واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: تأكيد رئيسجمهور بر ضرورت ايفاي نقش رسانه در شكوفايي اقتصاد اسلامي
گروه سياسي: رئيسجمهور با تبيين كاركردهاي رسانه در شكوفايي و تعالي اقتصاد ايراني ـ اسلامي تصريح كرد: زمان آن رسيده است كه براي نسل اطلاعرساني اقتصادي اقدامات دقيق، عالمانه و هوشمندانه اتخاذ شود.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، محمود احمدينژاد ظهر امروز، دوشنبه 19 اسفند در همايش رسانه و اقتصاد با بيان اينكه مقوله اقتصاد و رسانه پيچيده و ظريف است، اظهار كرد: رسانه ابعاد مختلفي دارد كه همه وجوه زندگي انسان را در بر ميگيرد و اقتصاد نيز جزء مهمترين مباحث مديران جوامع است و اين دو در ارتباط بسيار تنگاتنگ با يكديگر حركت ميكنند و زندگي انسان را تحت تاثير قرار ميدهند كه فصل مشترك رسانه و اقتصاد را انسان و جامعه انساني است.
رئيسجمهور نقش رسانه در اقتصاد را اطلاعرساني صحيح و دقيق بيان كرد و گفت: اطلاعرساني شايد فوريترين كار رسانه باشد و از نقش تعيينكننده و حساسي برخوردار است؛ اطلاعرساني درست ميتواند جهتگيرييها را اصلاح كند و فضاي اقتصادي را آشفته و غيرهدفمند و يا برعكس موجب هدايت توانمنديها به مسير درست باشد.
احمدينژاد اطلاعرساني را فعاليتي دقيق و هوشمندانه توصيف كرد و با اشاره به اقدامات رسانه ملي در اين خصوص ابراز كرد: رسانه ملي فعاليتهاي خوب و متنوعي را به اجرا در ميآورد و امروز شاهد تنوع در اطلاعرساني اقتصادي هستيم اما بايد در موضوعات اقتصادي به نقطهاي برسيم كه متخصصين اطلاعرساني در موضوعات مختلف از جمله اقتصادي به تبيين و كنكاش اين مقولات بپردازند.
رئيسجمهور نقد درست را از ديگر وظايف رسانه دانست و گفت: نماياندن ضعفها و اشكالات و نشاندادن نقاط قوت و توانمنديها از جمله اقداماتي است كه رسانه ميتواند در بحث اقتصادي انجام دهد.
وي با تأكيد بر اينكه نقد خوب ميتواند به اصلاح و نشاط و اميد در جامعه منجر شود، خاطرنشان كرد: نقادي اقدامي بسيار هنرمندانه و دقيق است كه البته بايد در مقولات اقتصادي با احاطه نقاد در فضاي عمومي احمدينژاد اضافه كرد: هنوز جاي مجموعه نقد جامع در كشور خالي است و بسياري از نقدها جزيي و با اطلاعات ناقص انجام ميشود كه بعضاً برخلاف هدف نقدكننده به سازندگي منجر نميشود.
رئيسجمهور خاطرنشان كرد: در مجموع حجم نقد قابل توجه است اما بايد به جايي برسيم كه هر اقدام اقتصادي توسط كارشناسان و صاحبنظران مورد كنكاش و ارزيابي قرار گيرد؛ چرا كه فعاليتهاي اقتصادي كل جامعه را به سرعت تحت تأثير قرار ميدهد و آحاد جامعه در آن دخيل هستند.
احمدينژاد در ادامه آموزش را از ديگر ويژگيها و وظايف رسانه در موضوعات اقتصادي دانست و خاطرنشان كرد: معتقدم به هر ميزان كه عموم مردم با مفاهيم و كاركردهاي اقتصادي بيشتر آشنا شوند حركت اقتصادي كشورمان بالندهتر و با شتاب خواهد بود.
رئيسجمهور تصريح كرد: دانش اقتصادي نبايد صرفاً در مراكز و مجموعههاي خاص متمركز شود و رسانه بايد تلاش كند فضاي لازم را ايجاد كند تا اساتيد مفاهيم اقتصادي با روشهاي هنري و قابل فهم براي عموم مردم آموزش دهند.
احمدينژاد در ادامه با تأكيد بر ضرورت خودباوري در عرصههاي مختلف گفت: امروز در همه بخشها به خصوص در عرصه اقتصادي نيازمند خودباوري هستيم و زماني موفق خواهيم شد كه بالاترين درجه خودباوري را در كشور داشته باشيم.
وي با بيان اينكه خوب نيست همواره دانشمندان سدههاي گذشته را مطرح كنيم، خاطرنشان كرد: چنين موضوعي شايد بدين معنا باشد كه از سدههاي گذشته تاكنون هيچ حركت قابل توجهي وجود نداشته است از اين رو امروز بايد جهت گيري ما اينگونه باشد كه دانشمندان عصر حاضر را به عنوان الگو و افتخار مطرح كنيم و اين مستلزم خودباوري است.
احمدينژاد با بيان اينكه خودباوري موجب خواهد شد تا نظريات اقتصادي جديد از ايران به دنيا معرفي شود تأكيد كرد: تا زماني كه نظريهپردازيها خواستگاه ديگري داشته باشد نه تنها تحولات اقتصادي كشورمان را تحت تاثير قرار خواهد داد بلكه بخش مهمي از اقتصادمان را در خدمت آن نظريهپردازيها خواهد بود.
رئيسجمهور در ادامه با بيان اينكه زماني اقتصاد و رسانه شكوفا ميشود كه موضوع آن يعني انسان شكوفا شود گفت: رسانه و اقتصاد در خدمت شكوفايي انسان باشد و براي اين منظور لازماًً بايد مباني نظري رسانه و اقتصاد ما انساني و الهي باشد.
احمدينژاد گفت: ترديدي نيست اگر دريافت ما از انسان موجودي لذتجو و عادي باشد بدون ترديد اقتصاد و رسانه نيز همان شكل و قالب را خواهد گرفت اما اگر ديدگاه متعالي ايراني و اسلامي به اقتصاد وارد شود در آن صورت رسانه و اقتصاد ما شكل متعالي به خود خواهد گرفت.
وي افزود: انسان موجودي كمال جو است كه براي تعالي و حركت به سمت قلههاي كمال آفريده شده است.
رئيسجمهور با اشاره به بحران اقتصادي نظام سرمايهداري خاطرنشان كرد: آيا اين بحران آنگونه كه عده اي مطرح ميكنند به خاطر اشتباه چند بانك بوده است و يا طرح چنين موضوعي بهانهاي براي كتمان فروپاشي اقتصاد سرمايهداري است. معتقدند مشكل نظام سرمايهداري به مباني نظري اين نظام در تعريف از انسان، سود، پول، بازار سرمايه مربوط است. البته عدهاي تصور ميكنند كه بحران كنوني محار خواهد شد اما بر اين باور هستند كه آنچه تنها به نفع انسانها باشد ماندگار است.
وي گفت: بعيد ميدانم در بين اساتيد اقتصادي كسي معتقد باشد كه در برنامه اقتصادي بايد براساس همان مباني نظام سرمايهداري حركت كنيم چرا كه امروز سرنوشت اين نظام براي همگان آشكار شده است.
احمدينژاد تصريح كرد: اقتصاد بخشي از زندگي انسان است و بايد در خدمت انسانها باشد.
رئيسجمهور با اشاره به چشمانداز بيست ساله، قانون اجراي سياستهاي اصل 44 و برنامه طرح تحول اقتصادي گر چه در اين برنامه راهكارهاي شكوفايي و تعالي اقتصادي ترسيم شده است اما آيا اين برنامهها براي رسيدن به اهداف چشمانداز كافي است ؟ باورم اين است كه خلعي در رابطه با مباني نظري وجود دارد كه اساتيد و صاحبنظران اقتصادي بايد تلاش كنند اين خلأ و كمبود را جبران كنند.
احمدينژاد گفت: اگر فضاي اخلاقي و انساني از اقتصاد حذف شود متعاليترين طرحهاي عالمانه نيز با شكست مواجه خواهد شد.
رئيسجمهور اظهار كرد: فرهنگ اسلامي مقولات كامل و جامع اخلاقي و اقتصادي براي بشريت ارائه كرده است و بايد تلاش كنيم اين مقولات را در فعاليتهاي اقتصادي وارد كنيم؛ چرا كه اگر دلسوزي به ديگران، فداكاري براي جامعه، دروغ و ربا به عنوان مخربترين فعاليتهاي اقتصادي از اقتصاد حذف شود آرامشي در جامعه نخواهد ماند و تمام معادلات اقتصادي موجب تخريب اخلاق و روابط اجتماعي و خانوادگي خواهد شد.
احمدينژاد تصريح كرد: بايد به سمت اقتصادي حركت كنيم كه ضمن شكوفايي استعدادها مجموعه جامعه را در فضاي برادري، كمالجويي و محبت قرار دهد و اين كار بزرگ اساسي است و دانشمندان اقتصادي امروز است كه بر اين مبنا نظريهپردازي كنند.
وي تصريح كرد: معتقدم اساتيد اقتصاد ميتوانند مباني نظري اسلامي و ايراني را طراحي كرده و آن را به جامعه بشري ارائه دهند.
دوشنبه|ا|19|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]