واضح آرشیو وب فارسی:مهر: محمديزاده:از 10 درصد عملكرد زيست محيطي خود راضي نيستيم
از 10 درصد عملكرد زيست محيطي خود راضي نيستيم
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: هنوز 10 درصد از وظايف عملكردهايي كه بايد در حوزه آموزش محيط زيست اجرا كنيم انجام ندادهايم و از عملكرد آموزشي خود به هيچ عنوان راضي نيستيم.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد محمديزاده در اولين همايش ملي و سومين نمايشگاه تخصصي محيط زيست كه پيش از ظهر يكشنبه در سالن اجتماعات مركز اسناد برگزار شد، گفت: در محيط زيست به آموزش كمتر توجه شده و تنها آموزشهاي سنتي كه مخاطبان به آن توجه نميكنند مدنظر قرار گرفته است.
وي با اشاره به زيباييهاي فرهنگ و تمدن بشري در ايران اظهار داشت: ايران در كنار اين زيباييها جذابيتهاي طبيعي بسيار زيادي نيز دارد.
به گفته محمديزاده، خداوند در ايران نعمتي را به وديعه گذاشته كه به دليل تغيير اقليم و تفاوت درجه حرارتي معادل 50 درجه در اقصي نقاط ايران وجود دارد به عنوان مثال پرندگان ايران معادل كل پرندگان اروپا هستند.
به اعتقاد رئيس سازمان حفاظت محيط زيست وضعيت و ظرفيت طبيعت و محيط زيست نبايد فقط با مقياسهاي علمي سنجيده شود بلكه بايد بدانيم همه كساني كه در تاريخ ماندگار شدهاند با طبيعت سر و كار داشتهاند و نمادها و مظاهر طبيعت استفاده كردهاند.
وي تصريح كرد: آنچه امروز عرصه را بر بشر تنگ كرده غفلتها و جهالتهاي بشر امروز از طبيعت است و چنانچه بشر ميتوانست در راستاي گراميداشت طبيعت خود را بازيابي كند و اينقدر نگاه منفعت جويانه و سودجويانه به طبيعت نداشت امروز اينقدر دچار معضلات زيست محيطي نميشديم.
به گفته محمدي زاده، اين جهالت ناشي كه از نگاه منفعت جويانه بشر به طبيعت است انسان را به انحطاط كشيده است.
وي اظهار داشت: متاسفانه در جنگ بين طبيعت و تمدن بشر امروز مغلوب تمدن شده تا به زندگي آپارتمان نشيني تن بدهد.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست اظهار داشت: خداوند در ذات طبيعت قدرت خود پالايي قرار داده كه اين خودپالايي مانند سيستم ايمني بدن است. سيستم ايمني بدن حدي دارد و چنانچه فشار به اين سيستم بيش از حد ظرفيت آن شد ديگر قادر به خودپالايي نيست.
به اعتقاد محمدي زاده بشر براي اينكه بتواند از اين ورطه سقوط و انحطاط نجات يابد نيازمند يك بازانديشي در حوزه محيط زيست است.
به گفته وي، اگر زماني داشتن سلاح، ثروت، اقتصاد و توسعه صنعتي نياز بشر بود چنانچه در قرن بيستم داشتن و به روز بودن اطلاعات موجب اشباع بشر ميشد امروز توسعه دانايي محور و آگاهي نياز بشر قرن حاضر است.
به گفته رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، امروز عصر دانايي است و هر كه بيشتر ميداند و تحليل عميقتر و جامعتري دارد قطعاً تواناتر دارد و در حقيقت دانش در عصر امروز ثروت و سرمايه بيرقيب بشر است.
محمديزاده اظهار داشت: دانشمندان ايراني امروز با دانايي بيبديل خود نهانخانههاي آمريكا را چه در حوزه علم و چه در حوزه اطلاعات ناامن كرده و موجب دغدغه اين كشور شده است.
به گفته وي، آموزش محيط زيست براي تمام سطوح جامعه ضروري است و بايستي اين آموزش منجر به اصلاح و تغيير در رفتار مخاطبان شود.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست افزود: در حوزه محيط زيست بايستي اخلاق زيست محيطي را تقويت كنيم زيرا مهمترين چيزي كه امروز به محيط زيست ضربه ميزند لاابالي بودن و نداشتن قيد و بندهاي زيست محيطي است.
وي با اشاره به اينكه حافظان اصلي محيط زيست انسانهاي اخلاق مدار هستند يادآور شد: هدفگذاري براي آموزش مسايل زيست محيطي بايستي غير از مخاطبان خاص مخاطبين عام را هم در بر گيرد.
محمدي زاده تصريح كرد: قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران تنها قانوني در سراسر دنيا است كه در اصل 50 آن ممنوعيت فعاليتهاي مخرب محيط زيست قيد شده كه اين نشان دهنده فرهنگ بالنده ما است.
به گفته وي، در چشم انداز 20 ساله ايران هم مسايل زيست محيطي در نظر گرفته شده و مشخصاً در بند الف ماده 64 قانون برنامه چهارم و در بند الف ماده 189 قانون برنامه پنجم توسعه به مسايل زيست محيطي و ممنوعيت فعاليتهاي مخرب محيط زيست تاكيد شده است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست تصريح كرد: خوشبختانه در ايران از نظر بسترهاي قانوني جايگاه خوبي داريم و در زمينه آموزش برنامههايي در خصوص توجه به توسعه پايدار، انجام پژوهشهاي كاربردي در حوزه محيط زيست، تربيت نيروي انساني توانمند، برنامه جامعه آموزش همگاني محيط زيست ابلاغ شده است.
وي افزود: در زمينه آموزش محيط زيست تعامل و همكاري بسياري خوبي با وزارت آموزش و پرورش براي ورود آموزشهاي زيست محيطي در كتب درسي و همچنين ارايه آموزشهاي زيست محيطي ضمن خدمت به معلمان در دستور كار قرار گرفته است.
به گفته محمديزاده، افزايش كمي و كيفي رشتههاي محيط زيست در دانشگاهها، راه اندازي دانشگاه محيط زيست با بيش از دو هزار و 600 نفر دانشجوي محيط زيست، تعامل با وزارت علوم و وزارت بهداشت براي قراردادن دو واحد درس اختياري با عنوان محيط زيست براي همه رشتهها و ارايه بستههاي آموزشي متناسب با همه اقشار جامعه تحت عنوان مديران سبزانديش از ديگر اقداماتي است كه در زمينه آموزش محيط زيست انجام شده است.
به گفته وي، توليد و پخش برنامه هاي زيست محيطي از راديو و تلويزيون، ارايه طرح زيست يار براي بسيجيان و طرح محيط يار براي مدارس از ديگر اقداماتي است كه در حوزه محيط زيست انجام شده است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اينكه همه دستگاهها بايد در حوزه محيط زيست به خط شوند اظهار داشت: اما اين به خط شدن بايستي با تقويت و تعامل با دستگاهها صورت گيرد براي اينكه آنها زيست محيطي فكر كنند زيرا ما معتقديم جريمه كردن هنر نيست و همه نهادها بايد بدانند محيط زيست ركن اصلي تمام دستگاهها و براي اين اقدام بايستي همگرايي داشته باشند.
© 2003 Mehr News Agency .
يکشنبه|ا|16|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]