واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: اَنار (نام علمی: Punica granatum) یکی از میوههای درختی است که دانههایی اغلب قرمز، و گاهی سفید، و یا به رنگهایی مابین آندو دارد. رنگ پوست آن نیز قرمز یا تقریبا سفید است.
ضمنا گاهی به این میوه به اختصار نار هم میگویند.
ارزش غذایی
یک عدد انار ۴۰ درصد نیاز روزانه شخص به ویتامین سی را تامین میکند. همچنین، انار منبعی غنی از اسید فولیک و آنتی اکسیدان است. بر اساس تحقیقی که در دانشگاه تربیت مدرس بر روی محتوای آنتوسیانینهای انار ایران انجام گرفت مشخص شد که این میوه حاوی مقادیر قابل توجهی از این ترکیبات میباشد. خاصیت آنتی اکسیدانی انار در ارتباط با ترکیبات فنولیک است که آنتوسیانینها در این دسته قرا ر میگیرند [1].
انار سرشار از ویتامینهای A،B،C،E و قند تانن و یک ماده مفید دیگر به نام «کره ماناتین» است. انار دارای آهن و ویتامینهای لازم خونسازی است. انار خواص درمانی خاصی دارد. این میوه در صورتی که شیرین باشد برای سینه و ریه بسیار مفید است. آب انار سنگین تر از خوردن دانههای انار است (یعنی گوارش آن سختتر است.) مغز و دانههای انار ملیّن (یعنی نرمکننده مزاج) هستند و گوشتهای فیبری درون انار رودهها را تمیز میکند. انار با داشتن ویتامین B سبب تقویت اعصاب میشود و به علت داشتن ویتامین B6 ضد استفراغ بوده و درمان کننده ویار زنان باردار است. هم چنین انار به علت داشتن آهن و ویتامینهای موجود در آن برای خونسازی بدن مفید است و بهترین موقع خوردن آن صبح ناشتا است.
[ویرایش] اثرات درماني
ميوهاي است سرشار از ويتامين و به علت داشتن آهن و ساير عناصر ديگر ديرهضم ميباشد .خوردن دانه هاي انار به مراتب بهتر از نوشيدن آب اناراست . انار ميوهای است كه به آن خونساز مي گويند و به همين علت بهترين موقع براي مصرف آن صبح و قبل از صبحانه است. انار مقوي قلب، مفرح، دفعكننده چربي، رفعكننده سموم اغلب عفونتهاي داخلي ، دافع حرارت مي باشد و خوردن انار با پردههاي سفيد آن شكم را دبّاغي ميكند، ربّ انار، برگ انار در ضعف معده ، كمي اشتها ، تهوع ، ضعف عمومي ، تصفيه خون ، خاصه در دختران جوان و دررفع ميگرن بسيار مفيد است. دانههاي ميوه جنگلي انار در معالجه اسهال بسيار موثر است . آب انار شيرينشده باشكر هم مفید است.
[ویرایش] متفرقه
زادگاه انار، ایران است. (زبان خوراکیها، دکتر غیاث الدین جزایری، جلد اول.) برخی از مناطق مهم تولید انار در ایران عبارتند از ساوه، میبد (یزد)، بجستان و عبدلآباد (مهولات).
"جاودانان" یا گارد جاویدان که سربازان برگزیده ایران باستان نیزههایی به شکل انار داشتند.
در قرآن، سه بار از این میوه نام برده شده است. (در سوره الرحمن از آن به عنوان میوه بهشتی یاد شده است.)
رنگی که به این میوه تشبیه شده رنگ اناری نام دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 207]