واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: سيريا نيوز: اعراب نبايد در دام استعماري دشمني با ايران گرفتارشوند
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1387/12/05
كشورهاي عربي نبايد اسير توطئه هاي استعماري شوند و با دشمني نااگاهانه با ايران و حتي تركيه فرصتها را از دست دهند چراكه روزي از سوء مديريت در سياستهايشان حسرت خواهند خورد .
پايگاه اينترنتي سيريا نيوز در مقاله اي با درج اين مطلب به قلم محمد حسين موسوي با عنوان " ايران ، عرب و فرصتهاي از دست رفته " نوشت :روابط ميان اعراب و ايران با فراز و نشيبهاي عجيبي همراه است كه نمي توان براساس هيچ منطقي،
نه منطق روابط بين كشورهاي همسايه نه منطق منافع و نه منطق تاريخ و فرهنگ و حتي براساس منطق قبيله اي، اين روابط اشفته و متزلزل را تفسير كرد .
معلوم نيست برخي از دولتهاي عربي از دشمني با ايران و ايفاي نقش سكو براي تهديد و ارسال پيامهاي منطقه اي بين المللي خصمانه چه سودي مي برند .
معلوم نيست حضور بيگانگان در اراضي عربي چه ضرورتي دارد و قراردادهاي تسليحاتي هنگفت برخي كشورهاي خليج (فارس ) كه بيشتر جنبه منفي دارد و سبب افزايش تنش مي شود ؛برچه اساسي انجام مي شود.
شايد ادعا شود مشكل خطر ايران بر ضد كشورهاي همسايه است .اگر اين ادعا را بپذيريم ايران چه خطري براي كشوري مثل اردن يا مصر دارد كه موضع خصمانه بر ضد ايران اتخاذ مي كنند و دست به جنگ تبليغاتي زده ، مواضع دولتهاي غربي را در قبال ايران دنبال مي كنند .
پس از ان مشكلاتي در برابر ايران مطرح مي كنند كه از نظر سياسي و واقع نگري مورد قبول نيست مثل اين ادعا كه ايران جزاير سه گانه را اشغال كرده است در حالي كه اين جزاير از دهه شصت تحت كنترل ايران قرار داشت و دولت امارات در اوايل دهه هفتاد تاسيس شد .بله مي توان از مشكل مرزي حرف زد اما قطعا مجالي براي صحبت از اشغال وجود ندارد زيرا عناصر ان فراهم نيست .
فراتر از اين ايا چنين مشكلاتي بين بيشتر كشورهاي جهان و حتي كشورهاي عربي مثل قطر ، يمن ، كويت با عربستان ، قطر با بحرين ، مصر با سودان و لبنان با سوريه وجود ندارد. اما هيچ كس از اشغال حرف نمي زند .چنين مشكلاتي يا با توافقهاي دو جانبه حل شده است يا به دادگاه بين المللي ارجاع شده يا اينكه در حال حل شدن است .
دولتهاي عربي از دشمني بين ايران و امريكا براي اعمال فشار بر ايران چه سودي مي برند ؟چه كسي از متشنج شدن اوضاع سياسي در منطقه بهره برداري مي كند .
اختلاف بدون چون و چرا وجود دارد و رقابت نيز امر مشروعي است اما مديريت اين اختلاف و رقابت بايد به گونه اي باشد كه به يك گرفتاري براي منطقه و ملتهاي ان تبديل نشود .
ترتيب اولويتها بايد با مسائل داخلي براساس منافع ملتهاي منطقه باشد و با فرهنگ و گرايشهاي مردم مطابقت داشته باشد نه اينكه براساس رويكردهاي وارداتي تحت سلطه راهبردهايي باشد كه در خدمت برخي قدرتهاي بزرگ است و نتيجه ان دشمني غير قابل توجيه و ناپذيرفتني بين دولتهاي منطقه خواهد بود.
برخي دولتهاي عربي با برانگيختن دشمني ايران و حتي تركيه فرصتها را از دست مي دهند و پشيمان خواهند شد و از مديريت سوء در سياستهايشان حسرت خواهند خورد .
رفتار سياسي عجيب و حتي مشكوك برخي دولتها نشان مي دهد كه گويي سازگاري منطقه را فراگرفته است و اسرانيل و توطئه هاي ديرينه ان بر ضد كشورهاي منطقه و ملتهاي انها ديگر وجود خارجي ندارد براين اساس عربها بايد وارد درگيريهاي سرگرم كننده شوند و از انجا كه بر دشمن واقعي پيروز نشديم مي خواهيم شكست خود را جبران كنيم و دشمني كشورهاي همسايه و دوست را برانگيزيم .
سپس اگر بخواهيم موضوع روابط با ايران را به دور از نگرش عاطفي ، فرهنگي يا ديني و براساس عملگرايي بررسي كنيم ايا مصلحت ايجاب مي كند دشمني كشور همسايه اي مثل ايران را به نفع امريكا برانگيزيم كشوري كه تاريخ ،جغرافيا ، دين ، اداب و رسوم ، سنتها و حتي ادبيات ما را با ان مرتبط مي سازد.
حتي اگر بخواهيم همه اينها را ناديده بگيريم ايا نمي توانيم حداقل سياست بيطرفانه اتخاذ كنيم و از تنشي كه بر روابط ميان ايران و امريكا حاكم است بهره برداري كنيم و تصميم گيري سياسي عربي را از كنترل امريكا خارج سازيم و استقلال ملي را پي ريزي نمائيم تا بهترين شرايط سياسي را فراهم كنيم و منطقه را از بار سنگين جنگها دور سازيم .
به نظر مي رسد بي سوادي كه در بخشهاي مهم جوامع عربي حكمفرما است طبقه سياسي و نخبه تصميم گيرنده نيز از ان مستثني نيست .اري جهل و بي سوادي بر تصميم گيري سياسي در بيشتر كشورهاي عربي حكمفرما است و به نظر مي رسد مبارزه با بيسوادي در كشورهاي دشمن ايران بايد از راس هرم اغاز شود و پس از ان به سطوح پايين كشيده شود .
دوشنبه|ا|5|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 319]