واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: مشكلات اقتصادي امريكا همچنان ادامه دارد/ كاهش قيمت نفت اقتصاد امريكا را از ركود نجات نخواهد داد /اقتصاد آمريكا با ركود تورمي روبرو شده است /كاهش مجدد ارزش سهام بانك هاي فني مي و فردي مك در امريكا
ركود بخش مسكن و بحران بازارهاي مالي از مهمترين علل مشكلات اقتصادي در امريكا به شمار مي رود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از نشريه اقتصادي فورچون با اشاره به عميق بودن مشكلات اقتصادي امريكا اعلام كرد كاهش قيمت نفت به تنهايي اين كشور را از ركود اقتصادي خارج نخواهد كرد.
به گزارش نشريه فورچون ، اگرچه كاهش قيمت نفت موجب افت قيمت بنزين و رضايت رانندگان آمريكايي خواهد شد ولي كاهش قيمت نفت به طور كلي آمريكا را از ركود اقتصادي نجات نخواهد داد.
بر اساس اين گزارش مشكلات اقتصادي امريكا بسيار عميق تر از آن است كه با كاهش قيمت نفت حل شود و در حالي كه اقتصاد آمريكا با ركود بخش مسكن و بحران بازارهاي مالي روبرو است كاهش قيمت نفت به كمتر از 120 دلار به تنهايي قادر به حل مشكلات اقتصادي اين كشور نخواهد بود .
در تازه ترين گزارش وزارت بازرگاني امريكا ميزان ساخت و ساز مسكن در اين كشور به پايين ترين حد طي 17 سال اخير رسيده است. تورم در بخش توليد كننده امريكا نيز به 8/9 درصد رسيده است.
در طي ماه هاي اخير افزايش قيمت بنزين موجب كاهش ميزان مسافرتهاي مردم آمريكا با خودروهاي شخصي شده است . ميزان مسافرتهاي مردم آمريكا طي ماه مي 4 درصد كمتر از مدت مشابه سال قبل بوده است شركت جنرال موتورز آمريكا نيز طي سه ماه دوم امسال با زيان 5/15 ميليارد دلاري روبرو شده و ميزان فروش اين شركت نيز با كاهش 18 درصدي مواجه شده است
نرخ بيكاري آمريكا نيز به بيش از 7/5 درصد رسيده كه اين رقم طي 4 سال اخير بي سابقه بوده است كاهش تقاضاي انرژي آمريكا مهمترين عامل كاهش 18 درصدي افت قيمت نفت به شمار مي رود .
به اعتقاد نشريه فورچون احتمال كاهش قيمت نفت به كمتر از 100 دلار تا پايان سه ماه سوم امسال وجود دارد و در عين حال افزايش قيمت نفت به بيش از 150 دلار نيز دور از ذهن نيست.
****اقتصاد آمريكا با ركود تورمي روبرو شده است
همچنين به گزارش شبكه ماهواره اي بلومبرگ، وزارت بازرگاني امريكا اعلام كرد ميزان ساخت و ساز مسكن در اين كشور به پايين ترين حد طي 17 سال اخير و شاخص قيمت توليد كننده به بالاترين حد طي 27 سال گذشته رسيد.
بر اساس اين گزارش ، وزارت بازرگاني امريكا طي گزارشي اعلام كرد ميزان ساخت و ساز مسكن در اين كشور به پايين ترين حد خود طي 17 سال اخير رسيده و شاخص قيمت توليد كننده نيز در اين كشور به بالاترين حد از سال 1981 رسيده است .
تحليلگران معتقدند در اين گزارش هيچ نشانه اي از رشد و رونق اقتصاد آمريكا به چشم نمي خورد .
بر اساس اين گزراش ميزان ساخت و ساز مسكن در امريكا طي ماه جولاي بيش از 11 درصد كاهش داشته است و شاخص قيمت توليد كننده نيز در اين مدت با رشد 8/9 درصدي روبرو شده است . شاخص قيمت توليد كننده متوسط قيمت مواد اوليه و كالاهاي مورد نياز كارخانه ها را نشان مي دهد.
پيتر كرتزمر كارشناس ارشد بانك آمريكا گفت : بي شك اقتصاد آمريكا با ركود تورمي روبرو شده است .
شاخص سهام آمريكا نيز طي دو روز گذشته با كاهش چشمگيري روبرو شده است . شاخص استاندارد پورز با كاهش 9/0 درصدي به كمتر از 69/1266 واحد رسيده است .
به اعتقاد برخي از كارشناسان اقتصادي، بانك مركزي امريكا بايد نرخ بهره بانكي را به منظور كنترل تورم افزايش دهد ولي اين مساله به ضرر رشد اقتصادي اين كشور خواهد بود .
راسل پرايس كارشناس ارشد موسسه بلاك فايننشال در اين باره گفت : اقتصاد آمريكا امسال با رشد و رونق روبرو نخواهد شد . ركود بخش مسكن ادامه خواهد يافت و بحران بازارهاي مالي به مراتب تشديد خواهد شد .
بن برناكه رييس بانك مركزي امريكا پيش بيني كرده است فشارهاي تورمي در اقتصاد اين كشور طي سالهاي 2009 و 2010 كاهش يابد.
به دنبال انتشار گزارش وزارت بازرگاني امريكا كه از بدتر شدن وضعيت اقتصادي اين كشور حكايت دارد ارزش دلار در بازارهاي جهاني رو به كاهش گذاشته است.
****كاهش مجدد ارزش سهام بانك هاي فني مي و فردي مك در امريكا
همزمان شبكه تلويزيوني بي بي سي نيز گزارش داد، ارزش سهام دو بانك "فردي مك" و "فني مي" در امريكا بار ديگر كاهش يافت.
بنا بر اين گزارش، اوضاع بد اقتصادي در امريكا باعث شد براي دومين روز متوالي ارزش سهام بانك ها و شركت هاي اعتباري و مالي به خصوص بانك هاي برزگ فني مي و فردي مك در معاملات روز سه شنبه در بازار بورس نيويورك كاهش يابد.
در پي انتشار گزارشي مبني بر اين كه دولت امريكا مجبور خواهد شد به اين دو بانك بزرگ بار ديگر كمك مالي اعطا كند، سهامداران اين دو بانك به فروش سهام دو بانك نامبرده مبادرت ورزيدند. اين در حالي است كه طي معاملات روز دوشنبه در بازار بورس نيويورك نيز ارزش سهام دو بانك عظيم "فردي مك" و "فني مي" با سقوط بيست درصدي مواجه شده بود.
گزارشگر اين شبكه افزود علت ديگر نااميدي سرمايه گذاران در خصوص اقتصاد امريكا و همچنين عملكرد ضعيف بازار بورس نيويورك، گزارشي بود كه نشان مي داد ضرر و زيان هاي ماليِ بيش از پيش در بانك ليمان برادرز مشاهده خواهد شد . گزارشي افزايش قيمت هاي عمده فروشي در ماه گذشته از ديگر علل اين كاهش است .
جمعه 1 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]