واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: توصيه هاي ايمني ستاد معاينه فني خودرو در مورد كودكان؛ كودكان آسيب پذيرترين سرنشينان خودروها هستند
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: توصيه هاي ايمني ستاد مركزي معاينه فني خودروهاي تهران در مورد حفظ امنيت كودكان به عنوان سرنشين خودرو هم زمان با 17 مهر «روز جهاني كودك» منتشر شد.
به گزارش روز چهارشنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" به نقل از روابط عمومي معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران، مهندس وحيد نوروزي مديرعامل ستاد مركزي معاينه فني خودروهاي تهران با اعلام اين نكته كه كودكان آسيب پذيرترين سرنشينان خودروها به شمار مي آيند، اظهار كرد: پدر و مادرها نقش مهمي در حفاظت از فرزندان خود هنگام تردد با وسايل نقليه را بر عهده دارند.
وي افزود: بدون ترديد كمربند ايمني اهميت ويژه اي در تأمين امنيت همه سرنشينان خودرو به ويژه كودكان دارد.
مشاور زيست محيطي معاونت حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران تصريح كرد: به اين منظور هنگام معاينه فني، عملكرد كمربند ايمني در خودروها با جديت و به دقت مورد بررسي قرار مي گيرد.
بر اساس اين گزارش، توصيه هاي ايمني ستاد معاينه فني خودرو در مورد كودكان از بدو تولد تا هشت سالگي به شرح زير است:
الف – از بدو تولد تا يك سالگي (با وزن زير 9 كيلوگرم):
در اين مرحله صندلي كودك در قسمت پشت (صندلي عقب) به صورت برعكس قرار گرفته و روي كودك به سمت پشت خودرو با زاويه 45 درجه قرار مي گيرد و پس از آن سر كودك به صندلي تكيه داده مي شود. در اين حالت نبايد صندلي از طرفين بيشتر از 5/2 سانتي متر تكان داشته باشد و بايد از صندلي كودكي استفاده شود كه قابليت تنظيم براي قد و وزن كودك را دارا باشد و نيز كمربند روي شانه كودك قرار گرفته و استحكام آن به حدي باشد كه بيش از يك انگشت از زير آن عبور نكند و قسمت ديگر كمربند روي سينه تا زير بغل قرار گيرد. در ضمن از لوازم متفرقه يا قطعات برنده و سخت با احتمال صدمه به كودك استفاده نشود و هيچ گاه صندلي كودك روبروي سيستم Airbag قرار نگيرد.
ب – از يك تا چهار سالگي (با وزن 9 تا 18 كيلوگرم):
در اين مرحله كودك در قسمت صندلي عقب قرار گرفته و صورت كودك رو به جلو مي تواند قرار گيرد و طرز بستن كمربند مانند حالت الف است. در ضمن گيره روي سينه را تا حد زير بغل قرار دهيد و مطمئن باشيد كه گيره ها سفت بوده و تكان دادن آن به آساني مقدور نيست.
ج – از چهار تا هشت سالگي (با وزن 18 تا 36 كيلوگرم):
هنگامي نياز به استفاده از صندلي كمكي براي كودكان است كه صندلي كودك مناسب نبوده و استفاده از كمربند ايمني خودرو امكان پذير نيست. صندلي كمكي بر روي صندلي عقب قرار مي گيرد و براي كودكان زير هشت سال با وزني بين 18 تا 36 كيلوگرم كه قدشان از يك متر و 45 سانتي متر كوتاه تر است، مورد استفاده قرار مي گيرد. شانه ها و پاها بر روي صندلي كمكي قرار گرفته و كمربند ايمني كاملاً صندلي كمكي را احاطه مي كند.
در ضمن قسمت بالاي صندلي كمكي بايد سر كودك را در خود جاي دهد و قسمت بالاي كمربند از روي شانه عبور كند (نه صورت و گردن) و قسمت پايين كمربند از روي ران پا عبور كند (نه شكم).
بنا بر اين گزارش، استفاده از كمربند ايمني كه از موارد مورد تأكيد ستاد معاينه فني خودرو است كه استفاده از آن براي كودكان بالاي هشت سال و با وزن بيش از 36 كيلوگرم و قد بالاتر يك متر و 45 سانتي متر امكانپذير است.
به گزارش خبرگزاري ايسكانيوز، به موجب اين توصيه كمربند ايمني براي بزرگسالان طراحي شده و كودكان نبايد تحت هيچ شرايطي در صندلي عقب بنشينند و نيز هيچ گاه از يك كمربند براي دو كودك استفاده شود./05/146/125
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]