واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: يكشنبه دوازدهم تيرماه 1367 بندرعباس
هواپيماي ايرباس 300 متعلق به هواپيماي جمهوري اسلامي ايران در فرودگاه بندرعباس به زمين نشست و طبق برنامه پيش.بيني شده, قرار بود اين هواپيما با شماره پرواز 655 با دويست و نود سرنشين (156 مرد 53 زن 57 كودك 2 تا12ساله و8 كودك زير دو سال و 42 نفر با مليتهاي يوگسلاو، پاكستاني، هندي، عرب و 16 خدمه پروازي) در ساعت 10 صبح به مقصد دوبي پرواز كند.
ساعت 9صبح (خليج فارس)
تعدادي از قايق.هاي تندروي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي كه مشغول گشت.زني در جنوب قشم بودند, با تهاجم نيروهاي آمريكايي مواجه شدند. رزمندگان دريادل اسلام بلافاصله به مقابله با نيروهاي آمريكايي مستقر در ناوها مي.پردازند. در جريان اين درگيري چند فروند چرخبال آمريكايي برفراز قايق.هاي تندرو به پرواز درآمده و به سوي آنها شليك مي.كنند. دلاورمردان سپاه اسلام، همزمان با مقابله با ناوهاي آمريكايي به آتش چرخبالها نيز پاسخ مي.دهند و در اين درگيري يك فروند چرخبال آمريكايي مورد هدف قرار گرفته و به قعر آب.هاي نيلگون خليج.فارس سقوط مي.كند.
ساعت 10 صبح (بندرعباس)
هواپيماي جمهوري اسلامي ايران پرواز 655 با 15دقيقه تأخير در ساعت 05/10 از برج مراقبت فرودگاه بندرعباس تقاضاي پرواز كرد، مدت پرواز تا دوبي 30 دقيقه و حداكثر 14 هزارپا تعيين شد. در ساعت 17/10 دقيقه، هواپيماي ايرباس 300 به پرواز درآمد. دقايق نخستين پرواز و مراحل اوج.گيري تا ارتفاع 12 هزارپايي مطابق طرح پرواز انجام شد و خلبان به طور پيوسته با برج مراقبت فرودگاه بندرعباس و مركز كنترل راههاي هوايي ايران و امارات تماس داشت.
خليج فارس
ناوجنگي آمريكايي «وينسنس» كه در تاريخ هفتم خرداد از بندر «سان ديه گو» وارد خليج.فارس شده بود, به قصد يك ماجراجويي هوايي به آب.هاي مرزي ايران نزديك شد. «ايچنرمارك» قلب اين رزم.ناو به شمار مي.رفت. وظيفه اصلي آن، كشف هدفهاي پرنده، اعم از موشك، هواپيما و پردازش اطلاعات، تعقيب صدها هدف به طور همزمان و كنترل آتش آنها بود، هم.چنين اين رزم.ناو به موشك.هاي زمين به هوا با برد 408 كيلومتر نيز مجهز بود.
چند لحظه پيش از ورود هواپيماي ايرباس 300 به منطقه كنترل هوايي امارات, در محلي به نام «مولبيت.», خلبان به مركز كنترل هوايي كشور اطلاع داد كه قصد دارد به 14 هزارپايي صعود كند.
ساعت 22/10دقيقه (خليج.فارس)
در اين لحظه ناو وينسنس كه خود را به بهترين و نزديكترين موقعيت رسانده بود، به دستور ناخدا «ويل راجرز»، فرمانده ناو، موشك استاندارد 2 به سوي پرواز 655 شليك كرد. ناگهان هواپيما از صفحه رادارهاي زميني محو شده و در طوفاني از دود و آتش به پهنه آب.هاي نيلگون خليج.فارس فرو رفت. با عدم اطلاع از سرنوشت هواپيما، برج مراقبت فرودگاه بندرعباس، در تماس با دوبي، پيگير سرنوشت پرواز 655 شده ولي آنها اظهار بي.اطلاعي كردند. بلافاصله ستاد تأمين استان هرمزگان وضعيت اضطراري اعلام و فعاليت خود را آغاز كرد. با شناسايي دقيق محل سقوط, چرخبالها و شناورها به موقعيت 26و42 عرض شمالي و56 درجه و3 دقيقه طول شرقي منتقل شدند.
بلافاصله پس از اين جنايت هولناك, مقامات آمريكايي اعلام كردند كه يك فروند هواپيماي اف 14 جمهوري اسلامي ايران را مورد هدف قرارداده.اند. پس از روشن .شدن نوع هواپيما, آمريكاييها سعي كردند تا به نحوي وانمود كنند كه در اين مورد مرتكب اشتباه شده.اند, اما شواهد بعدي, اين نظر آنان را كاملاً مردود جلوه داد. مقامات نظامي آمريكا اعلام كردند كه هواپيماي ايرباس در خارج از دالان هوايي پرواز مي.كرده و رزم.ناو آمريكايي نيز هفت.بار اخطار راديويي براي هواپيماي ايران مخابره كرده ولي جوابي دريافت نكرده است!
اين ادعا به دلايل زير, غير قابل قبول بود, زيرا:
1ـ قطعات متلاشي شده هواپيما و اجساد سرنشينان آن در سطح وسيعي از آب.هاي سواحل جنوبي جزيره هنگام, درست در داخل آب.هاي ايران پراكنده شده بودند. اين محل درست در زير مركز دالان هوايي بين.المللي بندرعباس دوبي (آمبر56) قرار دارد و نشان مي.دهد كه هواپيما درست در مسير پيش.بيني شده درحال پرواز بوده است و همانطوركه چهارسال بعد روزنامه «نيويورك تايمز», در گزارشي كه حاوي چندين نكته تازه بود, گفت كه ناو وينسنس در آب.هاي فلات قاره ايران بوده است نه در آب.هاي بين.المللي و پنتاگون (وزارت دفاع آمريكا) در آن زمان بر اين حقيقت سرپوش گذاشته شده است. همچنين درياسالار «ويليام كراو» رئيس ستاد مشترك نيروهاي مسلح آمريكا در دوره زمامداري ريگان در گفتگو با شبكه «بي, بي, سي» تأكيد كرد, ناو وينسنس بدون هيچ دليل روشني با وجود برخورداري از توپها و موشك.هاي دوربرد به كمانه آبهاي ايران آمده بود. اين نشان دهنده آن است كه ناو به عمد براي عمل سوء آماده شده بود.
2ـ هواپيماي مسافربري ايرباس از نظر حجم, شكل, اندازه و توانايي پرواز كاملاً با هواپيماي اف 14 متفاوت است. 3ـ با توجه به ارتباط كلامي و ارتباط ناوبري هر هواپيماي بازرگاني و مسافربري, ناو آمريكايي مي.توانست به راحتي با شنيدن مكالمات خلبان به ماهيت هواپيماي مسافربري پي.ببرد. 4ـ مقامات ناو آمريكايي ادعا كرده.اند كه سه اخطار روي باند نظامي فرستاده.اند ولي پاسخي دريافت نكرده.اند. مسلماً اخطار نظامي ارسال شده به گوش خلبان 655 نرسيده است, ولي سه اخطار روي باند غيرنظامي (اضطراري) را هيچ منبع غير.نظامي دريافت نكرده است و از آنجا كه كليه خلبانان دو منطقه هميشه در اين باند به گوش هستند, اين ادعايي واهي بيش نبود.
مقامات آمريكايي كه سرنگوني يك هواپيماي مسافربري كره.جنوبي در سال 1362 را «بربريت» ناميدند و خواستار تحريم بين.الملل خطوط هواپيمايي شوروي سابق شدند. پس از ارتكاب جنايت حمله به هواپيماي مسافربري ايران سعي كردند با توسل به تبليغات كذب و طرح ادعاهاي بي.اساس, فاجعه را كوچك و كشتار 290 انسان بي.گناه را كه در نوع خود در تاريخ هواپيماي غيرنظامي بي.سابقه است, امري عادي جلوه دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]