واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: اين 10 نكته را فراموش نكنيد
با توجه به افزايش بيماري هاي قلبي عروقي و انواع سرطان ها كه ريشه در تغذيه ناسالم دارد 10 مورد از مواد غذايي كه بايد خورده شود تا سلامتي بدن حفظ گردد را براي شما ذكر مي كنيم:
نان هاي سبوس دار: نان هاي تهيه شده از دانه هاي كامل (همراه سبوس) به دليل دارا بودن ويتامين هاي گروهB، بخصوص ويتامين B1 و ساير ويتامين ها و موادمعدني مفيد، مواد مغذي فراواني را به بدن مي رسانند، بنابراين وجود آنها در سبد غذايي خانواده ضروري است.
سيب زميني شيرين: سيب زميني يكي ديگر از مواد حاوي نشاسته است كه بخش اصلي غذاي روزانه افراد را همين مواد كربوهيدراتي يا نشاسته اي تشكيل مي دهند، سيب زميني حاوي كربوهيدرات، ويتامين ث، پتاسيم و فيبر است، و لايه هاي نزديك به پوست درصد بيشتري از مواد مغذي را در خود جاي مي دهند.
بروكلي: بروكلي و ساير سبزيجات برگ سبز تيره حاوي ويتامين ث، كاروتنوئيدها، اسيد فوليك و ساير مواد مغذي مفيد هستند. مصرف بروكلي براي مبتلايان به ديابت و همچنين افرادي كه از بالا بودن چربي هاي خون رنج مي برند بسيار توصيه مي گردد، اين سبزي مغذي هم به شكل خام و هم به شكل پخته قابل استفاده مي باشد.
هندوانه: هندوانه از ميوه هاي بسيار مفيد و حاوي ويتامين هاي A وC و كاروتنوئيدها مي باشد. علاوه بر آن به دليل دارا بودن مقدار قابل توجهي آب، مقداري از مايعات مورد نياز بدن را هم فراهم مي كند، تنها در افرادي كه تري گليسيريد بالايي دارند و افراد ديابتي احتياط در مصرف آن توصيه مي گردد.
حبوبات: با دارا بودن مقدار قابل توجهي پروتئين و كم بودن چربي از منابع غذايي بسيار مفيد بشمار مي آيند، علاوه بر آن انواعي از ويتامين ها، اسيد فوليك و ميزان مطلوبي فيبر به همراه دارند، همچنين انواعي از آنها مثل عدس حاوي ماده معدني مفيد و ضروري آهن مي باشند. البته چنانچه از مشكلات گوارشي پس از مصرف حبوبات رنج مي بريد، مي توانيد، آنها را قبل از مصرف خيس كرده و بعد از مصرف نيز از عرق نعناع يا رازيانه بهره ببريد.
كاهو: بخصوص برگ هاي سبز تيره كاهوهاي ايراني منابع مغذي و مفيد براي ويتامين A، K، C هستند، همچنين فيبر بالايي داشته و مصرف آن به افراد با چربي خون بالا، ديابت، ناراحتي هاي قلبي و عروقي و همچنين براي پيشگيري از انواع سرطان ها توصيه مي گردد.
اسفناج: اسفناج سرشار از اسيدفوليك است، همچنين حاوي ويتامين C، كاروتنوئيدها، فيبر و كلسيم مي باشد. اسفناج يكي از درمان هاي بسيار موثر براي افراد مبتلا به افسردگي است و همچنين در كم خوني ناشي از كمبود اسيد فوليك بسيار نافع است.
پرتقال: پرتقال و ساير مركبات سرشار از ويتامين C، اسيد فوليك، پتاسيم و فيبر هستند، براي پيشگيري از ابتلا به سرماخوردگي بسيار نافع هستند و همچنين به دليل دارا بودن آنتي اكسيدان ها از موارد مناسب براي پيشگيري از سرطان به شمار مي آيند.
جو: غلات بخصوص جو دوسر با دارا بودن فيبر قابل حل در آب به پائين آوردن كلسترول بد (LDL) و بالا بردن كلسترول خوب (HDL) بسيار كمك مي كند و از بيماري هاي قلبي عروقي پيشگيري مي كند.
شير: شير با چربي كم (1 درصد يا كمتر) با دارا بودن پروتئين هاي مناسب براي بدن، ويتامين B2 و كلسيم از مواد غذايي بسيار مناسب بشمار مي آيد. به دليل دارا بودن «سروتونين» نيز مصرف آن قبل از خواب و براي آرامش اعصاب بسيار توصيه مي شود. همچنين دختران و پسران در سنين رشد، كودكان، خانم هاي باردار و شيرده و زنان در دوران يائسگي نبايد از آن غافل شوند.
يکشنبه 24 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]