تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حق، راه بهشت است و باطل، راه جهنم و بر سر هر راهى دعوت كننده اى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836662550




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مفاهيم دفاع مقدس پشت نيزارهاي گمنامي در انتقال مفاهيم فرهنگ مقاومت به جوانان تلاش كنيم-2


واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: مفاهيم دفاع مقدس پشت نيزارهاي گمنامي در انتقال مفاهيم فرهنگ مقاومت به جوانان تلاش كنيم-2
خس خس نفس ها، اضطراب يك خانواده، سكوت يك مرد كه الان بايد توان گفتن داشته باشد، فراموشي ديگران و كم كاري هاي برخي مسئولين همه اين ها را كه كنار هم بچينيم، تازه يك جانباز بايد به سوال «چرا رفتي؟» بارها و بارها پاسخ دهد.
وقتي تاريخ جنگ در ساير كشورها را ورق مي زنيم، به ده ها نمونه الگوسازي و اسطوره سازي برمي خوريم. تنديس مي سازند، كنگره و سالگرد مي گيرند، به كشته شدگان در راه وطن افتخار مي كنند و شايد در مورد يك فرد هزاران صفحه كتاب بنويسند.
اما ما از اين همه شهيد راه خدا و جانبازاني كه حتي به خود اجازه درخواست كمترين كمكي را نمي دهند، چطور ياد مي كنيم و چه كار تبليغي منسجمي در سطح دنيا ارائه داده ايم؟
آيا صرفاً برگزاري برنامه هاي مناسبتي، يك هفته پخش فيلم هاي آرشيوي از تلويزيون و نامگذاري برخي خيابان هاي شهر به نام فرماندهان شهيد سپاه اسلام كفايت مي كند؟ پس حكايت نام هايي كه بايد هر روز و هر ساعت در ذهنيت نسل جوان كشور مرور شوند و عملكرد خود را با مرام شهدا مقايسه كنند، چه مي شود؟
... همه چيز در چند ثانيه اتفاق افتاد. كپسول اكسيژن تمام شده بود و به سختي مي توانست نفس بكشد. به ساعت ديواري نگاهي انداخت. چشم هايش تار مي ديد.
نيمه شب بود و در اين تاريكي چه كسي مي توانست ياري گرش باشد؟ زير لب زمزمه كرد: «يا حسين...»
همسرش كه چراغ اتاق را روشن كرد، داد زد:«بچه ها زود بياييد، حال پدرتان بد شده است. محمد مهدي، پسرم به آژانس زنگ بزن.»
به سختي قفس سينه اش بالا و پايين مي شد و در اين تلاش، هوا را با ولع مي بلعيد. خودش هم تعجب مي كرد كه چطور تمناي بلعيدن اكسيژن دارد در حالي كه همرزمانش صدايش مي كردند.
محمد مهدي نااميد بود. مادرش پرسيد:«چه شد؟»
محمد مهدي جواب داد:«آژانس مي گفت آمبولانس خبر كنيم، اگر مريض در راه برايش اتفاقي بيفتد، دردسر مي شود!»
زن به ديوار تكيه زد و شانه هاي خسته اش فرو افتاد. زير لب زمزمه كرد:«چه قدر امروز براي گرفتن كپسول اكسيژن پله ها را بالا و پايين رفتم. گفتند فردا صبح خودمان مي آوريم. الان چه كنيم؟»
ارزش هاي دفاع مقدس
سرمايه عظيم نظام
علي شمخاني رئيس مركز مطالعات راهبردي نيروهاي مسلح معتقد است هيچ گروهي مانند خود رزمندگان دفاع مقدس با هم، هم عقيده، همفكر و همدل نبودند و امروز نيز بايد با همان همدلي ادبيات دفاع مقدس را بنگارند.
اگر يادگاران جنگ نسبت به آن حماسه هايي كه خود خلق كرده اند بي تفاوت شوند، آن دوران توسط ديگران به انحراف كشيده مي شود.
وي طرح تشكيل جلسات مداوم پيشكسوتان هشت سال دفاع مقدس را ارائه داده و مي گويد:«امروز پيشكسوتان با هر عقيده و گرايشي كه هستند بايد براي حضور در اين جلسات دعوت شوند.
فرهنگ دفاع مقدس و گستردگي و خلاقيت ايثارگرانه آن سرمايه عظيمي براي نظام است كه نبايد از آن غافل شويم و حفظ اين سرمايه ها در دوران صلح از زمان جنگ سخت تر است.»
مهندس حسن اختري از جانبازان جنگ تحميلي و رئيس مركز افكارسنجي خبرگزاري فارس نيز با اظهار نگراني از اين كه اگر حقايق جنگ توسط پيشكسوتان جنگ تحميلي و كساني كه خود در آن دوران حضور داشته اند، براي نسل جديد به نحو مطلوبي بيان نشود، خطر تحريف مفاهيم و ارزش ها در ذهن جوان وجود دارد، توضيح مي دهد:«جنگ به خودي خود ارزش نيست. جنگ ما از آن جا مقدس بود كه جنبه دفاع از خاك، ناموس و دين را داشت.
الان با گذشت سه دهه خيلي از جوانان سوال مي كنند، چرا جنگ كرديم؟ اين نشان مي دهد كه ذهن شان اصلاً نسبت به اصل قضيه روشن نشده است.
هنوز ساده ترين مفاهيم برايشان سوال است. بايد با دليل پاسخ داده شود كه ما خواهان جنگ نبوديم، جنگ به ملت ما تحميل شد و ما دفاع كرديم. جريان هاي مشكوكي مي كوشند كه همگان در برابر سوالات نسل جديد درباره دفاع مقدس و ارزش هاي نهفته در آن سكوت كنند تا آنها از خلأ به وجود آمده سوء استفاده ببرند. مي خواهند به نقطه صفر برسيم و ما را بدهكار بنمايانند.»
نگاه مناسبتي به دفاع مقدس ممنوع!
محمد كوثري نايب رئيس كميسيون امنيت ملي نيز مي گويد:«جوان هاي ما ضمير پاكي دارند و از پتانسل پذيرش حقايق ناب بهره مند هستند.
امام (ره) در دوران جنگ با استفاده از همين پتانسيل پذيرش جوانان آنها را هدايت و رهبري مي كردند. مگر امام (ره) به جوانان وعده پول، مقام و موقعيت دنيوي مي داد؟ امام با 77 سال سن و دست هاي خالي در دل جوانان شور مي آفريد. از يك طرف بايد گفت و از طرف ديگر بايد در عمل نشان داد. جوان در اولين نگاه به عملكرد مسئولين رجوع مي كند. جوانان تيزبين و دقيق هستند.»
كوثري در ادامه مي گويد:«تا به حال نيز براي تبليغ فرهنگ دفاع مقدس هزينه و وقت زيادي صرف شده است، اما مي توان از ابزارهاي مختلفي چون هنر براي ترويج گسترده تر ارزش هاي دفاع مقدس بهره گرفت.»
وي در پاسخ به اين سؤال كه فرماندهان جوان جنگ بدون هيچ پشتوانه جنگي چطور عمليات مختلف را طراحي و اجرا مي كردند، توضيح مي دهد:
«اگر چه خيلي از نيروها جوان بودند، ولي تجربه جنگ هاي چريكي زمان انقلاب را داشتند. متأسفانه چند ماه اول هم به دليل سياست هاي بني صدر اغلب نقشه ها بايكوت شده بود، ولي با تحولات بعدي و نظر مساعد امام(ره) به جوانان همه چيز در مسير مناسب خود قرارگرفت و با نقشه هاي انقلابي و مبارزات رشادت طلبانه رزمندگان اسلام حاضر نشديم حتي يك وجب از خاك ميهن را به دشمن بسپاريم.»
كوثري تأكيد كند يكي از منابع پرارزش بيان حقايق براي نسل فعلي، مقام معظم رهبري هستند كه جوانان بايد از دل و جان سخنان ايشان را سرلوحه كار خود قراردهند.
تعريف از جنگ به زبان جواني
غلامحسين مرادي عضو هيئت علمي دانشگاه نيز با نگاهي كاربردي به قشر جوان و با اعتقاد به اين كه هميشه مي توان بر توانمندي هاي اين قشر تكيه كرد و اساس چرخ كشور با تلاش اين قشر مي گردد، مي گويد:
«من چون مدرس دانشگاه هستم، از نزديك با تفكرات قشر جوان آشنايي دارم. معتقدم نبايد از روي ظاهر بچه ها در مورد اعتقاد قلبي و ذهني شان قضاوت كرد. چه بسيار جواناني را داريم كه به ظاهر از فضاي ارزش ها دور شده اند، اما وقتي برايشان در كلاس از فضاي دفاع مقدس مي گويم، مي بينم باز هم دوست دارند. بشنوند. با جوانان بايد به زبان خودشان گفت: طوري كه برايشان قابل لمس باشد و رسالت الگودهي صورت پذيرد.»
اين استاد دانشگاه ادامه مي دهد: «همه جوانان با هوشند. فقط ما نبايد از موضع بالا با آنها صحبت كنيم، بايد وقت بگذاريم، حوصله كنيم و در كنارشان بنشينيم. در زمان جنگ هم هيچ كس بالاتر از ديگري نبود. حتي ممكن بود يك فرمانده نظافت چادرها را برعهده بگيرد. متأسفانه الان يك فضايي به وجود آمده كه برخي دست اندركاران فرهنگي تصور مي كنند با طرح مثلا فضاي شوخي و مزاح جبهه براي جوانان و چاپ چند كتاب در اين زمينه رسالتشان را انجام داده اند. اگر چه اين ها هم خوب است، ولي با توجه به سطح تقاضاي مخاطب امروز نياز به بحث هاي جديد و بيان حقايق جنگ احساس مي شود.»
گروهي از كارشناسان فرهنگي از گسترش فعاليت جريان هاي مشكوك در شبهه پردازي نسبت به دفاع مقدس ابراز نگراني مي كنند. آيا اين نگراني ها را مي توان با چاپ چند مجله، كتاب و ساخت چند فيلم پاسخ داد؟!
تبليغ ارزش ها با كارهاي عميق فرهنگي
يك اصل در عرصه فرهنگ سازي ارزش هاي دفاع مقدس در شرايط فعلي كه حرف اول را مي زند، اين است كه الان زمان ارائه كارهاي كليشه اي، دم دستي و سطحي نيست. اين قبيل كارها نه تنها چرخه انتقال ارزش ها به نسل جديد را ناقص مي كند، بلكه به نوعي بر اصل كار نيز ضربه مي زند.
مهدي نيرومنش مستندساز با توصيف حالات جانبازان شيميايي مي گويد: «وقتي افراد در اتاق عمل بيهوش مي شوند، چند ثانيه اول به دليل كمبود اكسيژن فشار زيادي را متحمل شده و با توجه به حالات روحي شان جملاتي را به زبان مي آورند. اين فشار واقعا زياد است. حالا توجه داشته باشيد كه يك جانباز شيميايي هر بار كه دچار تنگي نفس و كمبود اكسيژن مي شود، چنين حالت و فشاري را از سر مي گذراند. با اين حال همين قشر جانبازان شيميايي كه وضعشان از جانبازان قطع نخاع هم بحراني تر است و مي دانند مرگ شانه به شانه آنها قدم مي زند، داراي بالاترين درجات روحي، اميد به زندگي و فعاليت هستند. سؤال اين جاست كه آيا مستندساز ما در آثارش به وجود چنين روحيه اي تأكيد دارد و يا صرفاً با گرفتن تصاوير رقت بار از بحران جسمي جانباز مي خواهد عواطف را برانگيزد؟»
نيرومنش در ادامه مي گويد: «به فيلم هاي دفاع مقدس نگاه كنيد، اغلب آنها به ازدواج قهرمان فيلم ختم مي شود. چرا حقايق را برعكس نشان مي دهيم؟
اكثر رزمندگان، نوجوان و دانش آموز بودند، اصلا سن ازدواج نداشتند، اما علي رغم سن كمشان، درجات كمال را پيمودند. از اين حقايق بايد الگوسازي شود.» اين مستندساز با تأكيد بر اين كه در ارزش هاي دفاع مقدس سرمايه اي است كه بايد آن را حفظ كنيم، مي گويد: «تأكيد مقام معظم رهبري همواره بر اين است كه در حوزه فيلم سازي دفاع مقدس ابتدا بايد كارگردان و فيلم نامه نويس تربيت شوند و به آنها خوراك مناسب فرهنگي بدهيم تا بعدها در آثارشان بازتاب قدم هاي پيشين را ببنيم وگرنه اغلب فيلم سازان در حوزه دفاع مقدس برداشت هاي شخصي خود را سرلوحه كارشان قرارمي دهند.»
نيرومنش معتقد است اگر انتقال ارزش هاي دفاع مقدس به نسل جوان به خوبي صورت گيرد، ديگر هيچ جوان نخبه اي حاضر نمي شود خاك وطنش را ترك كند. همه دغدغه اش كشور و ارتقاي عرصه هاي مختلف آن مي شود.
 سه شنبه 2 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: کيهان]
[مشاهده در: www.kayhannews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن