واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: مدرس حوزه و دانشگاه:عرفان و معنويت حقيقي را نتوانستهايم به مردم عرضه كنيم
گروه اجتماعي: متأسفانه در حال حاضر شاهد ظهور برخي معنويتهاي غيرالهي و عرفانهاي نوظهورهستيم و مهمترين دليل اين وضعيت نيز اين است كه نتوانستهايم عرفان و معنويت حقيقي را به مردم عرضه كنيم.
حجتالاسلاموالمسلمين «احمد عابدي» مدرس حوزه و دانشگاه، امروز هفتم شهريورماه در مراسم افتتاحيه همايش « اخلاق و معنويت؛ نخستين آئين نكوداشت بانوان مبلغ شهر تهران » كه در تالار وحدت تهران برگزار شد، با اعلام اين مطلب به تشريح اخلاق و معنويت در دين اسلام پرداخت و با اشاره به اينكه در دين اسلام سه سال شمسي، قمري و سير و سلوك وجود دارد، گفت: اگر فردي بخواهد به سير و سلوك برسد بايد از ماه رمضان به اين مهم توجه كند.
وي اخلاق، ادب، سير و سلوك، عرفان نظري و عملي، نصايح، حكمتها و پند و اندرز را از علوم ششگانه دين اسلام دانست و افزود: همه اين علوم به مسائل روحي ميپردازند اما تفاوتهايي را نيز با يكديگر دارند.
عابدي در ادامه به تشريح علم اخلاق پرداخت و تصريح كرد: علم اخلاق به تزكيه باطن و روح انسان ميپردازد در حاليكه علم ادب اينگونه نيست و بيشتر به ظاهر ميپردازد اما با توجه به كثرت احاديثي كه به ادب اشاره دارد، ميتوان به اين نتيجه رسيد كه در متون اسلامي ادب بيش از اخلاق مورد توجه است.
اين مدرس حوزه و دانشگاه تقدم آموزش مباني ادبي در نظام تعليم و تربيت را از ديگر دلايل اهميت ادب نسبت به اخلاق عنوان كرد.
اين كارشناس ديني در تشريح اهميت اخلاق به كتاب «معراجالسعادة» اشاره و اظهار كرد: برخي از محققان اهلسنت در كتب خود اخلاق را نوعي برخورد با ديگران دانستهاند در حاليكه اخلاق فراتر از دين است زيرا اخلاق از قوه دروني افراد نشأت ميگيرد بهعنوان مثال فرد متخلق به اخلاق حسنه بايد از درون به آن اموري كه بهعنوان اخلاق ناميده ميشود، اعتقاد داشته باشد.
وي در ادامه تأكيد كرد: ممكن است فردي بتواند بدون دين به حيات خود ادامه دهد اما ممكن نيست بتواند بدون اخلاق به تعامل با ديگران بپردازد زيرا نياز انسان به اخلاق بيش از مباحث ديني است اگرچه دين مهمترين پشتوانه اخلاق است.
عابدي در بخش ديگري از سخنان خود به معنويت پرداخت و افزود: متأسفانه در حال حاضر شاهد ظهور برخي معنويتهاي غيرالهي و عرفانهاي نوظهورهستيم و مهمترين دليل اين وضعيت نيز اين است كه نتوانستهايم عرفان و معنويت حقيقي را به مردم عرضه كنيم.
اين مدرس حوزه و دانشگاه در پايان با استناد به برخي از آيات قرآن و احاديث منقول از امامان معصوم(ع) اعتقادات صحيح را مهمترين پشتوانه بهرهمندي از اخلاق و معنويت عنوان كرد.
همچنين همايش «اخلاق و معنويت؛ نخستين آئين نكوداشت بانوان مبلغ شهر تهران» صبح امروز هفتم شهريورماه بههمت ادارهكل امور بانوان شهرداري تهران و مركز بانوان قرآنپژوه وابسته به مؤسسه معارف اسلامي «امام رضا(ع)» در تالار وحدت آغاز شده و در حال برگزاري است.
پنجشنبه 7 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]