واضح آرشیو وب فارسی:ايران: دبير منطقه 7 كميسيون حقوق بشر اسلامي هشدار داد گسترش مراكز ترك اعتياد غيرمجاز در اطراف تبريز
تبريز - خبرنگار تعدادي از خانه باغهاي اطراف تبريز، تبديل به مراكز غيرمجاز ترك اعتياد شده است.
وحيد كاظمزاده دبيرمنطقه هفت كميسيون حقوق بشراسلامي بر لزوم نظارت ويژه بر مراكز بازتواني و ترك اعتياد در تبريز تأكيد كرد و گفت: اقدامات برخي مراكز با موازين شرعي و حقوق بشر همخواني ندارد.
وي با اشاره به اينكه برخي مراكز به علت اصول سختگيرانه پروتكل درماني نميتوانند مجوز بگيرند، اظهارداشت: كلينيك هاي ترك اعتياد نبايد بدون دريافت مجوز اقدام به پذيرش معتاد كنند. سختگيري نسبت به ايجاد كمپهاي ترك اعتياد استاندارد موجب افزايش كمپهاي غيرمجاز با روشهاي غيرعلمي شده و برخي كمپهاي ترك اعتياد درمانهاي زيانباري را براي معتادان در نظر ميگيرند كه متأسفانه تحت نظارت هيچ سازماني نيست. بيماراني كه در كمپهاي غيرمجاز اقدام به ترك اعتياد ميكنند گاه دچار بيماريهاي جسمي و رواني ميشوند.
دبير منطقه هفت كميسيون حقوق بشراسلامي تصريح كرد: برخي از اين كمپها تحت نظارت سازمان بهزيستي و وزارت بهداشت قرار ندارند. با قوانين سختگيرانه موجود عملاً افراد متقاضي تأسيس كمپ ترك اعتياد، رغبتي به استانداردسازي كمپها نداشته و اين مسئله باعث ميشود كمپهاي غيرقانوني دور از چشم قانون تسري داده شود و عدهاي به كارهاي زيرزميني روي بياورند.
كاظمزاده با بيان اينكه مردم براي مشكل ترك اعتياد فرزندان خود به هر دري ميزنند، اعلام كرد: وقتي براي مراكز قانوني تسهيل ايجاد نميشود مجبورند به مراكز غيرقانوني روي بياورند. دهها كلينيك و كمپ ترك اعتياد مجاز و بيش از 40 كمپ غيرمجاز در تبريز وجود دارد كه بيش از سه هزار بيمار معتاد در آنها نگهداري ميشود و وقتي كمپي تعطيل ميشود عملاً 50 تا 100 معتاد در حال بهبود را صرفنظر از كيفيت ترك، روانه خيابانها كرده و فرصت لغزش را براي آنان فراهم و امكان بزههاي اجتماعي را بيشتر ميكنيم.
وي با بيان اينكه اگر در كنار بستن يك كمپ، كار ايجابي نكنيم آسيب ديگري به جامعه وارد ميشود تأكيد كرد: اين كار موجب گسترش آسيبها، بزهها و تخلفات، گسترش امكان تزريق مشترك و در كنار آن گسترش ايدز و هپاتيت در سطح شهرها خواهد شد. بستن اين كمپها راه چاره نيست و بايد در كنار اين كار، كار ايجابي با نگاه منعطفتر صورت گرفته و با تسهيل ارائه مجوزهاي لازم، نظارتهاي ويژه بر كمپهاي بازتواني و ترك اعتياد اعمال نمود.
دبير منطقه هفت كميسيون حقوق بشر اسلامي يادآورشد: برخي ازمراكز ترك اعتياد با بهكارگيري روشهاي نوين پزشكي و روانشناسي ميتوانند نقش مؤثر و مفيدي در سمزدايي، بازپروري و بازگرداندن معتادان به دايره اجتماع به عنوان افرادي مؤثر در چرخه توليد جامعه داشته باشند. سازمان بهزيستي كشور، با ايجاد شرايط آسان اعطاي صدور مجوز براي راهاندازي مراكز ترك اعتياد در استانها به همراه افزايش نظارتها، مي تواند در تشكيل سازمانهاي غيردولتي و مراكز درماني بيشتر، براي درمان و نگهداري معتادان، اقدام مؤثري به عمل آورد.
كاظم زاده ضمن تأكيد بر ضرورت ايجاد يك عزم بينالمللي در زمينه مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان كرد: متأسفانه ايران به دليل قرار گرفتن در مسير ترانزيت موادمخدر از افغانستان، تاوان تعلل جامعه جهاني در مبارزه با مواد مخدر را ميپردازد. افزايش توليد در اين كشور نشان ميدهد كه حضور نيروهاي خارجي براي مبارزه با مواد مخدر و تروريسم در افغانستان كاملاً بيثمر و ناموفق بوده و آمارهاي موجود نشان ميدهد با حضور نيروهاي خارجي در افغانستان، نهتنها كشت مواد افيوني كاهش نيافته بلكه با افزايش كشت و توليد مواد مخدر، ناامني هم در اين كشور افزايش يافته است.
وي اذعان داشت: توليد مجموعههاي آموزشي و برگزاري دورههاي آموزشي براي گروههاي مختلف هدف شامل كودكان و نوجوانان، كادر آموزش و پرورش، والدين، مربيان و رابطين بهداشت نقش مؤثري در كاهش ميزان معتادين در جامعه داشته و بايد تلاش شود اقدامات لازم براي اجراي كنوانسيون 1961، 1971 و 1988 در خصوص نظارت بر مواد و داروهاي اعتيادآور در كشور صورت پذيرد.
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]