر نمي كنيم در كشور ما در اين خصوص چيزي قابل مذاكره وجود داشته باشد چون چرخه سوخت به صورت بومي و تحت نظارت آژانس فراهم شده است. اگر 1+5 با حسن نيت وارد مذاكرات شود و جو مثبت و سازنده بر مذاكرات حاكم شود اين آمادگي از طرف ايران وجود دارد كه طرفين مذاكراتي ثمربخش داشته باشند.
سخنگوي وزارت امور خارجه در رابطه با خبر يكي از رسانه ها مبني بر قاچاق سلاح از اسرائيل به سوريه با بيان اينكه اسرائيل تمام تلاش خود را خواهد كرد تا در كشورهاي منطقه بي ثباتي ايجاد شود، گفت: يكي از فعالترين عناصري كه سوريه را هدف قرار داده رژيم صهيونيستي است و كشورها بايد با هوشياري در اين خصوص برخورد كنند.
وي اظهار داشت: اينكه صهيونيست ها تلاش كنند سلاح وارد سوريه شود از اين رژيم انتظار مي رود چون ماهيت جنايتكارانه دارد و عملكردش مملوء از اقدامات اين چنين است.
دستيار ويژه وزير امور خارجه در پاسخ به سوالي در رابطه با تحركات ضد ايراني آذربايجان گفت: ما انتظار احساس مسئوليت از كشورهاي منطقه داريم، چون شرايط حساس است، همه بايد با هوشياري متوجه فتنه صهيونيست ها باشند چون دام هايي كه صهيونيست ها در اين كشورها دنبال مي كند مي تواند اين كشورها را گرفتار كند.
وي به آذربايجان توصيه كرد مراقب تردد عناصر امنيتي رژيم صهيونيستي باشد و گفت: جناياتي كه در رابطه با ترور دانشمندان و نخبگان ايراني صورت گرفت به صراحت توسط مقامات رژيم صهيونيستي تأمين شده و همه بايد از فعاليت اين عناصر در كشور خود ممانعت كنند، در رابطه با اخبار مطرح شده نيز تذكرات لازم را به آذربايجان داديم و سفير اين كشور احضار و متن اعتراضي نيز ارائه شد، البته مسئولان آذربايجان نيز اين اخبار را رد كرده و ادعا مي كنند اين تحرك وجود ندارد اما بايد با هوشياري مراقبت كنيم تا فتنه هاي صهيونيستي روابط دوجانبه را تحت شعاع قرار ندهد.
مهمانپرست در رابطه با استرداد خاوري از كانادا در پي تخلف بزرگ مالي در كشور گفت: سيستم پيگيري اين موارد تعريف شده و مستقيما توسط دستگاه قضايي و امنيتي قابل پيگيري است.
يكي از خبرنگاران در رابطه با ارتباط گروهك منافقين با انفجارهاي اخير در تايلند كه به ايران نسبت داده شد، سوال كردكه سخنگوي وزارت امور خارجه در اين رابطه تصريح كرد: اتفاقاتي كه به صورت جريان سازماندهي شده به نظر مي رسد با ادعاي مقامات آمريكايي نسبت به ترور سفير عربستان توسط ايران شروع شد و بعد ادعا شد چنين بحثي در آذربايجان دنبال مي شود و بعد حوادث دهلي، گرجستان و بعد تايلند رخ داد كه اينها نشان مي دهد يك سلسله تحركاتي كه مي تواند باهم مرتبط باشد در جريان است كه نشانگر يك سناريو براي تخريب چهره ايران است.
وي با بيان اينكه نقش صهيونيست ها در اين سناريو كاملا روشن است، گفت: صهيونيست هايي كه متهم به ترور نخبگان ما هستند براي اينكه از اتهامات فرار كنند دست به اتهام زني و ايجاد حوادثي كردند تا صحنه را تغيير دهند.
سخنگوي دستگاه سياست خارجي ايران افزود: منافقين در شرايط سختي قرار گرفته اند و اخراج آنها از عراق آنها را دچار مشكلات جدي كرده است، منافقين تبديل به عناصر رژيم صهيونيستي شده اند تا به ملت ايران ضربه بزنند و با توجه به ترورهاي آنان عليه مردم ايران و اقدامات منافقين در جنگ تحميلي كه در كنار رژيم بعث عليه ملت ايران قرار گرفته بودند به نظر مي رسد هماهنگي، ارتباط و انگيزه زيادي بين منافقين و رژيم صهيونيستي براي ضربه زدن به ايران وجود دارد كه بايد تحقيقات ادامه يابد تا عناصر صهيونيست شناسايي شود.
وي رژيم صهيونيستي را سمبل تروريسم عنوان كرد و گفت: غربيها با حمايت از رژيم صهيونيستي و گروه هاي تروريستي متهم اصلي در خصوص فعاليت هاي تروريستي هستند و بايد جريان بين المللي به وجود بيايد تا تروريسم ريشه كن شود.
مهمانپرست آمادگي ايران براي همكاري با تايلند براي تحقيقات لازم در جهت مشخص شدن ريشه هاي حادثه اين كشور را اعلام كرد.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالي در رابطه با عبور ناو ايراني از كانال سوئز و پهلو گرفتن در بندر سوريه گفت: تحرك نيروي دريايي در منطقه و آب هاي بين المللي جزو حقوق آن است و نبايد حساسيت ايجاد كند چون اقتدار و آمادگي ايران براي برقراري امنيت در منطقه را ثابت مي كند.
خبرنگاري آخرين وضعيت مهندسان ايراني ربوده شده در سوريه و آزادي اين افراد را جويا شد كه مهمانپرست در اين رابطه بيان كرد: هنوز خبر قطعي از اين كه آزادي اين اتباع مشخص شده باشد دريافت نكرده ايم.
سخنگوي وزارت امور خارجه در خصوص اختلافات در اتحاديه عرب كه مورد سوال يكي از خبرنگاران بود، تصريح كرد: برخي از كشورهاي عضو اتحاديه عرب ممكن است اهدافي را دنبال كنند كه خواست كشورهاي مخالف جهان اسلام را تأمين مي كند، فعال شدن اين كشورها عليه يكي از كشورهاي اتحاديه عرب، فتنه اي است كه توسط غرب و رژيم صهيونيستي طراحي شده و يك گام آن هدف قرار دادن يك عضو و گام بعدي هدف قراردادن بقيه اعضاي اتحاديه عرب است كه ممكن است همين رويه در رابطه با خود آنها دنبال شود و اين اقدامات منجر به فروپاشي اتحاديه عرب شود، بنابراين ما انتظار درايت بيشتري از كشورهاي منطقه داريم.
سخنگوي وزارت خارجه در خصوص دعوت اين وزارتخانه از سفراي 6 كشور و مذاكرات با آنان تصريح كرد: اقدام غيرمنطقي اتحاديه اروپا در تحريم نفت ايران برخلاف روابط ايران و اين اتحاديه تلقي مي شود كه در درجه اول فشار را متوجه مردم و شركت هاي اروپايي خواهد كرد. اينكه 6 سفير به وزارت خارجه دعوت شدند بر اين اساس بود كه اگر قرار است روابط ادامه داشته باشد كه ما هم خواهان روابط و تداوم همكاري ها هستيم بايد برخي موارد مورد توجه قرار گيرد از جمله؛ تضمين پرداخت بهاي نفت، قرارداد نسبتاً بلند مدت يا ميان مدت يعني 3 تا 5 ساله و عدم اجازه لغو قرارداد يك جانبه مي تواند يك همكاري نفتي را تضمين كند تا منافع دو طرف تأمين شود.
مهمانپرست در رابطه با ادعاي رسانه هاي غربي مبني بر اينكه انگليس و فرانسه از مدتها قبل خريد نفت از ايران را متوقف كرده بودند، گفت: مگر ايران و اين كشورها مبادلات بانكي داشته اند كه ادعا كرده اند آن را ممنوع كرده اند. ما توصيه مي كنيم كه كشورهاي غربي تصور امپراطوري سابق و دوره استعمار را از ذهن بيرون كنند.
وي در پايان در پاسخ به سوالي در رابطه با انتخابات سوريه و يمن گفت: آنچه براي ما اهميت دارد احترام به نظر مردم كشورهاي منطقه است و آنچه را كه مردم هر كشوري دنبال كنند را واجد احترام مي دانيم به شرطي كه اكثريت يك كشور نقش خود را نشان دهند.
© 2003 Mehr News Agency .
سه|ا|شنبه|ا|2|ا|اسفند|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]