واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: فرش قرمز؛ مراسمی وارداتی از هالیوود....
این مراسم هیاهوی بسیار برای هیچ است...فرارو- روز گذشته (سوم اردیبهشت) مراسم فرش قرمز فیلم سینمایی «خیابان بیست و چهارم» در سینما فلسطین برگزار شد. در این مراسم عوامل و بازیگران فیلم روی فرش قرمز با شکوه و جلال! تمام راه پیمودند.
به گزارش سرویس فرهنگی هنری فرارو، چند وقتی نیست که این عنوان برای مراسم افتتاحیه به کار گرفته میشود، سبک و سیاق غربی چنین مراسمی هر از گاهی واکنشهای را به دنبال داشته است، مثلا خبرگزاری مهر با گزارشی با عنوان «فرش قرمز؛ مراسمی وارداتی از هالیوود» به این پدیدهی نوظهور سینمای ایرانی پرداخت.
در همین رابطه سیروس تسلیمی از تهیه کنندگان سینمای ایران، به مهر گفت: «برگزاری فرش قرمز در واقع یک کپیبرداری از سینمای هالیوود است که البته برپایی این مراسم در ایران کارکرد واقعی خود را از دست داده است. این مراسم سنخیتی با فرهنگ مردم ایران ندارد و علاوه بر این نمیتواند نقش موثری در معرفی یک فیلم داشته باشد.این مراسم هیاهوی بسیار برای هیچ است.»
هیاهو برای هیچ! در واقع برگزاری مراسمی پرزرق و برق برای معرفی و آغاز نمایش عمومی یک فیلم، نشان از نوعی شیوع سینمای بیرمق این سالهاست که به ضرب و زور رخنمایهای بازیگران در قالب یک شو لباس و ...قصد دارد جان تازهای به اکران نیمه جان فیلم بدهد.
پهن کردن فرش قرمز زیر پای بازیگران و عوامل فیلم در سینمای غرب از قدمتی به عمر خود هالیوود برخوردار است، اما در سینمای ایران (پس از انقلاب) هیمن یکی دو سال پیش بود که این اصطلاح برای افتتاح یک فیلم به کار گرفته شد.
آبان ماه 88، مراسم فرش قرمز و نمایش خصوصی «محاکمه در خیابان» در یک شب پاییزی با حضور کیمیایی، بازیگران و چندی از عوامل در سینما ناهید تهران برگزار شد و تازگی این موضوع باعث شد تا در یک رسانه خارجی بازتاب داشته باشدو فایننشال تایمز در گزارشی درباره این مراسم نوشت: «برخی از شناختهشدهترین چهرههای سینمای ایران دیروز در کنار یکی از خیابانهای مناطق پائین شهر تهران قدم روی فرش قرمز گذاشتند. بازیگران زن و مرد «محاکمه در خیابان» ـ که داستانی عاشقانه از طبقه متوسط جامعه ایران است ـ برای طرفداران خود دست تکان دادند.»
پس از آن بود که برخی از فیلمهایی که آمادهی نمایش میشدند مراسمی تحت این عنوان برگزار میکردند که در این میان پوشش بازیگران و آنچه که از آن با عنوان بی بندباری حاکم بر این گونه مراسمها یاد میشد انتقاد برخی از خبرگزاریهای را به دنبال داشت که از نظارت پایین نهادهای مسئول گلایهمند بودند.
حتی کار به تریبون نماز جمعه هم کشید و حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خاتمی در رابطه با این مراسم چنین گفت: «به چه قیمتی برخی فرش قرمز برای برخی از هنرپیشهگان بدنام پهن میكنند، آن هم به قیمت رنجاندن متدینانی كه پشتوانه اصلی دولت محترم محسوب میشوند.»
در برابر این اعتراضات، مدیرکل نظارت و ارزشیابی معاونت سینمایی به عنوان مقام پاسخگو چنین پاسخ داد: «معاونت سینمایی با برگزاری چنین مراسمی موافق است زیرا آن را راهی برای تبلیغ فیلمها و اطلاعرسانی آنها میداند اما معتقدیم كه نباید مراسم فرش قرمز به صورت كپیبرداری صرف از نمونههای خارجی انجام شود.»
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 282]