واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: هشدار رئيس مجلس خبرگان درباره سهلانگاري در اثرات سونامي اقتصادي غرب: نبايد فكر كنيم بحران اقتصادي غرب به نفع ما تمام ميشود
اينطور نباشد كساني پيدا شوند كه بگويد اين معجزه خداست كه دشمنان را در شرايط سخت قرار داده است.
آفتاب: رئيس مجلس خبرگان نسبت به عواقب سنگين بحران اقتصادي اخير جهان براي صنعت و كشاورزي ايران هشدار داد و تاكيد كرد كه نبايد از اين بحران ابراز خوشحالي كنيم بلكه بايد با حساب ذخيره ارزي نقطه اتكاي محكمي را براي خود ايجاد كنيم.
به گزارش سرويس سياسي آفتاب، آيتالله هاشمي رفسنجاني در خطبه دوم نماز جمعه تهران با اشاره به وضعيت اقتصادي جهان اظهار داشت: «اين اتفاق را ميتوان يك سونامي اقتصادي ناميد چرا كه در محافل جهان ركود اقتصادي و تورم به صورت همزمان ديده ميشود و اين شرايط ميتواند براي كشورهاي جهان كشنده باشد».
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: «ما نبايد تصور كنيم كه اين مسائل به نفع ما تمام مي شود و نبايد در اين رابطه اظهار خوشحالي كنيم، البته شايد بسياري از مسائل آن براي اهداف ما مهم باشد اما بايد بدانيم كه اين سونامي اقتصادي تعداد بيكاران و گرسنگان جهان را افزايش خواهد داد».
آيت الله هاشمي رفسنجاني ادامه داد: «در ركود اقتصادي و تورم توليدات كم ميشود و به تبع آن محصولات گرانتر خواهد شد به گونهاي كه مواد غذايي، دارويي و نيازهاي ضروري انسانها كاهش مييابد. هر چند كساني كه متمول هستند نيازهاي خود را تهيه كرده و كساني هم كه اهل سوء استفاده از اين وضعيت هستند سوء استفادههاي خود را خواهند كرد».
خطيب نماز جمعه تهران با اشاره به جلسهاي كه در مجمع تشخيص مصلحت نظام در اين رابطه تشكيل شده است اظهار داشت: «ما اين موضوع را در ابعاد طولاني يا كوتاه مدت بودن آن و همچنين تاثيرات آن بر ايران و اينكه در نهايت به كجا خواهد انجاميد مورد بررسي قرار داديم».
وي ادامه داد: «اكنون در محافل سياسي و اقتصادي اين موضوع مورد بررسي قرار گرفته و مسئله قابل توجهي است چرا كه با وجود تزريق ميلياردها دلار به بانكها هنوز تبعات منفي دارد و روز به روز به مشكلات ناشي از آن افزوده ميشود».
آيتالله هاشمي رفسنجاني با اشاره به اينكه در سال 1930 نيز بحراني شبيه به اين در جهان رخ نموده است افزود: «برخي مانند رئيس بانك جهاني عنوان ميكنند جهان هر صد سال با يك سونامي اقتصادي مواجه ميشود البته ما نميدانيم كه اين سخن درست است يا خير اما به واقع اتفاق كنوني بسيار مهم است».
وي همچنين گفت: «چند سال گذشته سازمان ملل برنامهاي را براي كاهش 800 ميليوني گرسنگان جهان ارائه كرد به گونهاي كه آنان قصد داشتند در طول 20 سال تعداد گرسنگان جهان را به صفر برسانند اما اخيرا اعلام شد كه اين تعداد چند برابر بيشتر از قبل شده است و اين مسائل فاجعه است».
رئيس مجلس خبرگان با بيان اينكه اين اوضاع باعث گذراندن سخت روزگار براي اقشار ضعيف در جهان خواهد شد تصريح كرد: «نبايد گفت اين مسائل معجزه خداوند است و بدين وسيله قدرتها تنبيه ميشوند، البته كاري از ما ساخته نيست ولي بايد فكر كنيم اولين موجي كه به ما ميرسد ارزاني نفت است و اكنون ما از نفت برنت چند دلار عقب هستيم و لذا اين موضوع خسارات بزرگي براي ما بوجود خواهد آورد».
آيتالله هاشمي رفسنجاني تاكيد كرد: «ما بايد با حساب ذخيره ارزي نقطه اتكا محكمي را براي خود درست كنيم تا بتوانيم در مواقع سخت ايستادگي كنيم».
وي بحث هشدار و تذكر را در حال حاضر بسيار مهم دانست و گفت: «صاحبنظران، مديران، مسئولان و نمايندگان مجلس بايد در اين قضيه با يكديگر همفكري و همكاري كنند چرا كه اين موج خطرناك بيشتر متوجه كشورهاي نفتي خواهد بود و لذا بايد اين موج را مهار كنيم زيرا اين موج ميتواند براي كشاورزان و صنعت ما بسيار سنگين باشد».
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به وقايع جنگ جهاني دوم خاطرنشان كرد: «اين بحران جهاني ميتواند به اقدام جاهلانه و مستكبرانه از سوي ابرقدرتها تبديل شود زيرا آمريكاييها شايد فكر كنند برخي حركتها ميتواند خسارتهاي آنان را جبران كند لذا بايد هوشيار باشيم».
آيت الله هاشمي رفسنجاني اضافه كرد: «در جنگ جهاني دوم قحطي در ايران پديدار شد و برخي كشورها ما را به رفاقت با كشورهاي ديگر متهم نمودند در حالي كه ما در جنگ شركت نداشتيم. البته شايد اكثر ما اين دوران را تجربه نكرده باشيم اما تاريخ گوياي واقعيت است و اينگونه حوادث جهاني ميتواند مشكل آفرين باشد».
وي همچنين گفت: «وقت آن رسيده كه كشورهاي بزرگ از اين ماجراجوييها دست بردارند و سازمانهاي جهاني و قدرتها وارد شده و نگذارند مردم فقير جهان دچار فاجعه شوند چرا كه اين فاجعه بسيار بسيار جدي است و اميدواريم ختم به خير شود».
رئيس مجلس خبرگان رهبري ابرقدرتها را در به وجود آمدن اين سونامي اقتصادي مقصر دانست و تصريح كرد: «كشورهاي جهان سوم در اين رابطه مقصر نيستند و اگر كوتاهي شده به خاطر حركتهاي استثماري قدرتها بوده است».
آيتالله هاشمي رفسنجاني در تذكري به صاحبنظران و مسئولان كشور اظهار داشت: «تلاش كنيم تا اين سونامي اقتصادي درست اداره شود و جلوي مسائل نامناسب را بگيريم».
خطيب نماز جمعه تهران ضمن عرض تسليت به مناسبت سالروزشهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) گفت: «همه ائمه وظيفه نشر معارف اسلام را از ديدگاه اهل بيت (ع) به خوبي مطرح كردند و امام صادق (ع) بيش از همه آنان در اين راه مجاهدت كرد».
آيت الله هاشمي رفسنجاني با تشريح ابعاد شخصيت جهاني امام صادق (ع) گفت: «بيشتر شخصيتهاي برجسته جهان اسلام شاگرد امام صادق (ع) بودند و از مكتب ايشان استفاده كردهاند و امام صادق (ع) خورشيد معارف اهل بيت (ع) و محور علم و دانش در قرن دوم بودند و سهم ايشان در توسعه معارف اسلام بسيار زياد است».
خطيب نماز جمعه تهران با اشاره به مناسبتهاي ديگر اين ايام، دو حادثه در انقلاب اسلامي را نشات گرفته از شهادت امام صادق (ع) برشمرد و گفت: «بعد از واكنش علما به لوايح 6 گانه به اصطلاح انقلاب سفيد، شاه به علما اهانت كرد و علما نيز در همين ايام كه سالروز شهادت امام صادق (ع) بود اعلام كردند مردم عيد نوروز را عيد ندارند و من هم در آن جلسه حضور داشتم».
امام جمعه موقت تهران گفت: «رژيم هم براي گرفتن زهر چشم از علما سفاكانه به مدرسه فيضه حمله كرد و عده اي از علما و طلاب از جمله من را بازداشت كردند و من شاهد بودم كه چه بر سر دستگير شدگان آوردند و اين ها مبارزه امام و روحانيت را يك گام جلوتر برد».
آيتالله هاشمي رفسنجاني انفجار حرم امامين عسكريين در سال 1382 را از ديگر مناسبتهاي اين ايام برشمرد و افراطيون را كه در دلشان عقده فرزندان پيامبر (ص) بود به عنوان عاملان اين جنايت سخيف معرفي كرد.
امام جمعه موقت تهران با تسليت سالروز شهادت آيت الله قاضي طباطبايي تبريزي؛ وي را از بزرگان انقلاب اسلامي دانست كه سهم زيادي در مبارزات مردم خطه آذربايجان و پيروزي انقلاب داشت.
خطيب نماز جمعه تهران همچنين با يادآوري سالگرد شهادت حسين فهميده گفت: «نحوه شهادت اين نوجوان، شعله جديدي از اين ايثار، حركت و جهاد را بوجود آورد».
آيتالله هاشمي رفسنجاني افزود: «حقيقتا، آن شهيد براي نشان دادن نفرت از دشمنان ابتكاري بزرگ كرد و با نارنجك زير تانك رفت، و امروز نام او جاودانه و براي دانش آموزان الهام بخش است».
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ياد و خاطره شهيد سيد مصطفي خميني را در سالروز شهادت آن شهيد بزرگوار گرامي داشت و گفت: «وي در سال 56 در حاليكه امام تحت فشار رژيم بعث و توطئههاي رژيم شاه بودند به شهادت رسيدند و امام را در شرايطي كه نياز مبرم به وي داشتند تنها گذاشتند، اما شهادت مظلومانه وي سبب شد حركت جديدي در انقلاب اسلامي بوجود آمد و اين حركت تا خروج رژيم پهلوي و پيروزي انقلاب اسلامي تداوم يافت».
خطيب نماز جمعه تهران در بخش ديگري از خطبه دوم، فشار آمريكا بر عراق را براي امضاي قرارداد امنيتي يكي ديگر از مسايل مهم روز برشمرد و گفت: «با توجه به اينكه مهلت حضور آمريكا رو به پايان است آمريكا براي تداوم حضور در اين كشور تلاش ميكند».
وي شرايط عراق را براي آمريكا سخت دانست و گفت: «آمريكا با اين همه خسارت، كشته و مجروح و ابهت پوشالي كه براي خود درست كرده، در عراق و افغانستان دچار مشكل اساسي شده و در باتلاق فرو رفته است».
رئيس مجلس خبرگان رهبري اضافه كرد: «در چنين شرايطي آمريكا اگر بخواهد از عراق خارج شود شكست خورده و اگر بخواهد بماند خلاف نظر مردم عراق و با واكنش شديد آنان مواجه است و اين موجب شده آمريكا در عراق به بن بست برسد».
وي از دولتها، صاحب نظران و متفكران خواست تلاش كنند تا ملت عراق از اين وضع نجات يابند و آمريكا هم بايد تلاش كند كه خود را از اين باتلاق رها كند».
خطيب نماز جمعه تهران با اشاره به جنايات آمريكا در عراق كه بخشي از آن بهتازگي افشا شده است گفت: «يكي از تلويزيونهاي ايتاليا چندي پيش فيلمي را در جمع خبرنگاران پخش كرد كه در جنگ اول آمريكا ضد عراق
” ما نبايد فكر كنيم اين حادثه به نفع ما ميشود و بسياري از صاحب نظران هم اينگونه فكر ميكنند.... “
در سال 1991 آمريكا بمب كوچك اتمي را در اطراف بصره منفجر كرد كه بر اثر آن شمار زيادي كشته و زخمي شدند و آثار زيانباري بر جاي گذاشته است كه همچنان ادامه دارد».
وي خطاب به افكار عمومي جهان گفت: «چطور شد خبر به اين مهمي را حتي رسانههاي ايتاليايي پوشش ندادند، خبري كه مثل بمب قابل انفجار بود».
آيت الله هاشمي رفسنجاني شرايط آمريكا در افغانستان را مشابه عراق دانست و اضافه كرد: «برغم حضور چند ساله آمريكا در افغانستان نهتنها مشكلات اين كشور كاهش نيافته بلكه همچنان ناامني در اين كشور زياد است، طالبان همچنان فعال هستند، بيكاري بيداد ميكند و توليد مواد مخدر چند برابر شده است».
خطيب نماز جمعه تهران، موضوع فلسطين را مشكل ديگر جهان امروز دانست و گفت: «حركت جديدي در اراضي فلسطين پيدا شده است كه اگر درست باشد مردم مسلمان جهان بايد يكپارچه در مقابل آن بايستند».
وي افزود: «بر اساس گزارشهاي منتشر شده بهتازگي صهيونيستها فلسطينيان ساكن در شهر عكا را به شدت آزار ميدهند و با آتش زدن مزارع و باغهاي زيتون تلاش ميكنند فلسطينيان را مجبور به ترك خانه و كاشانه خود كنند».
آيتالله هاشمي رفسنجاني با اخطار به صهيونيستها درباره تحركات اخير آنان، از كشورهايي كه بر رژيم صهيونيستي نفوذ دارند خواست از واكنش مسلمانان بترسند و از اقدامات ضدانساني صهيونيستها در آسيب رساندن بيشتر به ملت فلسطين جلوگيري كنند».
خطيب نماز جمعه تهران با يادآوري حق مسلم ايرانيان در استفاده صلح آميز از انرژي هستهاي از دولتمردان آمريكا براي كارشكني و سند سازي ضد ايران انتقاد و اضافه كرد: «در اوضاعي كه اقتصاد جهاني با سونامي مواجه است در اواخر دولت بوش اين اقدامي بسيار مذموم و لجوجانه است و آنان بايد بگذارند ملت شريف ايران راه صلح آميز خود را ادامه دهد».
رئيس مجلس خبرگان رهبري در خطبه نخست نماز نيز به نقش دعا در زندگي فردي و اجتماعي افراد به ويژه مسلمانان پرداخت.
آيتالله هاشمي رفسنجاني ضمن سفارش به تقواي الهي گفت: «بهترين سرمايه ما در راه رسيدن به خدا در دنيا و آخرت، ملكه تقواست».
خطيب نماز جمعه تهران درخصوص بحث دعا گفت: «بخش دوم سوره فاتحه دعاست و اين نوعي آموزش الهي است تا از خداوند چيزي را بخواهيم».
آيتالله هاشمي رفسنجاني افزود: «در قنوت و تشهد و سلام آخر نماز نوعي دعا بيان شده است و البته قنوت را در بيشتر مذاهب اسلامي ميتوان يافت».
خطيب نماز جمعه تهران با بيان اين كه بحث دعاي قرآني بسيار گسترده است گفت: «اگر بخواهيم درباره دعا به طور كامل بحث كنيم به هفت يا هشت خطبه نمازجمعه نياز دارد».
آيتالله هاشمي رفسنجاني با بيان اين كه بخشي از صفات عبادالرحمن اينست كه آنان دعا ميكنند، گفت: «در قرآن از مضامين دعاي عبادالرحمن آمده است كه از جمله دعاي آنها براي خود و خانوادهشان است».
وي افزود: «در بخش ديگري از قرآن از زبان عبادالرحمن آمده است كه خدايا ما را جزو امام المتقين قرار ده كه خداوند خطاب به آنان مي فرمايد: "اگر شما دعا نكنيد چه چيزي پيش خدا داريد"؟».
آيتالله هاشمي رفسنجاني با بيان اينكه نماز يكي از محلهاي استجابت دعاست گفت: «براي دعا مي توان سه حالت را در نظر گرفت، نخست خواست واقعي در دل همه موجودات در مقابل خداست».
وي افزود: «مرحله دوم اظهار لساني است و مرحله آخر مرحله عملي است؛ انسان بايد به سمت علل و اسباب استجابت دعا برود اما بايد به خاطر داشته باشيم كه مسبب الاسباب خداوند است».
امام جمعه موقت تهران گفت: «دعاهايي از حضرت آدم (ع) تا خاتم الانبياء (ص) در قرآن كريم آمده كه اكثرا دعاهاي مستجاب است».
آيتالله هاشمي رفسنجاني با بيان اين كه همان خدايي كه از ما رضا و تسليم را خواسته، همان خدا از ما خواسته است كه دعا كنيم گفت: «دعا وسيلهاي براي نزديكي به خداوند، حل مشكلات جامعه و حل مشكلات بشر است».
وي افزود: «نماز فشردهترين برنامه يك مسلمان است كه مانند يك كپسول همه چيز ما را در آن گنجانده است».
خطيب جمعه اين هفته تهران با بيان اين كه مسلمانان به دعاهايي كه در قرآن دارند بايد توجه بيشتري كنند، گفت: «آن قسمت از دعاهاي نماز را كه بايد به آن توجه بيشتري شود؛ نشان دهنده خواست ما از خداوند است».
آيتالله هاشمي رفسنجاني درباره دعاهاي قرآني و غيرقرآني افزود: «بيشتر دعاها، از ائمه و پيامبر (ص) رسيده و دعاهاي زيادي هم داريم كه دعاهاي قرآني است».
امام جمعه موقت تهران با بيان اينكه حدود هفتاد مورد مضمون قرآني در دعاهاي ما وجود دارد گفت: «ضروري است كساني كه اهل ذكر هستند، اين متون قرآني (دعا) را حفظ كنند».
جمعه 3 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 406]