واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير بازرگاني :صادرات فرش دستباف ايران هفت درصد افزايش يافت
وزير بازرگاني در نخستين همايش توليد كنندگان و صادر كنندگان فرش دستباف كه در محل مركز همايش هاي صدا و سيما برگزار شد ،گفت: صادرات فرش دستباف ايران در نيمه نخست سال جاري هفت درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش يافته است .
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا ،سيد "مسعود ميركاظمي " روز يكشنبه گفت :ممكن است بحران مالي جهان بر روي استفاده از فرش دستباف تغييراتي ايجاد كند ، اما با ارائه راهكار هاي مناسب و توليدات متنوع بايد مانع از بروز چنين افتي شويم .
وي در ادامه هماهنگي درتغيير نيازهاي بازار مصرف فرش دستباف را نيازمند استفاده از خلاقيت ها و ابتكارات خاص در اين حوزه براي حفظ سهم نخست ايران در اين عرصه در جهان دانست.
وزير بازرگاني با بيان اين كه روند كاهشي صادرات فرش دستباف در سال هاي گذشته در تمامي جهان اتفاق افتاده است ، يادآور شد: اين موضوع تنها به ايران اختصاص نداشته است ، زيرا سهم جهاني صادرات فرش دستباف از 2 ميليارد دلار به يك ميليارد دلار تنزل يافته است.
به گفته وي، در حال حاضر نيازهاي بازار مصرف جهاني از سمت فرش دستباف به سوي كفپوش تغيير يافته و بايد ايران نيز با برنامه ريزي مناسب با سليقه يابي ، به حركت در اين مسير بپردازد.
وي يادآور شد: هم اكنون حدود دو سوم از مجموع 5/5 ميليون متر مربع فرش دستباف توليدي ايران به ديگر كشورهاي جهان صادر مي شود.
* پيمان سپاري براي صادرات فرش
به گفته ميركاظمي پيمان سپاري يكي از مهمترين معضلاتي است كه فرش دستباف را در بازار جهاني با مشكل مواجه كرده و باعث شد تا در سال هاي 72 و 73 فرش ايران به هر قيمتي به بازارهاي بين المللي صادر شود.
وزير بازرگاني افزود: بر اين اساس قيمت هر متر مربع فرش دستباف از 170 تا 180 دلار به 100 دلار كاهش يافت.
وي اصلاح طراحي، استفاده از تنوع رنگ ها و اندازه هاي فرش صادراتي را خواستار شد و يكي از مشكلات اساسي صنعت فرش ايران را عدم انطباق با تقاضاي بازار و اعمال نظام فشار بيان داشت.
به گفته ميركاظمي ، عليرغم اين كه طرح فرش هاي ايراني از جايگاه مناسبي برخورداراست و سابقه و پيشينه فرش دستباف نيز مشخص مي باشد ، اما حضور در بازاراهاي هدف با مطالعه علمي ضرورتي است كه نبايد از آن غافل شد.
وزير بازرگاني ادامه داد: در حال حاضر جايگاه فرش دستباف ايران در برخي بازارها مثل آمريكا نه تنها حفظ شده ، بلكه روند افزايشي يافته است .اما در تعدادي از بازارها رو به كاهش بوده كه كاهش خريد آنها و يا عدم تناسب با سليقه بازار از دلايل بروز چنين مسايلي است.
ميركاظمي با بيان اين كه اكنون سهم فرش ايران در بازارهاي سنتي قبلي حدود 500 ميليون دلار مي باشد ، ادامه داد: با برنامه ريزي مناسب اين ميزان را مي توان سالانه به 700 ميليون رساند.
* انتقاد صادر كنندگان از ارزش گذاري پايين فرش
وزير بازرگاني به انتقادهاي متعدد صادر كنندگان از ارزش گذاري پايين فرش دستباف توسط نهادهاي خروجي كشور اشاره كرد و گفت: بايد ارزش واقعي فرش بر اساس قيمت بين المللي تعيين شود.
به گفته وي ، ارزش گذاري پايين فرش در حالي صورت مي گيرد كه كشور وارد كننده با اختلاف قيمت فرش ايران را مي پذيرد.
* تشكل هاي صادراتي فرش ايجاد شود
وزير بازرگاني معتقد است كه انسجام در توليد و صادرات فرش دستباف و حضور موفق در بازار هاي بين المللي ، نيازمند ايجاد شبكه هاي منظم در توليد و توزيع و در قالب تشكل هاي خاص اين حوزه مي باشد.
ميركاظمي افزود: وزارت بازرگاني با حمايت 100 درصدي از حضور تجار فرش در خارج ،برگزاري نمايشگاه ها و حتي اصلاح جوايز صادراتي حاضر به همكاري جدي در اين زمينه است.
به گفته وي ، در صورت ايجاد كنسرسيوم ها و يا تشكل هاي صادراتي نيز آسيب پذيري صنعت فرش دستباف ايران كاهش مي يابد.
* كميته فرش
ميركاظمي در پايان از راه اندازي كميته فرش به رياست وزير بازرگاني خبر داد و گفت: اين كميته به طور پيوسته به مشكلات توليد و صادرات فرش دستباف مي پردازد.
وي در خاتمه افزود: با توجه به بحران مالي اخير در جهان و كاهش تقاضا در بازار مصرف ،مركز ملي فرش نيز با ايجاد كارگروه هايي به بررسي راه هاي مقابله با اين معضل خواهد پرداخت.
اقتصام ** 1601 ** 1557
يکشنبه 19 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]