واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: رفتار ناشایست و توام با توهین و ضرب و شتم نیروهای امنیتی فرودگاه نجف اشرف با زائران ایرانی پرواز 113 روز چهارشنبه 17 خردادماه جاری نجف اشرف ـ تهران و تاخیر 12 ساعته این پرواز تاکنون با هیچ واکنشی از سوی عراقی ها برای عذرخواهی و برخورد با عوامل این رفتار همراه نبوده است.
برخی از مسافران پرواز 113 هواپیمایی «العراقیه» که قرار بود ساعت 10 صبح روز چهارشنبه از نجف اشرف به سوی تهران حرکت کند پس از آنکه ساعت ها با تاخیر همراه شد اعتراض مسافران ایرانی را در پی داشت که این اعتراض برحق با توهین، تحقیر و ضرب و شتم برخی مسافرین همراه گشت و تأسف بارتر اینکه یکی از مسافرین به شکل وحشیانه ای مورد اذیت قرار گرفت و اگر پا درمیانی مقامات کنسولگری و یکی از شخصیت های سیاسی ـ مذهبی عراق نبود این مسافر توسط نیروهای امنیتی در حال بازداشت شدن بود. شاهدان عینی ماجرا را اینگونه برای خبرنگار ما شرح دادند:
« پرواز 113 العراقیه طبق بلیط قرار بود ساعت 10 صبح به وقت عراق ـ 11/30 به وقت ایران ـ به سوی تهران پرواز کند، به ما اعلام کردند برای جلوگیری از مشکلات احتمالی از ساعت 6 در فرودگاه حاضر باشید. پس از چند ساعت وقتی مسافران گذرنامه هایشان مهر خروج از عراق خورد به سالن خروجی برای پرواز وارد شدند. فرودگاه از کمترین امکانات رفاهی برخوردار بود و جز یک بوفه کوچک هیچ امکانی برای تهیه غذا و حتی آب نبود.
این بوفه لیوان های آب را به قیمت بیش از 1000 تومان عرضه می کرد اما گرم بود. سالن فرودگاه بسیار گرم بود و به نظر نمی رسید دستگاه خنک کننده ای داشته باشد. برخی مسافران که کودکانی به همراه خود داشتند به شدت در عذاب بودند. ساعت حرکت نزدیک بود اما خبری از هواپیما نبود. وقتی هیچ اطلاع رسانی به مسافران نشد چند تن از مسافران با مراجعه به تنها شخصی که احتمال می رفت مطلع باشد، وضعیت را جویا شدند. وی نیز با بی اعنتایی و بی احترامی تمام می گفت به من ربطی نداره و نمی دانم پرواز کی انجام می شود.
در اینجا بحثی در گرفت. در این میان، وقتی یکی از مسافران معترض شد که: « فرودگاه هیچ امکاناتی ندارد و زن و بچه های ما با اینکه 5- 6 ساعت اینجا هستند نه پذیرایی شده اند و نه فروشگاهی هست که بتوانیم آب و غذا تهیه کنیم». به دنبال این اعتراض، نیروهای امنیتی فرودگاه شروع کردند به ضرب و شتم این مسافر ایرانی و یکی دو نفر که می خواستند به او کمک کنند. در همین حین، وقتی همسر این مسافر ـ که به گفته خودش پدر و برادرش شهید جنگ تحمیلی بودند ـ به سویش آمد با لگد به شکمش زدند. به دنبال این اتفاق، جو متشنج شد و نیروهای امنیتی خواستند این مسافر را با خود به سوی دیگر سالن ببرند که مردم در برابر آنها مقاومت کردند و شعار الله و اکبر و یا حسین سر دادند که باعث شد نیروهای امنیتی او را رها کنند.
لحظاتی بعد شخصی که او را ژنرال خطاب می کردند و گفته می شد رئیس فرودگا است در جمع معترضین حاضر شد و گفت تا این فرد را تحویل ندهید اجازه نمی دهم پرواز انجام شود!! و لحظاتی بعد با نیروهای بیشتری آمدند و گفتند که حتما باید این فرد را برای پاره ای از توضیحات ببرند؛ اما مسافران گفتند ما یا همه می آییم یا نمی گذاریم وی را ببرید. در این میان، شخص ژنرال و نیروهای همراهش شروع به توهین به ایرانیان و حتی برخی از مقامات کشورمان نمودند به گونه ای که گویی از تحقیر ما لذت می برند.
وقتی فضا خیلی متشنج شد مقداری مواد غذایی آوردند اما مسافران به نشانه اعتراض حاضر نشدند تحویل بگیرند.
وقت اذان مغرب که رسید، مسافران گرسنه و تشنه در بلاتکلیفی به سر می بردند. در هنگام نماز، بسیاری از مسافران در گوشه و کنار سالن فرودگاه به اقامه نماز ایستادند؛ زیرا نماز خانه یا محل مناسبی وجود نداشت. در همین حال، ماموران امنیتی از فرصت استفاده کرده و علی رغم مقاومت فردی که با آنها درگیر شده بود و برخی مسافران که نزدی وی بودند او را روی دست گرفته و سپس با با ضرب و شتم به سوی دیگر سالن یعنی سالن انتظار بردند، اما گذرنامه وی نزد همسرش مانده بود.
در این هنگام اعتراض مسافران خسته و بی رمق بالا گرفت. قبل از این نیز برخی افراد که به نظر می رسید از مقامات باشند با کنسولگری و برخی افراد تماس گرفته بودند که به دنبال آن یکی از مقامات کنسولگری نیز در بین مسافران حاضر شد. نیروهای امنیتی فرودگاه خواهان حضور یکی از مسافران که به انگلیسی تسلط داشت شدند. وی می گفت وقتی به این مسافر رسیدم دیدم از شدت ضرب و شتم در حالت نیمه بی هوشی است و حتی نیروهای امنیتی فرودگاه نیز از این وضع نگران شده بودند تا جایی که یکی از مقامات فرودگاهی نزد ژنرال خواهان فیصله موضوع بود اما او دست بردار نبود.
متاسفانه علی رغم آنکه همه گونه توهین و بی حرمتی به ما شده بود برای جلوگیری از ایجاد دردسر برای هموطن بازداشت شده امان حاضر به عذرخواهی شدیم تا قائله ختم شود، اما ژنرال عراقی که شمایلش به بعثی های زمان جنگ می ماند حاضر به این امر نشد و می گفت باید گذرنامه او را تحویل بدهید.
در همین حال یکی از فرزندان شهید حکیم وارد فرودگاه شد. وی که گویی قبلا از موضوع مطلع شده بود به همراه مقام کنسولگری پیگیر موضوع شد و تأکید کرد تا این موضوع حل نشود حاضر به ترک محل نیست.
در نهایت مقام کنسولگری اطمینان داد که اجازه نمی دهد این مسافر ایرانی را نگه دارند و با گرو گذاشتن گذرنامه سیاسی خود نزد مسافران گذرنامه مسافر مذکور را گرفت و تحویل طرف عراقی داد که ساعتی بعد پس از تویر برداری از گذرنامه و سئوال -جواب هایی که برای تحقیر مسافر ایرانی بود و با پافشاری مقام کنسولی و آقای حکیم وی را آزاد کردند. در نهایت پرواز ساعت 11 شب به وقت عراق در حالی که به مسافران به شدت تحقیر شده و وضعیت روانی بدی داشتند انجام شد. اما خصومت ژنرال به همینجا ختم نشد و وقتی که هواپیما در فرودگاه امام به زمین نشست مشخص شد که بار هیچ یک از مسافران این 113 ارسال نشده است.»
پیگیری های خبرنگار «تابناک» در پی وقوع این حادثه حکایت از آن دارد که، مسافران استشهادی در خصوص چگونگی ماجرا تهیه و در اختیار کنسولگری ایران در نجف قرار داده اند.
این رفتار اخیر و رفتارهای مشابه با زائران ایرانی از سوی برخی مامورین عراقی در حالی صورت می گیرد که، در سال گذشته بیش از يک ميليون و دويست هزار زائر ايراني به عراق سفر کرده اند که این موضوع درآمدی بیش از 600 میلیون دلار را نصیب عراقی ها کرده است.
این سود رسانی ایرانی ها به عراق جدای از کمک های دولت ایران به این کشور و نذوراتی است که به عتبات عالیات اهدا می شود با این تفاصیل منطق حکم نمی کند که مردم عراق قدر این نعمت را حداقل برای حفظ منافع خود ندانند برای همین گفته می شود برخی باقی مانده های حزب بعث ـ که بعید نیست ژنرال فرودگاه نجف نیز یکی از آنها باشد ـ از حضور ایرانی ها در عراق و توسعه این رابطه به شدت خشمگین بوده و از هر طریقی با چنین برخوردهایی در پی ایجاد اشکال در توسعه این رابطه هستند، رابطه ای که بیش از ایران، عراق و مردمش از آن سود می برند.
اما اکنون با تاکید بر این موضوع که آیا ایرانیانی که چنین باعث رونق عراق شده اند و حضورشان منافع متعدد و سرشاری برای عراقی ها دارد شایسته چنین برخوردهایی هستند؟ اکنون خواست مسافران پرواز 113 نجف ـ تهران و دیگر ایرانیان این است که دولت ایران با جدیت این موضوع را پیگیری کرده و خواهان برخورد شدید از سوی دولت عراق با فرد خاطی شوند و همچنین به طرف عراقی هشدار دهند که سهل انگاری در برخورد با چنین رفتارهایی برای آنها هزینه های بسیاری در پی خواهد داشت.
این موضوع نیاید فراموش شود که هر چند مردم ایران حساب دولت و حکومت جدید عراق را کاملا جدا از حکومت دوران صدام معدوم می دانند اما در کنار توسعه روابط با همسایه خود خواهان حفظ عزت و شأن ایرانیان در کشور همسایه شیعی خود هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]