واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاصي ايرنا/ شرايط لازم براي ورود هما به بورس هنوز فراهم نشده است
معاون برنامهريزي و خدمات مديريت شركت هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران (هما)، گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار تهران شرايط و بستر لازم را هنوز براي ورود هما به بورس فراهم نكرده است.
"فرهاد پرورش" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا با بيان اينكه مسئوليت قيمت گذاري و سهام شركتهاي دولتي با بورس است، گفت: بورس اوراق بهادار بايد ارزيابي و قيمت گذاري اموال و سهام هر شركت را انجام دهد تا شرايط و بستر لازم براي ورود به بورس فراهم شود.
وي سپس تصريح كرد: سازمان بورس تاكنون شرايط ياد شده را براي هما فراهم نكرده و اين موضوع اكنون به عنوان يكي از مشكلات فراروي هواپيمايي جمهوري اسلامي است.
پرورش اظهار داشت: هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران (هما) معتقد است در مسير واگذاري به بخش خصوصي گامهاي اساسي برداشته و فعاليتهاي خوبي در اين زمينه انجام شده است.
معاون برنامهريزي و خدمات مديريت هما با بيان اينكه هواپيمايي جمهوري اسلامي براساس مصوبه مورخ 25 شهريورماه سال 86 هيات وزيران مشمول واگذاري شده است، گفت: از آن زمان تاكنون فعاليتهاي مختلفي نظير انتخاب مشاور براي پيگيري مراحل واگذاري انجام شده است.
وي افزود: همچنين براي انجام خصوصي سازي چهار كارگروه مديريت استراتژيك، آماده سازي
، حاكميتي و كارگروه شناسايي خريدار در هما تشكيل شده است ضمن اينكه در قالب اين كارگروهها هما با تعداد زيادي از كارشناسان صنعت هواپيمايي در سطوح مختلف گفتگوهايي انجام داده است.
پرورش ادامه داد: در راستاي روند خصوصي سازي در يك سال و نيم گذشته همچنين با تعدادي از شركتهاي هواپيمايي خارجي كه در سالهاي اخير تجربههاي موفق و ناموفق در زمينه خصوصي سازي داشتند، به تبادل نظر پرداختيم و سعي شد از تجارب آنها در زمينه واگذاري هما بهره گيري شود.
وي سپس به بحث زياندهي به عنوان يكي از مشكلات فراروي خصوصي سازي هما اشاره كرد و گفت: براي كاهش اين مشكل برنامهريزي خاصي صورت گرفته به صورتي كه هم اكنون زياندهي هما يك روند كاهنده دارد و اميدواريم اين شركت زماني به سوددهي برسد.
پرورش در خصوص ساختارسازي براي واگذاري هما، گفت: در اين زمينه از نمايندگان ارشد دو شركت هواپيمايي بينالمللي دعوت كرديم كه به ايران سفر كنند تا در زمينه تكميل مطالعات براي ساختارسازي واگذاري هما به بحث و تبادل نظر بپردازيم.
وي در ادامه، دريافت مجوز براي واگذاري بخشهايي از هما مثل كيترينگ و خدمات فرودگاهي به بخش خصوصي و برگزاري سمينارهاي مختلف در زمينه خصوصي سازي را از ديگر اقدامات هما براي پيگيري بحث خصوصي سازي در هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران عنوان كرد.
پرورش تصريح كرد: هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران هيچ گونه مخالفتي با اصل 44 قانون اساسي نداشته و خود را براي خصوصي سازي آماده ميكند اما مشتري براي خريد سهام هما را سازمان خصوصي سازي بايد پيدا كند.
وي با بيان اينكه هما تا پايان امسال براي واگذاري به بخش خصوصي فرصت دارد، گفت: طي چند ماه آينده مطالب قابل توجهي در خصوص واگذاري به سازمان بورس اوراق بهادار و سازمان خصوصي سازي ارايه خواهيم كرد.
معاون برنامه ريزي و خدمات مديريت هما در ادامه به زيان دهي هواپيمايي جمهوري اسلامي اشاره كرد و اظهار داشت: براساس اطلاعات دريافتي، فاكتور زيانده بودن از شرايط ورود به بورس
برداشته شده است به طوري كه هر شركتي با وجود زياندهي ميتواند وارد بورس شود.
پرورش ادامه داد: هرچند اين عامل هم اكنون براي ورود به بورس منتفي شده اما به عنوان يك عامل موفقيت در بورس، مطرح است و هما نيز برنامهريزي كرده تا زياندهي خود را كاهش دهد.
در سال 84 حدود 40 ميلياردتومان، در سال 85 حدود 28 ميليارد تومان و در سال 86 ميزان زيان هما حدود 19 ميليارد تومان بود كه اين آمارها نشان مي دهد زياندهي هما در حال كاهش است.
وي، وجود عوامل مختلفي نظير افزايش قيمت سوخت و در عين حال عدم افزايش قيمت بليت هواپيما را در افزايش و يا كاهش ضرر و زيان هما تعيين كننده دانست و گفت: با اين وجود در حال رفع موانع و مشكلات فراروي هما براي خصوصي سازي هستيم.
اقتصام ** 1574 ** 1558
شنبه 13 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]