تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم میراث گرانبهائی است و ادب لباس فاخر و زینتی است و فکر آئینه ای است صاف.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852941189




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

صفحه آخر - سلطان نمايش يك زن است


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: صفحه آخر - سلطان نمايش يك زن است
صفحه آخر - سلطان نمايش يك زن است

مهدي سوداگران:چراغ‌ها روشن مي‌شوند. او هملت است. قهرمان تراژدي كبير ويليام شكسپير. قهرماني كه براي افشاي حقيقت تا حد مرگ مي‌رود، حتي اگر آن سوي پرده حقيقت مادر و عمويش متهم باشند. يا نه، شايد او ليرشاه، سلطان خونريزي دنيا، البته نه دنياي سياست بلكه دنياي صحنه تئاتر باشد. نه، نه، خدايا شايد او اتللو است، آن برده سياه كه در قرن شانزدهم به اوج سرداري رسيد البته نه در دنياي نظامي بلكه در دنياي نمايش. صبر كنيد، ممكن است ليرشاه باشد، شاهي كه مي‌خواهد قدرت‌اش را ميان دخترانش تقسيم كند، البته نه در كاخ سلطنتي واقعي، بلكه در دنياي رويا و بازي.

شايد هم او همان دختري است كه از پدرش ليرشاه هيچ سهم نبرد چون هرگز به ظاهر و به رسم تظاهر هيچ محبتي را ابراز نكرد- اينها، نقش‌هايي از آثار شكسپير هستند- اما به راستي خود نويسنده كيست. ويليام شكسپير در يك خانواده بازرگان مرفه در شهر استراتفورد متولد و به رسم آن زمان در 26 آوريل، سال 1554 ميلادي در كليساي سنت ترينيتي غسل و نامگذاري شد. وي در سن 18 سالگي در استراتفورد با هاتاوي كه 8 سال از او مسن‌تر بود ازدواج كرد و ثمره اين ازدواج سه فرزند بوده است. او در حالي‌كه در اوج شهرت بود در زادگاهش در 23 آوريل، سال 1616 يعني همان ماهي كه به دنيا آمد، در سن 52 سالگي دار فاني را وداع گفت. اين معروف‌ترين روايت زندگي ويليام شكسپير است، اما چه خنده‌دار. بله شايد مورخان وقتي عينك‌هاي ذره‌بيني بر چشم داشتند و در دنيايي غرق از كتاب اين سطور را مي‌نوشتند، باورشان نمي‌شد كه اينها تاريخ سرگذشتي است كه بارها مورد ترديد تاريخي قرار مي‌گيرد. آري ويليام شكسپير بزرگ‌ترين نمايشنامه‌نويس تاريخ جهان شايد تنها آدمي بوده است كه بتوان او را يك سايه خواند. چراكه هويت او بارها مورد ترديد واقع شد و خيلي‌ها معتقد بودند، اين شكسپير آن شكسپير نيست. اما تا اين تاريخ براي اين ترديدها هيچ‌كس بر مليت شكسپير اعتراضي نكرده و حتي اين مليت را مورد ترديد قرار نداده است، بلكه تنها گفته‌اند، او فردي ديگر بوده. به‌طور مثال فردي فقير كه آثارش را به يك ثروتمند داده است، يا يك فرد درباري كه آثار ديگري را به نام خود ثبت كرده است.
شوك، صحنه تئاتر حقيقتي تازه مي‌بيند
ويليام شكسپير نام تخيلي است كه يك دختر فقير ايتاليايي‌تبار براي خود انتخاب كرده است تا به كار شعر و ادبيات ادامه دهد. اوه، لطفا من را مورد هجوم قرار ندهيد، بلكه اين ادعا را جان هادسون محقق و شكسپيرشناس مطرح كرده است. او معتقد است شكسپير، اين اسطوره و سلطان چهارصدساله صحنه نمايش در همه دنيا، خانم اميليا بوسانو لاني‌يه است كه مجموعه اشعاري چاپ كرده است و اين آقاي هادسون معتقد است تشابه بسياري ميان اشعار و غزل‌هاي خانم بوسانولاني‌يه و آقاي ويليام شكسپير است و اين زن براي اينكه بتواند كار كند اين نام را انتخاب كرده است. آري تاكنون چند پژوهشگر اعلام كرده بودند كه شكسپير نام خارجي ندارد يا برخي وجود شكسپير را باور داشته‌اند، اما آثار را منتسب به او، نه متعلق به او دانسته‌اند اما ادعاي هادسون آب سردي است بر تن تاريخ نمايش جهان. حالا فرض كنيد كساني كه چهارصد سال شكسپير خواندند و اجرا كرده‌اند، از استانيسلاوسكي- كارگردان و نظريه‌پرداز روس- تا پيتر بروك- كارگردان انگليسي- يا همين دانشجويان تئاتر كشور خودمان با شنيدن اين خبر با چه شوك عظيمي مواجه مي‌شوند و البته مردگان اين اجراها كه حقيقت را هم هرگز نخواهند دانست. حالا ديگر شكسپير تنها يك سايه است و ديگر تنها بودن يا نبودن مسئله نيست بلكه حالا مسئله بر سر مليت و جنسيت استاد هميشه استاد آمفي‌تئاترهاي جهان است. ميان ويليام و اميليا شايد فرق بسيار است، اما مهم آن مجلدهايي است كه در كتابخانه مي‌درخشند و آن اجراهايي است كه بر صحنه مي‌درخشند. هرچند كه شكسپير بزرگ‌ترين ترديد تاريخ هنر است. راستي، به نظر شما، هملتي خواهد آمد تا به ديدن روح شكسپير حقايق را آشكار سازد. به راستي بگذاريد كمي مكث كنيم، ادعاي جان هادسون چه بود، او چه گفت؟
 چهارشنبه 12 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن