تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):مؤمن را از سيمايش مى شناسيم و منافق را از نشانه هايش.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853226341




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آداب و سنن پیامبر در خوردنى‏هاو آشاميدنى‏ها و آداب سفره‏2


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله هر گونه غذايى را ميل مى‏فرمود.
پيامبر صلّى اللّه عليه و آله همه نوع غذا را مى‏خورد. . . و خيار را با خرما مى‏خورد، ومحبوبترين ميوه‏ها نزد آن حضرت هندوانه و انگور بود. هندوانه را با خربزه و گاه باشکر و بسيارى اوقات با خرما ميل مى‏کرد. . . و در فصل خرما روزه را با خرما افطار مى‏نمود. اکثرا انگور را دانه‏دانه ميل مى‏نمود. آن حضرت پنير هم مى‏خورد. . . وچون خرما مى‏خورد روى آن آب مى‏نوشيد و بيشتر خوراکش خرما و آب بود. شيرو خرما و حليم مى‏خورد . گوشت را از همه چيز بيشتر دوست داشت. کدو را دوست‏داشت به ويژه کدو حلوايى که آن را زودتر از هر چيز از سينى غذا بر مى‏گرفت.
گوشت مرغ و حيوانات وحشى حلال گوشت و پرندگان و نيز نان و روغن و سرکه وکاسنى و ريحان کوهى و کلم نيز ميل مى‏کرد.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله خيار را با نمک مى‏خورد.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله از گوشت پرنده شکار شده مى‏خورد ولى خود در پى‏شکار نمى‏رفت و به دست خود شکار نمى‏نمود و دوست داشت که ديگران براى‏آن حضرت شکار کنند و بياورند تا ميل کند.
امير مؤمنان عليه السّلام فرمود: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله از گوشت، ماهيچه دست رادوست داشت.
امام صادق عليه السّلام فرمود: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله عسل را بسيار دوست داشت.
سليمان بن جعفر جعفرى گويد: بر حضرت امام رضا عليه السّلام وارد شدم ودر برابر آن حضرت خرماى برنى بود که با جدّ و اشتهاى کامل از آن مى‏خورد، و به‏من فرمود: اى سليمان، نزديک بيا و بخور. من هم با آن حضرت از آن خوردم وعرض مى‏کردم: فدايت شوم، مى‏بينم از اين خرما با اشتهاى کامل ميل مى‏کنيد!فرمود: بلى، من آن را بسيار دوست دارم. گفتم: چرا؟فرمود : زيرا رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله، امير مؤمنان، امام حسن، امام حسين، امام زين العابدين، امام باقر، امام صادق وپدرم عليهم السّلام همه، خرما را بسيار دوست داشتند و من نيز بسيار خرما دوستم و شيعيان مانيز بسيار خرما دوست‏اند، زيرا از سرشت ما آفريده شده‏اند، و دشمنان ما ـ اى‏سليمان ـ شراب مست کننده را دوست دارند، زيرا آنان از شعله‏اى از آتش آفريده‏شده‏اند.
امام صادق عليه السّلام فرمود: غذاى رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله نان جو بود ـ اگر به آن‏دست مى‏يافت ـ و حلوايش خرما، و هيزمش چوب درخت خرما بود.
امام باقر و امام صادق عليهما السّلام مى‏فرمودند: روى زمين ميوه‏اى نزدرسول الله صلّى اللّه عليه و آله محبوبتر از انار نبود. به خدا سوگند چون آن حضرت انار ميل مى‏کرددوست داشت کسى با او در آن شرکت نکند.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله غذاى داغ را نمى‏خورد تا اينکه سرد شود، و مى‏فرمود : خداوند به ما آتش نخورانيده است؛غذاى داغ برکت ندارد، پس آن را سرد کنيد.
آن حضرت هنگام غذا خوردن«بسم اللّه»مى‏گفت، و با سه انگشت و از جلوخود غذا مى‏خورد و از جلو کسى ديگر غذا برنمى‏داشت. چون غذا مى‏آوردند پيش‏از ديگران شروع مى‏کرد و سپس ديگران شروع مى‏کردند. و با سه انگشت يعنى‏شست و سبّابه و انگشت وسط دست غذا مى‏خورد، و گاه از انگشت چهارم کمک‏مى‏گرفت. گاه هم با تمام کف دست غذا مى‏خورد، ولى با دو انگشت غذا نمى‏خوردو مى‏فرمود: خوردن با دو انگشت راه و رسم شيطان است.
روزى اصحاب آن حضرت فالوده‏اى آوردند، حضرت با ايشان از آن ميل‏فرمود و پرسيد: اين از چه درست شده است؟گفتند: روغن و عسل را به هم‏مى‏آميزيم و همين چيزى که مشاهده مى‏فرماييد به دست مى‏آيد. فرمود: اين غذاى‏پاکيزه‏اى است!آن حضرت نان جو الک نشده را مى‏خورد، و هرگز نان گندم نخورد، و از نان‏جو نيز سير نخورد، و تا زنده بود بر سر سفره رنگين غذا نخورد. هندوانه و خربزه وانگور مى‏خورد، و نيز خرما را مى‏خورد و هسته‏اش را به گوسفندان مى‏داد. سير وپياز و تره و عسل موم‏دار (که بوى بد آن در دهان باقى مى‏ماند) نمى‏خورد.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله هرگز طعامى را نکوهش نکرد، اگر دوست داشت مى‏خورد واگر دوست نداشت رها مى‏کرد، ولى بر ديگران حرام نمى‏نمود. ظرف غذا را با انگشت پاک مى‏کرد و مى‏فرمود: ته مانده ظرف با برکت‏تر است. و چون از غذاخوردن دست مى‏کشيد هر سه انگشت خود را با آن غذا خورده بود يکى پس ازديگرى مى‏ليسيد. پس از غذا دست خود را مى‏شست تا خوب پاک شود. و تنها غذانمى‏خورد.
امام صادق عليه السّلام فرمود: در اين ميان که امير مؤمنان عليه السّلام در رحبه کوفه باچند تن از ياران قرار داشت طبق فالوده‏اى براى ايشان هديه آوردند؛حضرت به‏ياران خود فرمود: دست دراز کنيد (و بخوريد) آنان دست دراز کردند و آن حضرت‏نيز دست به سوى ظرف دراز نمود، سپس دست خود را عقب کشيد و فرمود: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله را به ياد آوردم که فالوده نخورد (2)، من نيز از خوردن آن کراهت‏دارم.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله هرگاه غذاى چرب مى‏خورد کمتر آب مى‏نوشيد.
عرض شد: يا رسول اللّه، شما کم آب مى‏نوشيد!فرمود: اين براى غذايم گواراتراست.
امام صادق عليه السّلام فرمود: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله خوش مى‏داشت که از قدح‏شامى آب بنوشد، و مى‏فرمود: اين پاکيزه‏ترين ظرفهاى شماست.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله از قدحهاى شيشه‏اى که از شام مى‏آوردند آب‏مى‏نوشيد، و از قدحهاى چوبين و پوستى و سفالى هم آب مى‏نوشيد.
پيامبر صلّى اللّه عليه و آله با کف دست هم آب مى‏نوشيد؛آب را کف دست‏مى‏ريخت و مى‏فرمود: ظرفى پاکيزه‏تر از دست نيست.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله از دهانه مشکهاى بزرگ و کوچک آب مى‏نوشيد، ولى در حال آب خوردن دهانه آن را به بيرون بر نمى‏گردانيد، و مى‏فرمود: اين کار آب مشک را بدبو مى‏کند.
از مطالبى که ابن طاوس رحمه اللّه در کتاب مهج الدعوات از کتاب زاد العابدين‏درباره کيفيت گرفتن آب نيسان نقل کرده معلوم مى‏شود که رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله از آن‏آب استفاده مى‏کرده است.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله دو قوچ شاخدار ابلق (سياه و سفيد) در عيد قربان ذبح‏مى‏کرد.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله در روز عيد قربان دو قوچ ذبح مى‏کرد، يکى از طرف‏خود و ديگرى از طرف‏[نيازمندان‏]امت خود.
ملحقات‏ رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمود: ما قومى هستيم که تا گرسنه نشويم غذانمى‏خوريم، و چون غذا خورديم سير نمى‏خوريم.
ابن عباس گويد: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله بسا چند شب پياپى گرسنه مى‏ماند وشامى براى خود و خانواده‏اش نمى‏يافت، و عمده خوراکش نان جو بود.
عايشه گويد: سوگند به خدايى که محمّد صلّى اللّه عليه و آله را به حق برانگيخت ماالک نداشتيم‏[که آرد را الک کنيم و نان الک کرده بخوريم‏]و آن حضرت ازروزى که خداوند او را مبعوث فرمود تا روزى که از دنيا رفت هرگز نانى که آرد آن‏را الک کرده باشند ميل نفرمود .
انس گويد: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله از غذايى که بر طبق و مجمعه نهاده شده‏بود نخورد، و نيز از نان سبوس گرفته (که نان اشرافى آن روز بوده) نخورد. از اوپرسيدند: آنان غذا را بر روى چه مى‏خوردند؟گفت: بر سر سفره.
عايشه گويد: هرگز رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله شکم را از سيرى پر نکرد.
امام باقر عليه السّلام به محمّد بن مسلم فرمود: اى محمّد، شايد پندارى که‏رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله از روزى که خداوند او را مبعوث نمود تا روزى که او را قبض روح‏فرمود کسى آن حضرت را ـ اگر چه يک بار ـ ديده باشد که در حال تکيه دادن غذاخورده باشد؟اى محمّد، شايد گمان کنى که رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله از روزى که خداوند اورا مبعوث نمود تا روزى که او را قبض روح فرمود سه روز پياپى از نان گندم سيرخورده باشد؟آن‏گاه حضرت پاسخ خود را چنين داد: نه، به خدا سوگند تا روزى که‏خداوند جان او را قبض نمود سه روز پياپى از نان گندم سير نخورد. البته نمى‏گويم‏آن حضرت دسترسى به آن نداشت، بلکه گاهى به يک مرد صد شتر مى‏بخشيد؛و اگرمى‏خواست بخورد حتما مى‏توانست . همانا جبرئيل سه بار کليد گنجهاى زمين را نزدآن حضرت آورد و او را در انتخاب آن مخيّر ساخت بدون آنکه خداوند چيزى ازپاداش اخرويى که براى او آماده ساخته بکاهد، ولى او در هر بار تواضع و فروتنى‏در برابر پروردگارش را[بر تمام گنجهاى زمين‏]برمى‏گزيد. هرگز چيزى از اودرخواست نشد که در پاسخ«نه»بگويد. اگر داشت مى‏بخشيد، و اگر نداشت‏مى‏فرمود : به خواست خدا انجام خواهد شد.
على عليه السّلام فرمود: پيامبر گرامى صلّى اللّه عليه و آله هرگز سه روز پياپى از نان گندم سيرنخورد تا به رحمت الهى پيوست.
ابو هريره گويد: هرگز رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله و خانواده او تا هنگام رحلت‏آن حضرت سه روز پياپى از نان گندم سير نخوردند.
عايشه گويد: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله تا دم مرگ نشد که سه روز پياپى از طعام‏سير شده باشد، و اگر مى‏خواست مى‏توانست خود را سير کند، ولى گرسنگان ديگر رابر خود مقدم مى‏داشت.
هيچ‏گاه دو رنگ غذا در يک لقمه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله جمع نشد، اگرگوشت بود نان نداشت، و اگر نان بود گوشت نداشت.
هيچ‏گاه دو نوع غذا نزد رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله جمع نشد مگر آنکه يکى راخود خورد و ديگرى را صدقه داد.
ابن خولى ظرفى براى رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله آورد که در آن شير و عسل‏ريخته بود. آن حضرت از خوردن آن خوددارى کرد و فرمود: دو نوع نوشيدنى دريک‏جا، و دو ظرف (دو نوع) غذا در يک ظرف؟!پس، از خوردن آن خوددارى‏نمود، سپس فرمود: آن را حرام نمى‏کنم، ولى دوست ندارم در دنيا فخر و مباهات‏کنم و در فرداى قيامت به خاطر بهره‏مندى بيش از حد از دنيا حساب پس بدهم. من‏فروتنى را دوست دارم، زيرا هر که براى خدا فروتنى کند خدايش سربلند گرداند.
على عليه السّلام در هنگام شهادت به دخترش امّ کلثوم عليها السّلام فرمود: من‏مى‏خواهم از برادر و پسر عمويم رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله پيروى کنم که تا زنده بود هيچ‏گاه‏دو نوع غذا براى او در طبقى نياوردند.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله تا آنجا که ممکن بود به تنهايى غذا نمى‏خورد.
على عليه السّلام در سفارشاتش به کميل بن زياد فرمود: اى کميل، در کيفيت‏غذاى خود زياد دقت مکن، زيرا رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله خيلى در کيفيت غذا دقت نمى‏کرد.
از امام صادق عليه السّلام پرسيدند: آيا رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله به خانواده خود غذاى‏باب ميل و مطبوعشان را مى‏داد؟فرمود: آرى، زيرا هرگاه نفس آدمى غذاى مطبوع‏خود را بيابد به آن قانع شده، آن غذا موجب رشد گوشت و چاقى وى مى‏گردد.
امام صادق عليه السّلام فرمود: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله کاسه غذا را[با انگشت‏]مى‏ليسيد .
امام حسن مجتبى عليه السّلام فرمود: دوازده خصلت است که سزاوار است هرمسلمانى آنها را براى غذا خوردن فرا بگيرد، چهار تاى آنها واجب، چهار تا سنّت وچهار تاى ديگر آداب است. . . امّا آنچه سنّت است عبارت است از: بر پاى چپ‏ نشستن، با سه انگشت غذا خوردن و از جلوى خود لقمه برگرفتن (3)
در حديث سنّت طعام آمده است: شستن دستها پيش از غذا و بعد ازغذا سنّت است.
پيامبر گرامى صلّى اللّه عليه و آله هنگام غذا خوردن به کسى که پيش روى آن حضرت‏بود لقمه تعارف مى‏کرد، و هنگام آب نوشيدن به کسى که در سمت راست او بودآب را تعارف مى‏نمود .
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله در حال ايستاده و بسا در حال سواره آب مى‏نوشيد . وبسا ايستاده از مشگ و کوزه يا هر ظرف ديگر و گاه با دستهاى مبارکش آب‏مى‏نوشيد.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله با سه نفس آب مى‏نوشيد، و هر بار در اول«بسم اللّه»ودر آخر«الحمد للّه»مى‏گفت. بعد از نفس اول مى‏گفت: «الحمد للّه»، و بعد از نفس‏دوم مى‏گفت : «الحمد للّه ربّ العالمين»، و بعد از نفس سوم مى‏گفت: «الحمد للّه ربّ‏العالمين، الرحمن الرحيم».
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله هرگاه آب مى‏نوشيد مى‏گفت: الحمد للّه الّذى‏لم يجعله اجاجا بذنوبنا، و جعله عذبا فراتا بنعمته«سپاس خدايى را که آن را در اثرگناهان ما تلخ نکرد، و به واسطه نعمت خود آن را شيرين و گوارا قرار داد».
پيامبر گرامى صلّى اللّه عليه و آله چون قسمتى از لقمه‏اش را مى‏خورد مى‏گفت: اللّهمّ‏لک الحمد، اطعمت و سقيت و ارويت، فلک الحمد غير مکفور و لا مودّع‏و لا مستغنى عنک«خداوندا، تو را سپاس که اطعام کردى و نوشاندى و سيراب‏نمودى، پس تو را سپاس بى‏آنکه تو را ناسپاسى کنيم و دست از تو باز داريم و خودرا از تو بى‏نياز شماريم. »
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمود: سرکه خوب خورشى است. خدايا، سرکه را بر ما مبارک گردان، زيرا که آن خورش پيامبران پيش از من بوده است.
امام صادق عليه السّلام فرمود: محبوبترين خورشها نزد رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله سرکه وزيتون بود، و مى‏فرمود: اينها خوراک پيامبران عليهم السّلام است.
على عليه السّلام فرمود: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله گوشت کليه (قلوه) هاى حيوان رانمى‏خورد، بدون آنکه آن را بر ديگران حرام کند، و مى‏فرمود: به خاطر اينکه کليه‏هابه بول حيوانات نزديک است.
امام صادق عليه السّلام فرمود: از سوى انصار يک سينى بزرگ برنج خدمت‏رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله هديه آوردند، آن حضرت سلمان و مقداد و ابوذر (رضى اللّه عنهم) را هم دعوت کرد و آنان کمى خوردند و زود دست کشيدند، رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمود : شما که چيزى نخورديد!سپس فرمود: از شما آن کس که بيشتر ما را دوست داردبيشتر نزد ما غذا مى‏خورد.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمود: اگر مؤمنى مرا براى خوردن سردست و پاچه‏گوسفندى دعوت کند مى‏پذيرم، و اين خود از دين محسوب است. و اگر مشرک يامنافقى مرا براى خوردن شترى که نحر کرده دعوت کند نمى‏پذيرم، و اين نيز از دين‏محسوب است. خداوند عطا و غذاى مشرکان و منافقان را براى من نخواسته است.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمود: هنگام غذا خوردن کفشهاى خود را در آوريد، زيرا که اين کار سنّت خوبى است و پاها را راحتى مى‏بخشد.
امام صادق عليه السّلام فرمود: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله گوشت ماهيچه و سردست رادوست داشت و گوشت ران را دوست نمى‏داشت، زيرا اين قسمت به محل بول‏حيوان نزديک است .
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله هرگز طعامى را نکوهش نکرد، اگر ميل داشت‏مى‏خورد و گرنه ترک مى‏کرد.
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله غذا را فوت نمى‏کرد، و در ظرف آب هم نمى‏دميد.
سرکه و سبزى بر سر سفره از سنّت است.
امام صادق عليه السّلام فرمود: مقدارى حلواى روغن و خرما خدمت‏رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله آوردند، آن حضرت ميل نکرد، عرض شد: آيا خوردن آن را حرام‏مى‏دانيد؟فرمود : نه، ولى خوش ندارم نفسم به اينها تمايل يابد، سپس اين آيه راتلاوت فرمود: «شما از خوبيها و خوشيهاى خود در زندگانى دنياتان بهره‏مند شديد. . . (4)».
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله ظرف غذا را براى گربه کج نگاه مى‏داشت‏[تا حيوان‏بتواند راحت از آن بخورد].
امام صادق عليه السّلام با پنج انگشت غذا مى‏خورد و مى‏فرمود: رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله اين‏گونه غذا مى‏خورد نه آن‏گونه که جبّاران‏[با دو انگشت‏]مى‏خورند.
على عليه السّلام فرمود: ما کشمش و خرما را براى رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله در ظرف‏آب خيس مى‏کرديم، در روزهاى اول و دوم از آن ميل مى‏کرد، و چون رنگ آن‏بر مى‏گشت دستور مى‏داد آن را دور بريزند.
پاورقى‌ [1] از اين جمله روشن مى‏شود که مسأله تکيه نکردن رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله در حال غذا خوردن غير از تکيه‏دادن بر دست بر روى زمين است، بلکه مراد تکيه نکردن بر پشتى و بالش و امثال آن است چنانکه رسم‏پادشاهان و ساير متکبران است. شاهد اين مطلب فرمايش امام صادق عليه السّلام است که به شخصى که‏آن حضرت را از تکيه دادن بر دست در حال غذا خوردن نهى کرد، در بار سوم فرمود: به خدا سوگندرسول خدا صلّى اللّه عليه و آله هرگز از چنين چيزى نهى نکرده است. (مؤلف) [2] از روايات ديگرى بر مى‏آيد که رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فالوده ميل کرد ولى بسيار اندک، و شايد مراد اين‏حديث همين باشد. [3] و در نقل ديگر آمده است: «شستن دست پيش از غذا. . . و ليسيدن انگشتان پس از غذا» ـ (مؤلف) . [4] احقاف/ .20 منبع: سنن النبى،علامه سيد محمدحسين طباطبائى





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن