واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: قصههاي حميد عاملي فراموش نميشود
كودكان و نوجوانان تهراني با شركت در ويژه برنامهاي ياد حميد عاملي قصهگوي پيشكسوت راديو و تلويزيون ايران را گرامي داشتند.
به گزارش روز شنبه ايرنا از كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، ويژه برنامه شروع فصل زمستان در كتابخانه شماره 21 كانون تهران با خواندن متني در تجليل از حميد عاملي كه دي سال 1386 به ديار باقي شتافت، آغاز شد.
در اين برنامه كه با قصهگويي همراه بود، شماري از كودكان و نوجوانان نابينا و ناشنوا و كمتوان جسمي نيز حضور داشتند.
كتابخانه شماره 21 كانون در پارك فدك تهران يكي از 4 كتابخانه فراگير كانون است كه در آن كودكان كمتوان و معلول جسمي و حركتي در كنار همسالان ديگر خود در فعاليتهاي فرهنگي و هنري مشاركت ميكنند.
در اين جشن، سنتهاي اصيل شب يلدا و شيوه اجراي آن در ميان اقوام مختلف ايراني براي بچهها بازگو شد و با آجيل و هندوانه و انار از ميهمانان پذيرايي شد.
همچنين، پسري نابينا با نواختن ساز و خواندن آواز، تواناييهاي نابينايان و معلولين را به نمايش گذاشت.
ميهمان ويژه اين جشنواره سياوش صفاريان تهيه كننده، كارگردان و مجري برنامههاي تلويزيون بود كه صميمانه به پرسش هاي كودكان پاسخ ميگفت.
وي كه بدون برادر دوقلوي خود فواد در بين كودكان و نوجوانان عضو اين كتابخانه كانون حضور يافته بود ،به كودكان گفت: ايرانيهاي قديم مردم دانشمندي بودند و با نگاه كردن دقيق به پديدههاي اطراف خود و تغييرات جوي و آسمان، مناسبتهايي همچون يلدا، جشن مهرگان و نوروز را طراحي كردند.
سياوش صفاريان، علم ستارهشناسي را از قديميترين علومي دانست كه بشر به واسطه نگاه به آسمان و ستارگان و خورشيد و براي يافتن پاسخ سؤالهايش در باره چرايي اين پديدهها به آن روي آورد.
اين تهيه كننده و مجري برنامههاي علمي تلويزيون خاطرنشان كرد : انسان امروز با اين همه مشكلات و آلودگي هوا و ترافيك اگر به پديدههاي طبيعي اطراف خود و جزييات آن دقيقتر نگاه كند زندگي راحتتري خواهد داشت و شايد دنيا را جور ديگري ببيند و بداند كه مشكلاتش در برابر بزرگي جهان و كهكشانها چقدر كوچك است.
وي، بزرگترين دستاورد علمي بشر در رشته نجوم و ستارهشناسي را دريافت تصاويري جالب از عمق كهكشانها با فاصله 13 ميليون سال نوري توسط تلسكوپ هابل به سرپرستي يك دانشمند ايراني دانست.
صفاريان براي كودكان ايده ژان مارك فليپ دانشمند فرانسوي را كه به تازگي در گذشته است تشريح كرد و گفت: او قصد داشت كه نامههاي مردم امروز را به ساكنان زمين در دهها هزار سال آينده، در سفينهاي قرار دهد و براي مصون ماندن از هر خطري به مدار زمين بفرستد.
ميهمان برنامه مركز 21 از كودكان و نوجوانان خواست نامههايشان را براي او بفرستند تا اين نامهها در اختيار گروهي قرار گيرد كه در فرانسه در حال طراحي و ساخت سفينه كئو هستند.
در اين برنامه دو ميهمان تاجيك و افغان دوازدهمين جشنواره بينالمللي قصهگويي كه به تازگي در اصفهان برگزار شد، حضور داشتند.
شنبه 7 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]