واضح آرشیو وب فارسی:مهر: حجت الاسلام اصغري:بيشترين درآمد موقوفات در بخش بهداشت و درمان هزينه مي شود
بيشترين درآمد موقوفات در بخش بهداشت و درمان هزينه مي شود
مشهد- خبرگزاري مهر: معاون امور حقوقي و موقوفات آستان قدس رضوي از هزينه شدن بيشترين درآمدهاي موقوفات اين آستانه در بخش بهداشت و درمان خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام عبدالرضا اصغري، ظهر چهارشنبه در نشست خبري جايگاه وقف در آستان قدس رضوي در خصوص بيشترين موقوفات بيان كرد: بيشترين موقوفات مربوط به بخش بهداشت و درمان است و ساخت بيمارستان هاي دارالشفاء، امام رضا و رضوي از جمله بيمارستان هايي است كه با درآمد موقوفات آستان قدس هزينه و اداره مي شود.
43 درصد زمين هاي مشهد وقف آستان قدس رضوي است
معاونت امور حقوقي و موقوفات آستان قدس رضوي گفت: بين 43 تا 45 درصد زمين هاي مشهد وقف آستان قدس رضوي است.
حجت الاسلام اصغري با اشاره به بزرگ ترين موقوفات آستان قدس در قبل و بعد از انقلاب اسلامي تصريح كرد: موقوفه حاج حسين ملك كه شامل كتابخانه، موزه و 61 پارچه مزرعه و املاك در تهران، چناران، فريمان و تربت جام يكي از بزرگ ترين موقوفات قبل از انقلاب اسلامي بوده است
وي بيان كرد: موقوفه حاج حسين ملك در مصارف خاص فرهنگي، درماني و بهداشتي مورد استفاده قرار گرفته است.
وي افزود: موقوفه مرحوم عتيق علي بن احمد توسي در دوره صفويه با 22 رقبه يكي ديگراز بزرگ ترين موقوفات قبل از انقلاب اسلامي بوده است.
وي بيان كرد: كارخانه پيش ساخته بتني موقوفه بجستاني مقدم در قرچك ورامين از موقوفات بزرگي است كه بعد از پيروزي انقلاب اسلامي وقف شده است.
وي گفت: آيت الله واعظ طبسي نيز رقبات مختلفي را وقف كرده اند كه حسينيه و كتابخانه هاشمي نژاد و مجتمع هاي مسكوني و فرهنگي از جمله رقبات وقفي ايشان است.
زمين هاي واگذار شده موقوفه در زمان طاغوت شناسايي شد
حجت الاسلام اصغري بيان كرد: 78 بانو اموالشان را به آستان قدس رضوي وقف كردند كه آخرين بار در سال گذشته توسط يكي از بانوان وقف شده است.
وي در زمينه موقوفات در خارج از كشور بيان كرد: در كشورهاي افغانستان، سوريه و هند نيز موقوفاتي به آستانه ارائه شده است.
معاونت امور حقوقي و موقوفات آستان قدس رضوي درخصوص زمين هاي موقوفه اي كه در زمان طاغوت رايگان داده شده بود نيز اظهار كرد: برخي از اين زمين ها شناسايي شده است.
وي افزود: برخي از اين موقوفات نيز بزودي شناسايي مي شود و با مشخص شدن مساحت اعلام حقوق مي شود و جلساتي با متصرفين گذاشته مي شود و بعد از تعين تكليف و مشخص شدن حقوق موقوفه به شكل سهام و يا نقد از افراد دريافت مي شود.
هزار و 89 فقره سند وقفي در آستان قدس رضوي موجود است
معاونت امور حقوقي و موقوفات آستان قدس رضوي در زمينه تعداد وقف نامه هايي كه در آستان قدس به عنوان سند موجود است نيز بيان كرد: هزار و 89 فقره وقفي داريم كه اين ها تا پايان سال 89 بوده و از اين ميزان بخشي مربوط به قبل از پيروزي انقلاب و 146 فقره هم مربوط به دوره انقلاب اسلامي بوده است.
اصغري با بيان اينكه 2 هزار رقبه نيز به صورت پلاك اصلي در آستان قدس رضوي وجود دارد گفت: موقوفات اين آستانه به شكل مصارف خاص و مطلقه است كه در مصارف خاص شخص واقف تعيين مي كند كه اموال وقفي اش در كجا هزينه شود.
وي افزود: در مصارف مطلقه نيز با مصلحت و صلاحيت توليت آستان قدس رضوي در زمينه نحوه هزينه وقف تصميم گيري مي شود.
معاونت امور حقوقي و موقوفات آستان قدس رضوي در خصوص مصارف خاص عنوان كرد: موقوفات مصارف خاص هر سال در 25 فصل در تدوين بودجه موقوفاتي قرار مي گيرد.
وي در خصوص شناسنامه دار كردن موقوفات بيان كرد: بعد از انقلاب اسلامي با انتخاب يك گروه كارشناسي تمامي وقف نامه ها داراي شناسنامه شدند و نام واقف مشخص شد.
اصغري بيان كرد: درآمد موقوفات بيشتر در بخش هاي كشاوزي، دامداري، عمران، آباداني و واگذاري اراضي در چهارچوب اجاره است كه اين درآمد به دلايل مختلف از جمله خشكسالي شناور است.
145 ميليارد تومان از رقبات موقوفات استحصال شد
معاونت امور حقوقي و موقوفات آستان قدس رضوي در مورد رقبات موقوفات درسال جاري اظهار كرد: حدود 145 ميليارد تومان از رقبات موقوفات در سال جاري استحصال شده است.
حجت الاسلام اضغري با بيان اين مطلب كه در سطح شهر تمامي اراضي موقوفه ديوار كشي شده افزود: با توجه به امكان سنجي، تعريف پروژه و با هماهنگي شهرداري و برابر كاربري تعريف شده كميسيون ماده 5 اراضي براي استفاده مسكوني، تجاري، فضاي سبز و آموزشي آماده مي شود.
وي ادامه داد: در محدوده خارج از شهر نيز تمام اراضي و زمين ها را يا خود كشت مي كنيم يا اجاره داده مي شود تا فرد ديگري در آن زمين كشت كند.
وي در ادامه تاكيد كرد: آستان قدس رضوي زمين را به شكل خام واگذار نمي كند بلكه وقتي كاربري پروژه تعريف شد برابر با امكان سنجي واگذار مي شود.
آستان قدس رضوي بزرگ ترين نهاد موقوفاتي در جهان است
معاونت امور حقوقي و موقوفات آستان قدس رضوي با بيان اينكه آستان قدس رضوي بزرگ ترين نهاد موقوفاتي در جهان است عنوان كرد: با توجه به موقوفاتي كه اين آستانه دارد با نام بزرگ ترين نهاد موقوفاتي در جهان مطرح است.
حجت الاسلام اصغري اظهار كرد: با توجه به توصيه هاي توليت آستان قدس رضوي وقف نامه هايي كه توسط واقفين تنظيم شده به عنوان منشور و چشم انداز هميشگي اين آستانه مورد توجه قرار گرفته است.
وي افزود: در آستان قدس رضوي هر اقدامي كه صورت گرفته در راستاي منشور واقفين است و تمامي فعاليت هاي اين آستانه اعم از اقتصادي، فرهنگي، آموزشي و بهداشتي با عوايد موقوفات و در چهار چوب مصلحت و قطعه وقف در هر حوزه هزينه مي شود.
معاونت امور حقوقي و موقوفات آستان قدس رضوي تاكيد كرد: عمل به نيت واقفان به عنوان اصلي ترين و راهبردي ترين سياست در آستان قدس رضوي مطرح است.
وي در خصوص وظايف ذاتي آستان قدس رضوي در زمينه وقف بيان كرد: تثبيت مالكيت موقوفه با دريافت اخذ سند، تضمين حقوق موقوفه، استيفاء حقوق موقوفه، استيحصال درآمد موقوفات و ايجاد درآمد پايدار برابر نيت واقفان از وظايف ذاتي آستان قدس در زمينه وقف است.
فرهنگ وقف در جامعه نهادينه شود
معاونت امور حقوقي و موقوفات آستان قدس رضوي در خصوص قانون اصلاحات ارضي و ضربه رژيم شاهنشاهي به عرصه وقف گفت: ضرباتي كه پهلوي با قانون اصلاحات ارضي به عرصه وقف وارد كرد سبب شد تا در آن زمان موقوفه خواري به عنوان يك فرهنگ تلقي شود.
حجت الاسلام اصغري ادامه داد: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي همه ما شاهد ترويج فرهنگ وقف بوديم اما ميزان كافي نيست و بايد فرهنگ وقف در جامعه به شكل گسترده تر نهادينه شود.
© 2003 Mehr News Agency .
چهارشنبه|ا|14|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]