واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: یادداشت برداری در کلاس
چکیده: یادداشت برداری یکی از مهمترین مهارتهای یادگیری است که به شما در فهم مطالب بسیار کمک میکند. اگر جزوه ای دقیق و منظم داشته باشید میتوانید آن را سالیان سال نگه داشته و در مراحل مختلف تحصیل از مطالب آن بهره ببرید. با دنبال کردن مراحل زیر و تمرین آنها، میتوانید این مهارت را در خود پرورش دهید. به نکات زیر توجه کنید: هنگام شروع کلاس برای یادداشت برداری آماده باشید. وسایل خود را پیش از شروع کلاس آماده کنید. عوامل مزاحم را از خود دور کنید. صحبت کردن، خوردن، خندیدن و مسائلی از این قبیل یادداشت برداری شما را دچار اشکال میکنند. بطور فعالانه در بحث و موضوع درس شرکت کنید. سؤال کنید. پاسخ دهید و اشکالات خود را بپرسید. به صحبت های معلم با دقت گوش کنید. به مطالبی که معلم بر روی آنها تأکید میکند، دقت کنید. به دنبال عباراتی نظیر این باشید: "نکته مهم این است که …"، " بطور خلاصه میتوان گفت که… ". مطالبی را که معلم بر روی تخته مینویسد، یادداشت کنید. نکات مهم درس را تشخیص دهید. مطمئن شوید که نکات مهم را به درستی تشخیص داده و یادداشت کرده اید.
توجه داشته باشید که اگر معلم مطلبی را چند بار تکرار میکند، احتمالا آن مطلب بسیار مهم است. یادداشت برداری آگاهانه و منظم لازم نیست تمام کلمات معلم را بنویسید. فقط نکات مهم و مطالب اصلی را یادداشت کنید. از کلمات کلیدی استفاده کنید و حروف اختصار بکار ببرید تا سرعت نوشتن شما بیشتر شود. مطالب را بطور واضح بنویسید تا در مرور آنها به اشکال برنخورید. هنگامی که معلم مطالب مهمی را توضیح میدهد، ابتدا به دقت گوش کنید و سپس آن مطلب را بطور خلاصه بنویسید. جزوه شما باید خلاصه ای از یک درس باشد، به این صورت که: الف- موضوع اصلی را بالای صفحه بنویسید. ب- نکات مهم مربوط به آن موضوع را شماره گذاری کرده و به ترتیب بنویسید. ج- در زیر هر مطلب، جزئیات مربوط به آن را بنویسید و با حروف الفبا نشانه گذاری کنید.
بعد از کلاس بلافاصله بعد از کلاس یادداشت های خود را مرور کنید، در این هنگام ذهن شما آمادگی بیشتری برای این کار دارد. نکات مهم را مشخص کرده و نکات غیرضروری را حذف کنید. زیر نکات و مطالب مهم خط بکشید. اگر مطلبی به نظرتان میرسد، به آنها اضافه کنید. جزوهها را دسته بندی و تنظیم کنید.با مرور و تنظیم جزوه ها، ده دقیقه بعد از کلاس، در وقت خود صرفه جویی کنید. توجه داشته باشید که هرچه دیرتر این کار را انجام دهید، تنظیم و تشخیص مطالب مهم برای شما سخت تر میشود و زمان بیشتری میگیرد. منابع:www.learningcenter.comwww.how-to-study.comwww.ucc.vt.edu
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 510]