تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند روزه را واجب كرده تا بدين وسيله دارا و ندار (غنى و فقير) مساوى گردند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820937316




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

5 روز پر هيجان


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: 5 روز پر هيجان


هنر- كيكاووس زياري:
جشنواره بين‌المللي فيلم‌هاي كودك و نوجوان همدان، پنج‌ روز پرشور و سينمايي را براي بچه‌ها و خانواده‌هاي همداني به ارمغان آورد. امسال دومين‌بار بود كه همدان ميزبان فيلم‌هاي سينمايي كودك و نوجوان ايران و جهان بود.

بيش از 250 فيلم كوتاه، نيمه‌بلند و بلند سينمايي و ويدئويي در بخش‌هاي مختلف جشنواره به نمايش درآمد. «دوچرخه» همراه با گفت‌وگو با برگزيدگان جشنواره در اين شماره و شماره بعد، از حال و هواي جشنواره مي گويد.

فيلم‌هايي براي ديدن

استقبال كودكان و نوجوانان همداني از فيلم‌هاي جشنواره‌ عالي بود. بسياري از بليت‌هاي فيلم‌هاي ايراني و خارجي، قبل از جشنواره پيش‌فروش شده بود. بليت‌هاي باقي‌مانده هم در روزهاي جشنواره خيلي سريع فروخته شد. ميزان استقبال از فيلم‌ها و اشتياق خانواده ها براي تماشاي فيلم‌ها چنان بود كه سينماهاي نمايش‌دهنده فيلم‌هاي جشنواره، مجبور شدند بسياري از فيلم‌ها را در سانس‌هاي اضافي نمايش دهند. اين سانس‌ها مربوط به ساعت‌هاي آخر شب مي‌شد و به همين دليل شهر همدان در نيمه شب هم مثل ساعت‌هاي آغاز شب شلوغ و پرتردد بود.

عكس ها از حسن هندي

سالن‌هاي پُر

هفت سالن سينما و تالار در سطح شهر همدان فيلم‌هاي جشنواره را در شش سانس نمايش مي‌دادند. نمايش فيلم‌ها از ساعت 9 صبح شروع و تا ساعت 10 شب ادامه داشت. سانس‌هاي اضافي از ساعت 12 شب شروع مي‌شدند. سانس سينماهاي نمايش‌دهنده فيلم‌هاي بلند در هر دو بخش مسابقه و جنبي تقريباً هميشه پر از تماشاچي بود. حضور گروهي بچه‌ها همراه با مربيان خود، نشان مي‌داد كه دانش‌آموزان مدرسه‌ها هم همراه يكديگر براي ديدن فيلم‌ها به سينماها آمده‌اند.

سينما در دست بچه‌ها

سينما كانون همدان، در روزهاي جشنواره توسط بچه‌ها اداره مي‌شد و آنها كارهاي مربوط به سينما را انجام مي‌دادند. انضباط و دقت عمل آنان، مورد توجه خانواده‌ها و رسانه‌هاي گروهي قرار گرفته بود. اين حركت نمادين حكايت از آن مي‌كرد كه نوجوانان مي‌توانند كارهاي سخت را خوب و درست انجام دهند. يكي از آنان مي‌گويد: «ما هم مي‌توانيم در انجام كارهاي سخت به بزرگ‌ترها كمك كنيم. نكته اصلي اين است كه آنها به ما اعتماد كنند و انجام كارها را به ما بسپارند.» تجربه سينما كانون نشان داد كه مي‌توان در سال‌هاي آينده، اداره تعداد بيشتري از سينماهاي جشنواره را به كودكان و نوجوانان سپرد.

زمان خوب

بچه‌هاي همدان، كه جشنواره را متعلق به خودشان مي‌دانند، از زمان برگزاري آن استقبال كردند. امسال جشنواره در روزهايي برپا شد كه امتحان‌هاي پايان ترم تمام شده و با شروع تابستان و تعطيلي، آنها فرصت كافي براي ديدن فيلم‌هاي جشنواره را داشتند. آنها گفتند خيلي خوب است كه جشنواره هر سال در چنين روزهايي برگزار شود. عاطفه اسدي، نوجوان پانزده ساله مي‌گويد: «ما هنگام ديدن فيلم‌ها نگران درس مدرسه و امتحان نيستيم و پدر و مادرهايمان هم مرتب به ما نمي‌گويند به فكر درس و مشق خود باشيد. با توجه به اين كه جشنواره در زمان تعطيلي مدرسه‌ها برگزار مي‌شود، ما مي‌توانيم فيلم‌هاي بيشتري ببينيم و از برنامه‌هاي مختلف آن به‌درستي استفاده كنيم.»

افتتاحيه شاد

مراسم افتتاحيه در ورزشگاه قدس همدان برگزار شد. عليرضا خمسه، بازيگر محبوب كودكان و نوجوانان، مجري مراسم بود و مجيد قناد، همراه گروه فتيله، چند برنامه شاد اجرا كرد كه با استقبال زياد بچه‌هاي حاضر در مراسم روبه‌رو شد. قرار بود قناد همراه يك بالون بزرگ از آسمان به روي صحنه بيايد، اما مثل اين كه او كمي ترسيده بود! زيرا بالون از روي ورزشگاه رد شد، ولي قناد سوار آن نبود و از همان پايين به روي صحنه رفت.

مهمان‌ها

جشنواره امسال تعداد زيادي مهمان سرشناس داشت كه در دو نوبت به همدان آمدند. آنها در سينماهاي مختلف جشنواره به تماشاي فيلم‌ها نشستند و با كودكان و نوجوانان و خانواده‌هايشان صحبت كردند و عكس يادگاري گرفتند. از جمله اين مهمان‌ها مي‌توان به علي نصيريان، مجيد مجيدي، پروانه معصومي، كيانوش عياري، رضا ناجي، ترلان پروانه، مليكا زارعي(خاله شادونه)، هانيه توسلي، مصطفي رحماندوست، باران كوثري، حسين ياري و شاپور قريب اشاره كرد.

خاله شادونه

اسم او مليكا زارعي و خواهر مريلا زارعي، بازيگر سينماست. در تلويزيون كار مي‌كند و تمام بچه‌ها او را خاله شادونه صدا مي‌زدند. او تقريباً محبوب‌ترين چهره جشنواره بود ، وارد هر سالن يا مكاني مي‌شد، خيلي زود بچه‌ها دورش حلقه‌ مي‌زدند و او را سؤال‌پيچ مي‌كردند؛ خاله شادونه هم با لبخند جواب تك‌تك آنها را مي‌داد. او به يكي از بچه‌ها، كه وي را خاله شادونه صدا كرد، گفت: «مي‌دوني اسم من مليكاست؟» و آن بچه گفت: «نه، تو خاله شادونه هستي!»

روزگار قريب

نوجواناني كه متوجه حضور كيانوش عياري در سالن سينما مي‌شدند، بيشتر از هر چيز درباره مجموعه «روزگار قريب» او سؤال مي‌كردند كه هم‌اكنون يكي از مجموعه‌هاي پربيننده تلويزيوني است. جالب اين كه بخش عمده سؤال‌ها درباره دوران نوجواني دكتر قريب بود. عياري كه «شاخ گاو» را براي كودكان و نوجوانان ساخته، گفت كه خيلي دوست دارد دوباره فيلمي براي بچه‌ها بسازد و اين روزها به دنبال يك فيلم‌نامه خوب با موضوع كودكان است.

يك بستني خنك

مجيد قناد و فتيله‌اي‌ها روز دوم جشنواره به تهران برگشتند تا كار تلويزيوني‌شان را ضبط كنند. ولي همان نصف روزي كه در همدان بودند، بچه‌ها از سروكولشان بالا رفتند! قناد كه از چهار طرف با بچه‌ها و خانواده‌هايشان روبه‌رو شده بود، مي‌خنديد، با آنها عكس مي‌گرفت و امضا مي‌داد. همه هم مي‌خواستند او به طرف آنها نگاه كند تا بتوانند عكس‌هاي بهتري بگيرند. بالاخره قناد به شوخي و طنز گفت: «همه‌اش به من مي‌گويند به اين طرف برگرد، يا به آن طرف؛ هيچ‌كدام از شماها هم زحمت نمي‌كشد يك بستني خنك براي من بخرد تا گلويم تازه شود!»

انيميشن‌هاي پرطرفدار

در بين فيلم‌هاي جشنواره، هفت كارتون موفق و پرسروصداي روز سينماي جهان بيشترين تماشاچي را در بين فيلم‌هاي بخش‌هاي مختلف داشتند. دوبله خوب همزمان گروه دوبلورها، باعث توجه بيشتر بچه‌ها به اين فيلم شده بود. جالب اينكه والدين هم با شور و اشتياق زيادي همراه فرزندان خود به تماشاي اين فيلم نشستند. يك پدر گفت: «فيلم‌هاي انيميشن از جمله كارهايي هستند كه مخاطبان سني وسيعي دارند. با آنكه پسر سيزده ساله‌ام قبل از شروع جشنواره گفته بود دوست دارد اين فيلم‌ها را ببيند، اما اشتياق من براي ديدن آنها كمتر از او نبود. اين فيلم‌ها بزرگ‌ترها را هم به دنياي كودكي و نوجواني مي‌برد.»

مخاطب زياد

براساس آماري كه اعلام شد، جشنواره امسال همدان بيش از 100 هزار بيننده داشت كه بالاي 60 درصد آن را تماشاگران كودك و نوجوان تشكيل مي‌دادند.

جوان‌ترين خبرنگار

فرزانه عطار، جوان‌ترين خبرنگار جشنواره بود كه 12 سال دارد. اين نوجوان همراه مادرش به عنوان عكاس به جشنواره آمده بود. او از هر فرصتي براي عكس گرفتن استفاده مي‌كرد. او عاشق فيلم‌هاي كارتوني است و عكاسي را بيشتر از كار خبرنگاري دوست دارد، زيرا از نظر او تنوع بيشتري دارد. با اين وجود، فرزانه دوست دارد وقتي بزرگ شد يا دندانپزشك شود يا بازيگر.

كارگاه آموزشي

در روزهاي برگزاري جشنواره، كارگاه آموزشي محمدرضا سركانيان، فيلم‌ساز همداني برپا شد؛ در اين كارگاه 12 نفر از هنرجويان انجمن سينماي جوان همدان و حوزه هنري استان حضور داشتند. آنها پروژه‌هاي فيلم‌سازي خود را در قالب فيلم كوتاه با محوريت جشنواره فيلم ارائه كردند.

نوجوان معروف

در بين تمام بازيگران كودك و نوجوان حاضر در جشنواره، ترلان پروانه، معروف‌ترين آنها بود. علت شهرت و محبوبيت او در بين بچه‌هاي همداني اين بود كه او سال قبل فيلم «نصف مال تو، نصف مال من» را در جشنواره داشت. بچه‌ها با ترلان عكس مي‌گرفتند و صحبت مي‌كردند. سؤالي كه بيشتر از همه تكرار مي‌شد، اين بود كه چه‌طور هنرپيشه شدي و آيا بازيگري كار راحتي است يا سخت. نكته جالب اينكه ترلان مثل يك بازيگر حرفه‌اي و بزرگسال با لبخند و خوش‌رويي جواب تمام اين سؤال‌ها را مي‌داد. او همراه مادر و برادر نوجوانش به همدان آمده بود.

مسابقه نقاشي

در كنار نمايش فيلم‌ها در جشنواره، مسابقه سراسري نقاشي هم برگزار شد. حضور هنرمندان سينما و تلويزيون در محل برگزاري اين مسابقه‌ها رنگ و بوي ديگري به نقاشي بچه‌ها داده بود، اما آنها خودشان در اين مسابقه شركت نكردند و بيشتر به تشويق كودكان و نوجوانان پرداختند.

گفت‌وگوي غيررسمي

جشنواره دو جلسه گفت‌وگوي متفاوت با فيلم‌سازان ايراني بخش مسابقه داشت. در جلسه‌هاي رسمي گفت‌وگوي هنرمندان با نمايندگان رسانه‌هاي گروهي،‌ فيلم‌سازان در سينماهاي نمايش دهنده با كودكان و نوجوانان به بحث و گفت‌وگو مي‌نشستند. سؤال‌هاي بچه‌ها غيررسمي و كاملاً صميمي بود، فيلم‌سازان را به وجد مي‌آورد و آنها از اين گفت‌وگوها راضي‌تر بودند. فريدون حسن‌پور در اين باره مي‌گويد: «ذهن بچه‌ها پاك و زلال است، هر چه را كه به فكرشان مي‌رسد به صورت سؤال مطرح مي‌كنند. اين نكته خيلي خوبي است كه در گفت‌وگوهاي رسمي كمتر مي‌توان پيدا كرد. از طرف ديگر، سؤال‌هاي بچه‌ها تازگي خاصي هم دارد.»

تاريخ درج: 3 تير 1387 ساعت 21:14 تاريخ تاييد: 18 تير 1387 ساعت 09:25 تاريخ به روز رساني: 18 تير 1387 ساعت 09:09
 سه شنبه 18 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن