واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: معاون وزير نيرو: انتقال آب سد كرج به تهران حتي يك قطره هم به ميزان آب تهران نمي افزايد//مسووليت وبا با وزارت بهداشت است
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: معاون وزير نيرو گفت: انتقال آب سد كرج به تهران حتي يك قطره هم به ميزان تاميني آب تهران از سد كرج نمي افزايد بلكه تنها نحوه انتقال از رودخانه روباز و حساس به آلودگي را به خط انتقال ايمن تبديل مي كند.
238113
به گزارش روز شنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، رسول زرگر معاون وزير نيرو در امور آب و فاضلاب گفت: متاسفانه طرح مذكور با محدوديت منابع رو به رو بوده و در حال حاضر مذاكراتي با مراكز مالي براي اخذ 100 ميليارد يورو وام از بانك جهاني شده است.
وي درخصوص بيماري شايع شده وبا گفت:مسووليت وبا با وزارت بهداشت است و بعد از بروز اين قضيه در ايران وزارت نيرو همكاري هاي نزديكي با وزارت بهداشت داشته است.
وي افزود:سيستم شبكه هاي آب شرب شهري و روستايي كاملا از اين آلودگي ها مبرا بوده و هيچگونه مشكلي در اين خصوص وجود ندارد.
زرگر براي بهسازي و نوسازي شبكه هاي آبرساني اذعان داشت: تا قبل از بروز خشكسالي شركت هاي آبفا موظف بودند كه سالانه يك درصد از پرت آب را كاهش دهند و ظرف پنج سال گذشته اين ميزان به 26 درصد كاهش يافت .
وي افزود: از سال گذشته ميزان يك درصد به دو درصد افزايش يافت و در اين راستا از بودجه خشكسالي منابعي براي تحقق اين امر در نظر گرفته شده است.
اين مقام مسوول در رابطه با وجود نيترات در آب شرب گفت: برخي از چاه هايي كه به منابع فاضلاب نزديك هستند ممكن است كه ميزان نتيرات آن ها از حد مجاز تجاوز كرده كه به محض وقوع اين امر و آگاهي از آن چاه مذكور پلمپ شده و استفاده از آن غير مجاز اعلام مي شود.
زرگر در خصوص طرح هاي اجرايي براي سال آينده اذعان داشت: با توجه به كاهش حجم مخازن پشت سدها و بارش كم در سه ماه مهر، آبان و آذر با مشكلات بيشتري رو به رو خواهيم بود.
وي افزود: از اين رو تمركز وزارت نيرو بر اين سه ماه است تا شرايط پايدار امسال را در 15 ماه آينده حفظ كنيم.
معاون وزير نيرو اظهار داشت: در حال حاضر به جزء يك الي دو شهر كه عمليات اضطراري آبرساني در آنها صورت مي گيرد باقي شهرها با مشكل خاصي مواجه نيستند.
زرگر در رابطه با وضعيت نيروگاه هاي برق آبي گفت: به طور كلي اين نيروگاه ها تنها حدود 30 تا 35 درصد از ظرفيتي را كه در سال گذشته توليد مي كردند، توليد مي كنند.
وي درخصوص آخرين وضعيت صدور خدمات فني و مهندسي اظهار داشت: در حال حاضر در 10 كشور ديگر فعاليت هاي اجرايي براي احداث سد و نيروگاه هاي برق و آبي توسط ايران صورت مي گيرد.
وي سد و نيروگاه هاي برق آبي سنگ توده دو، نيروگاه برق آبي مشترك با آذربايجان، ارمنستان را از طرح هاي اجرايي در كشورهاي خارجي دانسته و افزود: در سريلانكا سد و نيرگاه هايي اجرايي شده است كه حدود 530 ميليون دلار هزينه در بر دارد.
وي افزود: در سفر رياست جمهوري به تركيه قرار دادي مبني بر اينكه سرمايه گذاران ترك براي احداث نيروگاه هاي برق آبي مشاركت داشته باشند بسته شده است و خاطرنشان كردند كه توليد اين نيروگاه ها به صورت BOT استفاده شود.
معاون وزير نيرو درخصوص معضل فروچاله ها گفت: حدود شش ميليارد متر مكعب از آب هاي زيرزميني اضافه برداشت مي شود و در حدود يك سوم دشت هاي موجود نيز ممنوعه هستند.
وي افزود: بر اساس برنامه چهارم موظف هستيم كه 25 درصد از پرت منابع آب زيرزميني را از طريق طرح هاي انسداد چاه هاي غيرمجاز، كنترل اضافه برداشت ها و غيره را كاهش دهيم.
وي اذعان داشت: سال گذشته حدود 2/1 ميليارد متر مكعب از تكليف كاهش 25 درصدي پرت آب را از طريق انسداد دو هزار و 500 چاه غير مجاز، نصب سيستم كنترل هوشمند چاه ها، انجام شده است.
اين مقام مسوول اذعان داشت: ظرف دو سال گذشته در اثر استقرار مديريت به هم پيوسته منابع آب از احداث سدهايي كه مي توانستند اثر گذاري منفي بر آب هاي زيرزميني داشته باشند جلوگيري شده است.
وي درخصوص تامين آب بخش كشاورزي خاطرنشان كرد: برنامه ريزي ها براي تمام رودخانه ها، سدها و دشت ها به صورت مستقل صورت گرفته و مسلما متفاوت خواهد بود.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا تغيير پست ها در وزارت نيرو ادامه خواهد داشت گفت: پست ها دايم عمر نبوده و يك روز بايد آنها را تحويل داد اما فعلا امر بر آن است كه مسووليت خود را انجام دهم./07 /144/120
شنبه 9 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]