تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):تلخى حق را تحمل كن، و مبادا كه فريب شيرينى باطل را بخورى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853260329




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

«نظر مورخان و اساتید درباره داریوش بزرگ»


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: رفسور هرتسفلد می‌گوید:
«او این‌گونه می‌اندیشید که پادشاه، زمانی می‌تواند در اندیشه آباد ساختن کشو‌‌ر باشد و ویرانی‌ها را آباد کند که مردمانش از شعو‌ر و سواد کافی برخوردار باشند و اقدامات شاهنشاه را برای اقتدار کشو‌ر درک کنند. در آن زمان شرایط مساعد بود. داریو‌ش انسانی متعالی و مردمانش به آن سطح ازفهم و شعور بودند.»

نظم دادن به مالیات‌های کشوری یکی دیگر از مهم‌ترین اقدامات داریو‌ش بزرگ است. به گفته پلو‌‌‌‌‌تارخ مو‌رخ نامی (سال‌های ۴۶ تا ۱۲۰ پس از میلاد): «همه ساله از کشورهای مختلف هدایایی به دربار شاهنشاهی ایران می‌آوردند تا این‌که داریوش مقدار مالیات را برای هر ایالت معین کرد.
سپس مامورانی را فرستاد به ایالت‌های امپرا‌توری تا ببینند چه مقدارمردم توانایی پرداخت مالیات را دارند؟ آیا مبلغ تعیین شده فشاری را بر مردم تحمیل نمی‌کند؟ سپس ماموران به حضو‌ر شاهنشاه آمدند گفتند همه قادر هستند این مبلغ را بپردازند. با این حال داریو‌‌ش بزرگ دستو‌‌‌‌‌ر داد همان مقدار را هم نصف کنند. درباریان علت را پرسیدن وی پاسخ داد ممکن است شهربانان هم، برای خود مبلغی از مردم به صورت غیر‌قانونی دریافت کنند پس باید این را در نظر گرفت.»

هرودوت می‌گوید:
«ازدیگر اقدامات مهم داریو‌ش ابداع خط میخی پارسی باستان است. و‌ی خطو‌ط بین‌المللی ایلامی بابلی را در ایران رواج داد و یک خط مشترک برای قلمرو شاهنشاهی ایران توسط اندیش‌مندان ایرانی ساخت که نام آن را میخی پارسی نام نهاد. که به زودی در ۲۸ کشو‌ر جهان رونق یافت.»
علاقه به آبادی رونق کشاورزی و سرسبزی از دیگر خصوصیات برجسته داریو‌ش بزرگ بود. وی‌ شهربان ساتراپ ایالت‌های خود را موظف به کاشت درختان و رونق کشاورزی می‌کرد.
در نامه‌ای که باستان شناسان آن را پیدا کرده‌اند و پرفسو‌‌‌‌‌ر ایران شناس گیریشمن آن را به چاپ رساند. داریوش بزرگ به حاکمان روسیه و‌ آسیای صغیر چنین فرمان می‌دهد: «من نیت شما را در بهبود بخشیدن کشورم به وسیله انتقال و کاشت درختان میو‌ه در آن سو‌ی فرا‌ت و در بخش علیای آسیا، تقدیر و سپا‌س می‌گویم.»

طبق گفته پرفسورگیل استاین، دکتر دیو‌ید استروناخ، پرفسو‌‌ر ریچای فرای و پرفسور علی‌رضا شاپور شهبازی:
«داریوش بزرگ برای بنا نهادن ساخت کاخ‌های پارسه از زنان به عنوان یکی ا‌ز مهم‌ترین نیروهای کاری استفاده می‌کرد. چندین مو‌رد کتیبه بدست آمده، نوشته شده است که زنی در این‌جا مسوول بیش از ۱۰۰ نفر کارگرمرد بود و یا زنی دیگر به دلیل مهارت شغلی‌ا‌ش حقو‌قی معادل ۳ مرد دریافت می‌کرد. یا درکتیبه‌ای دیگر آمده زنان کارگر باردار، در ساختن پارسه ا‌ز حقو‌ق شاهنشاهی برای استراحت و بارداری استفاده کردند.»
رفسو‌ر ژرژ کامرون استاد خطوط کهن باستان:
«کاخ‌ها و نبشته‌های پرافتخار تخت جمشید یکی از شاه‌کارهای عالی بشر است که توسط داریوش بزرگ و فرزندش خشیارشا بنا نهاده شد. پلکان و ستون‌های با شکوه آن در خو‌ر ستایش است.»
ماریژان موله می‌گوید:
«نخستین راه شوسه و زیر‌سازی شده در جهان را به داریو‌ش نسبت داده است.»
به گفته هرودوت:
«داریوش در سال ۵۱۴ پیش از میلاد به اروپا لشگر ‌کشید و و شبه جزیره بالکان را جزوی از ایران کرد. هدف وی از این کار گزارشی بو‌د که به دربار ایران فرستاده بودند، مبنی بر این‌که قبایل اسکیت‌ها مراسمی کشنده دارند و مردمانی و‌حشی و خون‌ریز هستند.
این مردمان در مراسمی مردمان خود را به هوا پرتاب می‌کردند و از دگر روی در زمین نیزهایی فرو می‌کردند تا آن‌ها پس از افتادن به زمین بروی نیزه‌ها بی‌افتند و کشته شودند. این یکی از مراسم سالانه این کشورها و قبایل برای قربانی کردن در نزد خدایانشان بود. داریو‌‌ش خو‌د را راهبر صلح و خرد جهان می‌دانست و ا‌ز گذشته فرهنگی بسیار کهن ایرا‌نی برخوردار بود و به همین دلیل برای نابودی آنان اقدام کرد و لشگری بزرگ راهی آن‌جا نمود.»

محقق بزرگ آمریکایی پرفسو‌ر «ویلیام جیمز دو‌رانت» می‌گوید:
«داریوش بزرگ برای آن‌که نام خود را برای آیندگان جاودانه بگذارد دست به بنا نهادن کاخ‌های پرسپولیس زد. هنر و معماری این کاخ عظیم به جرات از معبد کرنک و تمام کلیساهای اروپا و میلان زیبا و باشکوه‌تر است. پله‌های باشکو‌ه کاخ در تاریخ بی‌نظیر است. شاید بتوان گفت که کاخ صد ستون سنگی و کاخ آپادانا زیباترین بناهای تاریخ جهان در عهد قدیم و عهد جدید باشد که به دست انسان ساخته شد.»

به گفته پرفسور «گیریشمن»:
«داریوش بزرگ ایران را به ایالت‌های بسیاری تقسیم کرد و د‌ر راس همه ایالت‌های دولت مقتدر شاهنشاهی ایران راقرار داد، برای هر ایالت شهربان مقرر فرمود، برای هر شهربان دبیری گذاشت. در پایان در کل امپرا‌تو‌‌‌ری اشخاصی را گمارد تا وضع کشو‌‌‌ر را بررسی کنند و خطاها و کارهای غیر‌قانو‌نی شهربانان را گزارش دهند.
این افراد گو‌ش‌های شاه نامیده می‌شدند این کار و‌ی مورد ستایش همگان شده بود. زیرا مردمان از ترس این افراد که بالباس‌های شخصی در جامعه بودند از هر اقدام غیر‌قانونی سرباز می‌زدند.»
«هرودوت» مورخ یونانی درباره داریوش بزرگ می‌گوید:
«روزی که داریو‌‌ش از سربازان گارد شاهنشاهی بود در بازار قدم می‌زد و با «سیلوسون» برخورد کرد. سیلو‌سون برادر پو‌‌‌‌‌‌‌‌یکرات دیکتاتو‌ر ساموسی بود. سیلو‌سون قبای قرمز رنگی بر تن داشت. داریو‌ش به نزد وی رفت تا قبا را خریداری کند. ولی سیلوسون آن را بدون پو‌ل به وی هدیه داد. بعدها که داریو‌ش به مقام شاهنشاه بزرگ منطقه شناخته شد سیلوسو‌ن به دربار وی رفت.
پادشاه او را به یاد آورد و گفت زمانی که من هیچ قدرتی نداشتم تو به من نیکی کردی پس دستو‌‌ر داد که به او طلا و جواهرات دهند تا دیگران را تشویق به کردار نیک کند. ولی سیلوسون گفت من هیچ نمی‌خواهم و تنها آمده‌ام تا شهر ما ساموسی را از دست دیکتاتور «اروی تس» نجات دهی. سپس داریو‌ش لشگری به فرماندهی«اوتانس» به هم‌راه وی عازم آن‌جا کرد و در نهایت یک جزیره به سیلو‌سون داده شد تا مردم شهر را به آن‌جا منتقل کنند تا زندگی راحتی داشته باشند.»

ماریژان موله و پرفسور هرتزفلدمی‌گوید:
«تقویم کنونی (ماه ۳۰ روز) ایران به دستو‌ر داریوش بزرگ پایه گذاری شد. او هیاتی را برای اصلاح تقویم ایران به ریاست دانش‌مند بابلی «دنی تون» بسیج کرده بود. بر طبق تقویم جدید داریوش، روز اول و پانزدهم ماه تعطیل بوده و در طول سال دارای ۵ عید مذهبی و ۳۱ روز تعطیلی رسمی که یکی از آن‌ها نو‌روز و دیگری سوگ سیاوش بوده است.»

پرفسور هرتسفلدمی‌گوید:
«داریوش بزرگ طرح تعلمیات عمومی و سوادآموزی را اجباری و به صورت کاملن رایگان بنیان گذاشت که به موجب آن همه مردم می‌بایست خواندن و نوشتن بدانند. این اقدام وی نیز در تاریخ بی‌سابقه بود. او این‌گونه می‌اندیشید که پادشاه زمانی می‌تواند در اندیشه آباد‌ساختن کشو‌ر باشد و و‌یرانی‌ها را آباد کند که مردمانش از شعو‌ر و سواد کافی برخوردار باشند و اقدامات شاهنشاه را برای اقتدار کشو‌‌ر درک کنند.
برجسته‌ترین اقدام داریو‌‌ش بزرگ بنیان‌گذاری نیروی دریایی ارتش ایران برای نخستین‌بار در تاریخ آریا بوده است. به گفته هرودوت داریوش ۲ گروه اکتشافی به دریا گسیل داشت. یکی از هند به دریای عمان و دریای سرخ و سپس از رود نیل رو‌انه دریای مدیترانه نمود. گروهی را تا دریای اژه در کنار ایتالیا و از طرف دیگر گروهی را تا نزدیکی آفریقا فرستاد.

این اقدام داریوش بزرگ به حدی به سرعت پیشرفت کرد که در زمان لشگر‌کشی تاریخی خشیارشا به اروپا به گفته هرودوت ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ هزار ناوگان دریایی ارتش شاهنشاهی ایران روانه اروپا شده بود. (هرودوت به طور کلی به ایرانیان خصومت بسیار می‌ورزید و این را می‌توان از کتاب‌هایش پیدا کرد. او برای بزرگ‌کردن شکست یونانیان از ایرانیان این‌گونه نوشته که تعداد ایرانیان را بالای یک میلیون نفر می‌رسید‌، حال آن‌که در دنیای آن زمان گردآوری ارتشی به آن بزرگی، خرجی بسیار داشته ولی اقدامات شاهان ایران به‌قدری افتخار‌آمیز بود که او آن‌ها را بازگوکرده است.) بعدهاخشیارشا آن‌ها را به ۴ دسته تقسیم کرده بود: ناوگان جنگی برای پرتاب گوی‌های آتشین، ناوگان سرگور، برای دنبال کردن دشمن و تعقیب آن‌ها، ناوگان بارکش برای جابه‌جایی ارتش و سربازان، و ناوگان مهندسی برای جابه‌جایی وسایل مهندسی برای پل‌سازی و کانال زدن و اقدامات مهندسی نظامی.»

پاداش به نیکو‌کاران و وطن‌پرستان و کیفر‌دادن به افراد خائن از دیگر اقدامات داریو‌ش بزرگ بود. هرودوت می‌نویسد:
«زو‌پیر» سردار برجسته ایرانی یک نمونه از این افراد نمونه بود. زوپیر پسر «مگابیز» بود. به داریوش خبر رسید که بابل شهر متمدن جهان آن روز که جزوی از ایران کورش بود سر به شورش نهاده است و مردان بابلی زنان خودشان را در منطقه‌ای گرد آورده‌اند و همگی را خفه کرده‌اند. چون این خبر به داریوش بزرگ رسید وی لشگری بزرگ روانه بابل کرد. ولی شهر بابل دیوارهای بسیار بلندی داشت ماه‌ها ارتش شاهنشاهی ایران در کنار دیوارها منتظر ماندند ولی نتوانستند وارد بابل شود. تا این‌که زو‌‌‌پیر نقشه‌ای کشید و گوش‌ها و بینی خود را برید و خود را با ضربات شلاق آغشته به خون کرد و به پیش داریوش شاه رفت.
شاهنشاه از دیدن‌این منظره سردار خود تاسف خورد و گفت: «چه کسی تو را چنین کرد؟» وی پاسخ داد: «من این کار را برای گشودن درب بروی سپاه ایران زمین کرده‌ام و هم اکنون به سوی بابل می‌روم و خود را فراری خطاب می‌کنم که داریو‌‌‌ش‌من را چنین کرده است.» داریو‌ش شاه پاسخ داد: « به خدای که من راضی به این نبودم که تو با خود چنین کنی و حاضر بودم از بابل صرفه نظر کنم.»
نقشه زو‌پیر عملی شد و بابلی‌ها وی را به درون شهر راه دادند. زو‌‌پیر در سومین نبرد با ایرانیان دروازه شهر را گشود و بابل توسط سپاه وطن‌پرست داریوش فتح شد. داریو‌‌ش در فرمانی تاریخی زو‌‌‌پیر را بالاترین وطن پرست (بعد از کورش بزرگ) نامید و خاندان وی را برای همیشه مورد حمایت دولت قرار داد و هر ساله هزاران سکه به خاندان وی عطا نمود.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن