واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: پرونده كشف 210 هزار قرص روانگردان در دادسراي فرودگاه *بازداشت دو كارمند گمرك با دستور بازپرس *خلاء قانوني در زمينه قرصهاي روانگردان
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فقه و حقوق - حقوق اجتماعي
در پي كشف بيش از 200 هزار قرص روانگردان از يك مسافر در فرودگاه امام خميني (ره) پروندهاي در شعبه اول بازپرسي دادسراي ويژهي فرودگاههاي كشور به جريان افتاد.
به گزارش خبرنگار حقوقي ايسنا، اواسط هفتهي گذشته، ماموران انتظامي مستقر در فرودگاه امام به حركات يك زن حدودا 31 ساله مظنون شده و پس از بازرسي چمدان وي، محمولهاي حاوي 210 هزار عدد قرص روانگردان كشف كردند.
به دنبال بازداشت اين زن ايراني تبعه هلند، پروندهاي در شعبه اول بازپرسي دادسراي فرودگاه به جريان افتاد و قاضي بهروز مهاجري تحقيقات خود را پيرامون اين موضوع آغاز كرد.
به گزارش ايسنا، متهم بازداشت شده صبح روز شنبه در مقابل قاضي مهاجري اظهار كرد: در هلند به دليل وضعيت بد مالي پيشنهاد دوست همسرم را مبني بر آوردن قرصها به ايران از طريق آلمان در ازاي دريافت 2 هزار و 500 يورو پذيرفتم و به همين دليل روز قبل از سفر به ايران، محموله را بدون هيچ بازرسي وارد آلمان كردم. سپس از آنجا با پرواز لوفتهانزا به ايران آمدم و پس از عبور از گيت گمرك با ادعاي اينكه محمولهي همراهم سوغاتي است، داخل فرودگاه شدم اما ماموران پليس به من مظنون شدند و به همين خاطر دستگير شدم.
وي همچنين به ورود محمولهاي مشابه در سفري ديگر به ايران گفت: بار قبل چمدانم را داخل دستگاه هم قرار دادم اما محموله كشف نشد.
به گزارش ايسنا، در همين رابطه دو كارمند گمرك كه با دستور بازپرس دادسراي فرودگاه بازداشت شدهاند، در جلسهي بازپرسي ادعا كردند كه دوست يكي از آنان طي تماس تلفني سفارش كرده كه با اين مسافر همكاري كنند و زياد سخت نگيرند، آنها نيز از روي رفاقت، اظهارات زن را كه مدعي شده داخل چمدان سوغاتي است و بدون قرار دادن چمدان داخل دستگاه X-RAY و بازرسي آن مجوز ورود را صادر كردهاند.
دكتر ترحم اسديان، سرپرست دادسراي ويژهي فرودگاههاي كشور با بيان اينكه اتهام كارمندان بازداشت شده، معاونت در ورود مواد روانگردان است به ايسنا گفت: سياست دستگاه قضايي در مورد ورود مواد افيوني و روانگردان يا خروج آن از ايران، برخوردي جدي و قاطع است.
وي افزود: برخي با اين حربه كه نسبت به محتويات همراه خود اطلاعي نداشتهاند قصد دارند خود را تبرئه كنند؛ در حالي كه چنين ادعايي هرگز قابل قبول نيست و به عنوان مجرم با چنين افرادي برخورد خواهد شد.
وي با بيان اينكه امكانات گمرك فرودگاه امام(ره) در حال حاضر بسيار ضعيف است، خاطرنشان كرد: دستگاه قضايي و نيروي انتظامي ايران زحمات زيادي را براي جلوگيري از ترانزيت مواد مخدر به اروپا متحمل ميشوند و هزينههاي سنگيني از اين بابت پرداخت ميشود. در هفتهي گذشته مقدار زيادي مواد مخدر از اتباع خارجي و ايراني كشف شده و مانع ارسال آنها به اروپا شدهايم كه در واقع سود و نفع زحمات ما را كشورهاي اروپايي ميبرند كه لازم است متوجه اين قضيه باشند.
بازپرس دادسراي ناحيه 9 تهران با تقدير از تلاش ماموران انتظامي فرودگاه امام (ره) جهت كشف اين محموله، به خلاء قانوني موجود در زمينهي قرصهاي روانگردان اشاره كرد و افزود: در اين زمينه خلاء قانوني داريم؛ زيرا در قانون استعمال مواد روانگردان جرم تلقي نشده؛ در حالي كه استفاده از اين مواد، آسيبها و لطمات شديدتري نسبت به بعضي مواد مخدر دارد.
مهاجري ادامه داد: به عقيدهي ما مجازات حمل و نگهداري اين مواد نيز كه در قانون ذكر شده متناسب با جرم نبوده و ضعيف است.
انتهاي پيام
شنبه 15 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]