تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كمال ادب و مروت در هفت چيز است: عقل، بردبارى، صبر، ملايمت، سكوت، خوش‏اخلاقى و مدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820845346




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نقد هنري art criticism (تجزیه تحلیل گرافیک)


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: اصطلاحي كه در معاني مختلف بكار برده شده است. برخي از اين معاني بر هم منطبق، و برخي ديگر از هم متمايز هستند.

اصطلاحي كه در معاني مختلف بكار برده شده است. برخي از اين معاني بر هم منطبق، و برخي ديگر از هم متمايز هستند. عمده--ترين آنها را مي--توان چنين دسته--بندي كرد:
1 ـ رايج--ترين و بنيادي--ترين معناي نقد هنري مبتني است بر داوري ارزش زيبا شناختي اثر هنري برحسب ميزان و معيار معين زيبايي شناسي، و يا برحسب روش خاص دستيابي به ارزيابي زيبايي شناختي.
در اين معنا، انواع متنوعي از نقد هنري وجود دارند؛ زيرا معيارهاي نقد زيبايي شناختي يا روشهاي ارزيابي زيباشناختي گونا--گون--اند. معيارهاي فني و اسلوبي در هنر كده--ها، مفاهيم برگرفته از آثار استادان گذشته، مفاهيم عمده--ترين دستاوردهاي زيباشناختي، ضوابط فلسفي مقدم بر تجربه، و زمينه--هاي تجربي، جملگي در اين رديف جاي مي--گيرند. در يك قطب، معلم هنر يا هنرمند استادي قرار دارد كه مجموعه--اي از اصول و قواعد فني تجربه-- شده را در نقد هنري بكار مي--گيرد؛ در قطب مقابل، فيلسوف يا متفكري جاي دارد كه معيارهاي غير تجربي ـ گر چه برخوردار از ملاحظات دقيق و سنجيده ـ را به منظور توصيف و ارزيابي اثر هنري بكار مي--بندد.
2 ـ نقد هنري در معناي ديگر برابر است با بيان شخصي واكنش مثبت يا منفي منتقد، بدون توسل به هيچ ملاكي براي قضاوت غالباً، اين نوع نقد بر هر معيار قابل قبولي با نظر شك مي--نگرد؛ و فقط برداشتها و اظهار نظرهاي منتقد را درباره--ي موضوع مورد نقد نشان مي--دهد. از اين رو، چندان معتبر نيست.
3 ـ در معناي ديگر، نقد هنري مترادف با بررسي تاريخي آثار هنري است؛ و به خصوص، بر معناي اجتماعي آثار هنري در فرهنگ يك دوره تأكيد مي--گذارد. در چنين نقدي، عمدتاً، پژوهش و ژرف--نگري در مشخصات سبك و چگونگي گرايشها مطرح است.
4 ـ معناي ديگر نقد هنري ـ كه برخي معاني ياد شده را نيز شامل مي--شود ـ معطوف به مطالعه و بررسي شخصيت و مجموعه آثار يك هنرمند است. در اين مورد ممكن است روشهاي روانشناختي، دريافتهاي مشهودي، و بازسازي شخصيت هنرمند مطرح شود. همچنين امكان دارد اظهارنظرهاي اخلاقي با زيبايي شناختي نيز براي داوري عظمت شخصيت هنرمند به ميان آيد.
5 ـ در معناي ديگر، نقد هنري معادل كارشناسي هنري است. در اين مورد، قضاوت درباره--ي اصالت اثر هنري، تشخيص انتساب اثر به هنرمندان مختلف، و روشن نمودن سرگذشت آن، و مسايلي از اين دست در قلمرو و نقد جاي مي--گيرند.
در تاريخ نقد هنري همواره بحث بر اين بوده كه كدام يك از معاني مذكور مصداق «راستين» نقد است. به نظر مي--رسد ضابطه--ي مشخصي در اين باره وجود ندارد. با اين حال، نقد هنري به هر معنا، كاركرد خاص خود را خواهد داشت، مشروط بر آنكه تمايز آن از معاني ديگر در نظر گرفته شود.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 643]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن