تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند مى‏فرمايد: بنده من با هيچ كارى پسنديده‏تر از انجام آن چه كه بر او فرض كردم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821099403




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تاثير متقابل it بر کارآفريني و اشتغال


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: ارابة فناوري اطلاعات و ارتباطات به سرعت به پيش ميتازد و جوامع دنيا را دستخوش تغييرات بنيادي ميكند. فعاليتها، مشاغل، مهارتها، فرهنگها، نيازها و… همه و همه تحت تاثير اين فناوري قرار گرفته و متحّول شدهاند. عصر اطلاعات و ارتباطات آغاز شده است. بيشك كارآفريني سهم عمده و نقش ويژهاي در توسعه اين فناوريها داشته و دارد؛ اگرچه اين فناوريها نيز خود بر كارآفريني تاثير گذار بوده و به عبارتي كارآفريني مدرن را بوجود آوردهاند. همچنين در رابطه با مشاغل ايجاد مشاغل جديد و متنوع در عصر اطلاعات و ارتباطات، با توجه به تحولات تكنولوژي و بخصوص تكنولوژي اطلاعات، مستلزم شناخت ماهيت اين مشاغل است. آگاهي از تأثيرپذيري مشاغل از تكنولوژي يا اثرگذاري بر توسعة آن، نتيجة درك ماهيت مشاغل خواهدبود.
اين مقاله به بررسي روابط متقابل كارآفريني و فناوري اطلاعات و ارتباطات پرداخته است و همچنين سعي نموده براي سؤالات اساسي در مورد تاثير تکنولوژي برمشاغل، پاسخ مناسب بيابد.
1- مقدمه
جهان در سالهاي اخير شاهد انقلاب اطلاعات وارتباطات بوده و تحولات اجتماعي عظيمي در آن به وجود آمده است، به طوري كه در اثر اين تحولات، قرن جاري به نام فناوري اطلاعات و ارتباطات به ثبت رسيده است. در عصر اطلاعات و ارتباطات سطح بينش و آگاهي مردم افزايش يافته وكلية فعاليتهاي مردم دنيا، در قالب شبكههاي ارتباطي به تعادل رسيده و كنترل شده است. در اين عصر دنيا دهكدهاي متصل است كه افراد آن در هر لحظه كه بخواهند به هر گوشه آن ميتوانند مسافرت كنند، از اخبار آن مطلع شوند و يا بدان جا پيغام بفرستند. فناوري اطلاعات و ارتباطات بر كليه فعاليتهاي اجتماعي از جمله كارآفريني اثرگذاشته و در بسياري از آنها تحولات اساسي بوجود آورده است. امروزه كارآفريني به شدت به بسترهاي فناوري اطلاعات وابسته است و از آن بهره زيادي ميگيرد. از سوي ديگر توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات خود مرهون كارآفريني است. فعاليتهاي كارآفرينانه باعث شناخت نيازها، خلق ايدهها و تولد فناوريها ميشوند. در هر حال تحولات تكنولوژي همهچيز را متحول كرده است و حتي اشتغال نيز از اين تحولات مصون نمانده است.
در حاليكه يك معضل اساسي كشورهاي در حال توسعه ازجمله ايران بيكاري است، كشورهاي پيشرفته بطور فزايندهاي نيروي كار فني از ساير كشورها جذب ميكنند. چه دليلي در فراواني كار و كمبود نيروي كار در كشورهاي پيشرفته و در مقابل بيكاري در كشورهاي درحال توسعه وجود دارد؟ مسلماًً مهمترين دليل در ماهيت كار است. نيروي كاري كه در آمريكا مورد نياز است، يك نيروي مجرب تحصيل كرده است، در حاليكه خيل بيكاران كشور ما از تحصيلات عاليه برخوردار نيستند. همچنين آنها نياز خود را بحدي رساندهاند كه نيروي كارشان براي پاسخگويي آن كافي نباشد، در حاليكه نياز به تكنولوژيهاي نو در بازار داخل كشور ما ضعيف است. بنابراين حل معضل بيكاري در شرايط دنياي روز، به دو مؤلفة بازار و آموزش وابسته است.
صنعت اطلاعات نقش اساسي در ايجاد اشتغال دارد. علاوه بر بسياري از مشاغل كه خود ايجاد ميكند، به صنعت it نيز رونق ميدهد و در آنجا نيز باعث اشتغال فراوان ميگردد. مشاغلي چون مديريت، مشاوره، تحليلگري، اطلاعرساني و بسياري از خدمات مختلف، نمونههايي از مشاغل صنعت اطلاعات ميباشند. برنامهنويسي، تحليل و طراحي سيستم و مهندسي نرمافزار يا سختافزار نيز نمونههايي از مشاغل صنعت it ميباشند.

2- نقش كار آفرينان در توسعه تكنولوژي
كارآفريني اصطلاحي است كه در طول 300 سال گذشته توسط دانشمندان و صاحبنظران به صورتهاي مختلفي تعريف شده است. به طور خلاصه كارآفريني فعاليتي است مخاطرهآميز كه فردي در پي اجراي يك ايده معمولاً اقتصادي توجه نهادهاي سرمايهگذاري، علمي، صنعتي و غيره را جلب نموده و نيروي آنها را به سمت عملي نمودن ايده هدايت ميكند. بنابراين يك ايده كه بر اساس يك نياز اجتماعي شكل گرفته از ملزومات كارآفريني است. نتيجه كارآفريني علاوه بر نوآوري در محصولات جديد، حل نيازهاي اجتماعي، ايجاد اشتغال براي ديگران، افزايش سودآوري شركتها و افراد و توسعه تكنولوژي است. كارآفريني باعث رفع نيازها به كمك تكنولوژيهاي جديد ميگردد. بسياري از محصولات تكنولوژيهاي جديد خصوصاً در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات، در اثر فعاليتهاي كارآفرينانه بوجود آمدهاند. اكثر شركتهاي فعّال در حوزه تكنولوژي مخصوصاً شركتهاي مبتني بر خلاقيت و نوآوري كه فناوريهاي جديد را خلق ميكنند و اصطلاحاً درلبة فناوري فعّالند، شركتهايي كارآفرين هستند.
افراد كارآفرين از ويژگيهاي شخصيتي خاصي برخوردارند. مخاطرهپذيري، نوآوري و خلاقيت، مسؤوليتپذيري و اعتماد به نفس، توانايي ارتباطات قوي، واقعگرائي، هدفگرايي، تهاجمي بودن، تحمل ابهام و عدم قطعيت، خوشبيني و تعّهد و اعتقاد به مركز كنترل دروني بخشي از ويژگيهاي اين افراد است. هر فرد كارآفرين ممكن است تعدادي از اين ويژگيها را داشته باشد و با شخصيت منحصر به فردي به كارآفريني بپردازد. شخصيت از ملزومات كارآفريني است توسعه كار آفريني نيازمند تربيت افراد كار آفرين ميباشد. در سرتاسر دنيا مراكز مختلفي براي آموزش و كارآفريني وجود دارد اگرچه برخي از افراد روحية كارآفريني بيشتر را وابسته به تحولات زندگي افراد در طول ساليان مختلف ميدانند ولي اين تناقضي با آموزش كارآفريني ندارد. در آموزش كارآفريني بايستي افرادي كه بصورت بالقوه از روحيه كارآفريني برخوردارند انتخاب شده و سپس شخصيتشان به فعلّيت برسد. علاوه بر اين روشهاي ديگري مثل انكوباتورها، براي تحريك كارآفريني وجود دارد كه افراد عملاً تا سطحي از كارآفريني هدايت ميشوند و يكباره به خارج پرتاب ميگردند و با حمايتها و راهنمايهاي بعدي از آنها استفاده مينمايند.
نقش دولت در توسعه كارآفريني، علاوه بر ايجاد بسترهاي سختافزاري، نرمافزاري و حمايتي از كارآفريني، شناسايي، آموزش و هدايت فعاليتهاي كارآفرينانه است. توسعه تكنولوژي بسيار وابسته به كارآفريني است و نبايد از آن غافل ماند.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 614]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن