تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن نرمخوست و براى برادرش جا (ى نشستن) باز مى كند و منافق درشتخوست و جا را بر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821150825




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پژوهشگران ايراني به فناوري پيشرفته توليد «باتري جرياني واناديومي» دست يافتند


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: پژوهشگران ايراني به فناوري پيشرفته توليد «باتري جرياني واناديومي» دست يافتند
پژوهشگران سازمان انرژي هاي نو ايران به دانش فني طراحي و ساخت سامانه ذخيره سازي انرژي واناديومي (VRB) دست يافتند كه از جمله پيشرفته ترين سامانه هاي ذخيره سازي انرژي است كه در سالهاي اخير كاربرد زيادي در صنعت برق و به ويژه نيروگاه هاي بادي، فتوولتائيك و ... يافته است.
به گزارش ايسنا، فناوري راهبردي ساخت باتريهاي جرياني واناديومي كه تمامي فعاليتهاي مربوط به طراحي، ساخت، مونتاژ و راه اندازي آن در كشور به همت متخصصان داخلي انجام شده، تاكنون در اختيار كشورهاي معدودي از جمله استراليا، ژاپن، امريكا، انگليس و كانادا بوده كه با ساخت اين باتري ايران نيز به جمع اين كشورها پيوسته است.
باتري جرياني اكسايشي كاهشي واناديومي (Vanadium Redox Battery) از نوظهورترين سامانه ذخيره سازي انرژي است كه نخستين بار در سال 1986 در دانشگاه نيوسالتولز استراليا معرفي شده و به واسطه قابليتهاي منحصر به فرد آن توجه زيادي به آن شده است. سامانه ذخيره انرژي الكتريكي VRB متشكل از يك مجموعه سل (استك)، مخازن ذخيره الكتروليت و پمپهاي ضد اسيد به منظور گردش جريان الكتروليت در داخل استك مي باشد.
در اين سامانه ها واكنش الكتروشيميايي روي الكترودها صورت مي گيرد، ولي ذخيره انرژي در محلول هاي الكتروليت انجام مي شود. از مهمترين مزاياي اين نوع باتري ها، بازدهي انرژي بالاتر ( بيش از 90 درصد بدون احتساب پمپ ها كه با در نظر گرفتن مصرف پمپ ها، اين مقدار حدود 3 تا 5 درصد كمتر مي شود )، امكان همزماني شارژ و دشارژ سيستم، امكان شارژ در ولتاژهاي متغير و متفاوت، عمر نامحدود الكتروليت و عمر سيكلي تقريبا نامحدود ( عمر پيل تنها به وسيله غشا محدود مي شود)، قابليت اندازه گيري دقيق ميزان انرژي ذخيره شده، عدم آلودگي محيط زيست، امكان استفاده مجدد از مخلوط الكتروليتهاي مثبت و منفي بر خلاف ساير الكتروليت ها و امكان كاركرد تا 80 درصد DOD عنوان شده است.
به گزارش ايسنا، باتري جرياني واناديومي در سامانه هاي توليد پراكنده (DG)، پايداري توان خروجي نيروگاه هاي بادي و فتوولتائيك، سامانه هاي مخابراتي و ارتباطي (به صورت UPS)، پيك سايي ( Peak shaving) و Sag protection كاربرد دارد. مهم ترين ويژگيهاي اين باتري قابليت تخليه آني سامانه در توانهاي بسيار بالاتر از توان نامي آن است. به اين معني كه مي توان در مدت زمان كوتاهي توان بالايي را از اين سامانه دريافت كرد. از ديگر ويژگيهاي اين باتري آن است كه بر خلاف سامانه هاي رايج ذخيره انرژي، در سيستم VRB توان از ظرفيت ذخيره باتري جداست. به اين معني كه مي توان تنها با اضافه كردن حجم محلولهاي الكتروليت در دو طرف باتري ظرفيت ذخيره سازي (آمپر ساعت يا كيلووات ساعت) سيستم را بالا برد.
گفتني است، در راستاي دستيابي به فناوري ساخت باتريهاي VRB در سال 1381 پروژه مطالعاتي به منظور ساخت تك سل باتري واناديومي از سوي شركت توانير به سازمان انرژي هاي نو ايران (سانا) ابلاغ شد. پس از موفقيت در ساخت تك سل VRB، اقدام به توسعه اين فناوري كرده و مراحل مطالعاتي، طراحي و ساخت نمونه بايپولار آن آغاز شد. پس از حدود دو سال كار مستمر و پيگير سرانجام در سال 1384 نمونه بايپولار ( دو عدد تك سل ) و بلافاصله نمونه 6 ولتي كه داراي پنج تك سل بود ساخته شد.
 سه شنبه 2 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 719]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن