واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اينديپندنت: بوش بايد با گفتگوهاي بدون پيششرط با ايران موافقت كند
خبرگزاري فارس: يك روزنامه انگليسي در شماره امروز خود با اشاره به آزمايش موشكي اخير ايران و وعده رئيس جمهور آمريكا مبني بر رسيدگي به موضوع ايران تا پيش از پايان دوران رياست جمهوريش نوشت: "جرج بوش" بايد با برگزاري گفتگوهاي بدون پيششرط موافقت كند.
به گزارش فارس، روزنامه "اينديپندنت" در شماره امروز خود نوشت: "جرج بوش" رئيس جمهور آمريكا به حاميان خود قول داده است كه كاخ سفيد را ترك نخواهد كرد مگر اينكه به موضوع ايران رسيدگي كند.
اين روزنامه انگليسي در ادامه با اشاره به آزمايش موشكي ايران و پاسخ كوبنده اين كشور به حملات نظامي احتمالي نوشت: واكنش ايران ممكن است مصرفكنندگان نفت را دچار ترس كند و افزايش درآمد نفت باعث شود تهران از آن براي رشوه دادن به كشورهاي اعمال كننده تحريمهاي سازمان ملل استفاده كند و قيمتها را براي مردم اين كشور كاهش دهد.
اينديپندنت در ادامه مينويسد: مقامات اسرائيل كه از شكست در جنگ 33 روزه در برابر حزبالله لبنان در سال 2006 شوكه شده و نگران ضعف دولت هستند، از اين ميهراسند كه ايران قصد حمله به آنها را داشته باشد.
اين نشريه انگليسي در ادامه به سفر هفته قبل دريادار "مايكل مولن" رئيس ستاد مشترك ارتش آمريكا به اسرائيل اشاره ميكند و با اينكه از آن به عنوان هماهنگي احتمالي آمريكا-اسرائيل براي حمله به ايران ياد ميكند، اما از سوي ديگر مينويسد: مولن درباره حمله اسرائيل به ايران به مقامات تلآويو هشدار داده است.
اينديپندنت در ادامه با طرح دو سوال كه جواب آنها را مثبت ارزيابي كرده مينويسد: آيا تنشهاي ميان ايران و آمريكا بدون تغييري ادامه خواهد يافت و به جنگي منتهي خواهد شد كه هيچكش خواهان آن نيست؟ و يا آيا اروپا ميتواند كاري انجام دهد كه كارآمد باشد؟
اين روزنامه انگليسي در ادامه با اشاره به بسته پيشنهادي غرب به ايران نوشت: با اينكه اين بسته مسايل زيادي را در بر ميگيرد، اطمينان از اينكه واقعا به همان معنا باشد، دشوار است.
ايران نيز متقابلا بسته پيشنهادي جامع خود را به كشورهاي غربي و دبير كل سازمان ملل متحد ارائه داد و "منوچهر متكي" وزير امور خارجه كشورمان هفته گذشته در نيويورك مقر سازمان ملل تاكيد كرد كه به گفته "خاوير سولانا" مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپايي بسته پيشنهادي ايران بخشي از دستور كار مذاكرات ميان ايران و گروه 1+5 خواهد بود.
البته بايد گفت كه قطعا ديگر بخش دستور كار مذاكرات 1+5 بسته پيشنهادي غرب است.
هر دو بسته پيشنهادي شامل نه تنها مذاكرات هستهاي بلكه موارد سياسي، اقتصادي و امنيتي خواهد بود.
اينديپندنت ميافزايد: با اين وجود يك مانع وجود دارد و آن اين است كه به طور خلاصه نبايد تعليق غنيسازي اورانيوم را به عنوان گروگاني براي شروع مذاكرات در نظر گرفت.
اين روزنامه انگليسي به موضع "باراك اوباما" نامزد دموكرات انتخابات رياست جمهوري آمريكا مبني بر مذاكره بدون پيش شرط و مستقيم با جمهوري اسلامي نيز اشاره كرد.
اين در حالي است كه پايگاه خبري "صداي آمريكا" نيز در گزارشي نوشته بود: وزارت امور خارجه آمريكا اين پيشنهاد را كه ايران ميتواند بدون پذيرفتن خواسته 1+5 مبني بر تعليق غنيسازي اورانيوم وارد مذاكرات شود، تائيد كرد.
به نوشته اين پايگاه خبري، پيشنهاد مذاكرات مقدماتي كه در روزهاي اخير در رسانههاي خبري به نقل از منابع ديپلماتيك منتشر شده است با اظهار نظر "شون مككورمك" سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا تائيد شد.
بر همين اساس مككورمك در گفتگو با خبرنگاران تائيد كرد كه پيشنهاد 1+5 همچنين شامل يك دوره مذاكرات مقدماتي است كه شش هفته به طول خواهد انجاميد و در آن ايران سانتريفيوژ جديدي به برنامه غنيسازي اورانيوم كنوني خود وارد نخواهد كرد.
بحث تعليق در غنيسازي اورانيوم ايران موضوعي است كه تهران بارها آن را رد كرده و اين بحث را به عنوان پيش شرط مذاكرات نپذيرفته است.
با توجه به پافشاري ايران در موضع خود مبني بر پا پس نكشيدن از غنيسازي اورانيوم، اين اقدام آمريكا در پذيرفتن مذاكرات مقدماتي بدون پيش شرط تعليق اورانيوم را ميتوان عقب نشيني آمريكا و همپيمانان خود از موضع غيرعاقلانه آنها ارزيابي كرد.
انتهاي پيام/.
يکشنبه 23 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]