واضح آرشیو وب فارسی:فارس: جواد محمدزماني:
خبرگزاري فارس: حجت الاسلام و المسلمين جواد محمدزماني معتقد است اگر بخواهيم در عرصه هنر و ادبيات تحول ايجاد كنيم بايد چشم انداز داشته باشيم.
به گزارش خبرگزاري فارس، حجت الاسلام جواد محمدزماني، شاعر آييني با بيان اين كه برگزاري جشنواره هنري ايران 1404 بر مبناي سند چشمانداز 20 ساله توسعه نظام كار شايسته و بايستهاي است، افزود: براي تحول نيازمند شناخت درستي از شرايط حال حاضر خودمان هستيم و همچنين نياز داريم آرمانهايي كه به آنها اعتقاد داريم بشناسيم.
اين شاعر شناخته شده در ادامه گفت: اگر ميخواهيم در عرصه ادب و هنر تحولات مثبتي ايجاد كنيم بايد چشمانداز داشته باشيم و در بستر آن آرمانهايمان را تعريف كنيم.
محمد زماني با بيان اين كه آرمانها و چشمانداز ما بايد بر 2 شاخصه مبتني باشد، افزود: چشماندازي كه نيازمند آن هستيم بايد بر داراي 2 شاخصه اسلاميت و ايرانيت باشد، يعني هم اسلامي باشد و هم با خلق و خوي ايراني ما سازگار باشد.
اين هنرمند ادامه داد: اين دو عنصر از اين جهت اهميت دارند كه هنر ايجاد شده بر مبناي آنها، هنري بومي است و با ساختارهاي فرهنگي جامعه ما سازگار است و از اين جهت تعارضي با نوع زندگي و فرهنگ ما نخواهد داشت.
حجت الاسلام محمد زماني با بيان اين كه گاه هنرهاي بيگانه و غربي در جامعه ما خلق ميشود، افزود: هنرهايي كه با رويكرد غربي در جامعه ما توليد ميشود مورد پذيرش مخاطب قرار نميگيرد و از سوي آنها پس زده ميشود و كم كم تبديل به ناهنجاري ميشود.
او ادامه داد: اما هنرهايي كه بومي هستند و بر اساس تكريم انساني خلق ميشوند معضلي ايجاد نميكنند و در خدمت تعالي و كمال بشريت مورد استفاده قرار ميگيرند.
محمد زماني با بيان اين كه هنرمندان براي خلق آثار در راستاي تحقق آرمانهاي سند چشمانداز بايد اولويتها را در نظر بگيرند، افزود: به نظر من در حوزه شعر اولويتها با شعر آييني و شعر دفاع مقدس است زيرا اين موضوعات فراگير هستند و جايگاه خود را هم در ميان مردم به دست آوردهاند، بنابراين ميتوانند تاثيرات ارزشي مناسبي داشته باشند.
او همچنين آفرينش آثار هنري در زمينههاي وحدت اسلامي، گسترش انقلاب اسلامي و بيداري اسلامي را واجد اولويت خواند و گفت: چنين آثار هنري ميتواند در جهان عرضه شود و اساسا به عنوان هنر ارزشي جهاني مورد توجه قرار گيرد.
حجت الاسلام جواد محمد زماني در پاسخ به پرسشي مبني بر اين كه اگر قصد شركت در جشنواره ايران 1404 را داشتيد چه موضوعاتي را براي خلق اثر خود انتخاب ميكرديد، گفت: سعي مي كردم آثار اميد آفرين را به اين جشنواره ارسال كنم زيرا معتقدم اين گونه آثار ميتواند تحول آفرين باشد. جوانان ما بايد خود را باور كنند و اين خود باوري تنها با اميدواري ميسر ميشود.
اين شاعر ادامه داد: همچنين آثاري را به اين ارائه ميدادم كه جامعه را به سمت خوبيها هدايت كند و رويكرد امر به معروف و نهي از منكر داشته باشد.
انتهاي پيام/و
جمعه|ا|30|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]