واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي كتاب و نشريه
تسنيم: تفسير قرآن كريم
جلد چهاردهم
مولف: آيتالله جوادي آملي
تحقيق و تنظيم: حجتالاسلام عبدالكريم عابديني
ناشر: اسراء قم
چاپ اول: 1387
823 ص - 8250 تومان
تسنيم، دوره كامل تفسير قرآن، به ترتيب سورهها ميباشد كه پس از تدريس عمومي آن توسط مفسر محترم، تدوين و تنظيم گرديده است.
در تفسير هر سوره ابتدا پيشگفتاري براي آن سوره آورده ميشود. در اين پيشگفتار درباره نامهاي سوره، مكان نزول و ثواب تلاوت سخن به ميان ميآيد. شيوه مولف در تفسير آيات آن است كه پس از ذكر آيه يا آياتي به هم پيوسته، گزيده تفسير را ميآورد و سپس به تفصيل، وارد تفسير آيات ميشود. پس از بيان تفسير، لطايف و اشارات ذكر ميگردد و در پايان، بحث روايي جاي دارد.
تسنيم از نظر اسلوب ساختار كلي، شباهتهاي فراواني به تفسيرالميزان علامه طباطبايي دارد، به طوري كه ميتوان اين تفسير را ادامه و تكميلالميزان دانست. از ويژگيهاي تسنيم، سبك نوشتاري آن است كه روان و خالي از اغلاقهاي لفظي ميباشد.
در جلد چهاردهم تسنيم، آيات 31 تا 85 سوره آل عمران مورد تفسير قرار گرفته است.
بانكداري، ربا و قوانين
مالي اسلام
شهيد آيتالله
دكتر سيدمحمدحسيني بهشتي
تهيه و تنظيم: بنياد نشر آثار و انديشههاي شهيد بهشتي
ناشر: بقعه
چاپ دوم: 1387
255ص -3800 تومان
آيتالله شهيد دكتر بهشتي از معدود عالمان ديني زمان خود برشمرده ميشود كه به اهميت مشكلات، مسائل و ساختارهاي اقتصادي در شكلگيري نهادهاي اجتماعي پيبرده و با مطالعات ژرف در مباحث اقتصادي تلاش نموده است.
ديدگاهها و موضعگيريهاي دين در اين زمينه را با مراجعه به كتاب و سنت جويا شود.
حاصل اين كندوكاوها مباحث عميق و همه جانبهاي است كه از ايشان به صورت نوشتار و گفتار باقيمانده است.
اثر حاضر بخشي از تتبعات فكري ايشان در اين زمينه را در برميگيرد و مجموعهاي است شامل دو بخش: بخش اول نوشتاري است با عنوان كه در شماره ششم نشريه مكتب تشيع به تاريخ خردادماه 1342منتشر شده است. بخش دوم شامل يازده جلسه از گفتارهاي تفسيري ايشان است كه در اواخر سال 1352 و اوايل 1353ه.ش در جلسات در تفسير آيات 275 تا 281 سوره بقره ايراد گرديده و به مسئله ربا پرداخته است.
مطالب مطرح شده در اين كتاب بدين قرار است: فعاليتهاي بانكي، آيات ربا، اقتصاد ربوي در محيط حجاز و جامعه ما، مفهوم و و تفاوت بين اين دو، معني خريد و فروش، نرخگذاري عادلانه و ملاكهاي آن در توزيع، اجاره، مضاربه، مزارعه، مساقات، پول، نقش و ماهيت پول، سكه، اسكناس، معاملات گوناگون روي پول، بانك در اقتصاد كنوني، بهرهغير از كارمزد است، قرض الحسنه، بانكبدون ربا ، انواع ربا و مسئله برخورد بعضي از علما با آن و...
در بخش پاياني كتاب به سوالاتي درباره اجاره، سود بانك، معاملات بانكي و مسئله تقليد، صندوقهاي قرضالحسنه، فروش سفته و مسئله تنزيل، فروش وام و دين، رهن و پرداخت پول، مال گروئي، قرعهكشي و جايزه بانكها، بيمه و كار شركتهاي بيمه، پسانداز و خمس، كارمزد در بانك اسلامي و... پاسخ داده ميشود.
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]