تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هيچ شفيعى براى زن نزد پروردگارش نجات بخش تر از رضايت شوهرش نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821009325




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

کاهش علاقه به مواد قندی پس از جراحی بای پس معده


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: جراحی بای پس Roux-en-Yیکی از روشهای معمول برای درمان چاقی های بیمارگونه و خطرناک می باشد . در این عمل جراحی بخش بالایی معده به صورت کیسه ای درآمده و به ابتدای روده باریک متصل می گردد و به این ترتیب بخش اعظمی از معده فرد کنار گذاشته می شود .برخلاف دیگر روش های کاهش وزن ، با استفاده از روش بای پس ، کاهش وزن بسیار پایدار و ماندگار خواهد بود و تاثیر مثبتی در درمان و یا پیشگیری از بیماری های مربوط به چاقی همچون دیابت دارد. مطالعات قبلی نشان داده اند که 25-30 در صد از وزن افراد مبتلا به چاقی مفرط پس از این عمل کاهش یافته است. اما این عمل جراحی می تواند تغییراتی جانبی را نیز بدنبال داشته باشد که از آن جمله بسیاری از بیماران پس از انجام این عمل جراحی تغییراتی را در ذائقه خود نسبت به مواد غذایی گزارش کرده اند.
نتایج مطالعه ای که اخیراً بر روی موش های چاق انجام شده است، نشان داد که تغییرات به وجود آمده در آناتومی معده سبب تغییراتی در عملکرد مغز شده که عمدتاً مربوط به علائق ذائقه ای است. نکته جالب آن بود که موش های چاق پس از جراحی تمایل زیادی به محلول غلیظ ساکارز و دیگر محلول های شیرین نشان نمی دادند . البته این تغییر حس چشایی فقط مربوط به طعم شیرینی بوده و تاثیری بر حس شوری و تلخی و ترشی نداشته است. مطالعات انجام شده بر روی موشهای چاق نشان داده است که این موشها توان تولید گیرنده برای هورمون کوله سیستوکنین نداشته که نتیجه آن تاخیر در ایجاد حس سیری است، که در نتیجه آن دریافت بیشتر مواد غذایی و نیز بویژه مواد قندی زمینه چاقی بیشتر و ابتلا به دیابت را فراهم می سازد. این همان مشکلی است که در افراد چاق زمینه تغییرذائقه ونیز ابتلا به دیابت را فراهم می سازد.
مطالعات قبلی نشان داده اند که در مغز 170 نورون گیرنده برای حس ذائقه وجود دارد. در مطالعه اخیر مشخص گردید که نورون ها در موش های چاق نسبت به موش های لاغر پاسخ بسیار قوی تری به محلول غلیظ ساکارز دادن و به نوعی علاقه بیشتری به مواد غذایی حاوی قند بالا داشتند. در حالی که پس از جراحی بای پس معده، این تاثیرات کاملا برعکس بوده، یعنی محلول کم شیرین تر را ترجیح می دادند .
نکته عملی : در افراد چاق و دیابتی ها به علت تغییرات بوجود آمده در نورون های گیرنده مغز و تحریک علاقه به طعم شیرین ، تمایل به شیرینی جات افزایش می یابد . در صورتی که در افراد لاغر دقیقاً خلاف این موضوع صادق می باشد. جالب آن که تغییرات آناتومیک بوجود آمده پس از جراحی بای پس معده ، بر پاسخگویی مغز به حس شیرینی تاثیرگذار بوده و تمایل فرد را به آن کاهش می دهد. به همین دلیل در صورت یافتن مکانیسم این تغییر ذائقه در اثرعمل بای پس، و جایگزین نمودن آن شاید بتوان با تغییر ذائقه افراد چاق مفرط زمینه لاغری و نیز کنترل قند خون را حتی بدون جراحی فراهم نمود.
منبع : 2010American Journal of Physiology






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 262]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن