در یک نشست خبری، رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد: "ما با ایده فروش اینترنتی دارو مخالف هستیم و آییننامه عرضه اینترنتی دارو با تمرکز بر نسخه الکترونیک ابلاغ میشود." وی از دستاوردهای بخش سلامت و تولید کالاهای سلامت در سالهای گذشته خبر داد و اظهار کرد که دومین دوره نمایشگاه "سلامتبنیان" نیز با موفقیت برگزار شده و تعداد داروهای اضافه شده به سبد دارویی کشور افزایش یافته است.
رئیس سازمان غذا و دارو، درباره نتایج نمایشگاه سلامتبنیان اعلام کرد که این نمایشگاه به تازگی برگزار شده و نه تنها محدود به ارائه داروهای جدید نبوده، بلکه تجهیزات و ملزومات پزشکی، فرآوردههای طب سنتی، گیاهان دارویی و محصولات غذایی نیز به سبد محصولات کشور افزوده شدهاند. او اطلاعاتی از 17 داروی جدید، 33 تجهیزات پزشکی و 8 محصول طب سنتی که در نمایشگاه به نمایش گذاشته شدند، ارائه داد و بر اهمیت حمایت از شرکتهای دانشبنیان تاکید کرد. او از معاونت علمی ریاستجمهوری، معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، و صندوق نوآوری و شکوفایی خواست تا از شرکتهای دانش بنیان حمایت کرده و میزان این حمایتها را افزایش دهند.
رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد که شرکتهای دانشبنیان در حوزه سلامت قدمهای مهمی برداشتهاند. او اظهار کرد که با حمایت از این شرکتها، آنها با دغدغه کمتری محصولات جدید تولید میکنند. محمدی به دو شرکت دانشبنیان اشاره کرد که دستگاه سیتیاسکن ۱۶ اسلایسی تولید کردهاند و تعداد شرکتهای تولید دستگاه دیالیز نیز افزایش یافته است. او به دستاوردهای این شرکتها در زمان پاندمی کرونا اشاره کرد و بیان کرد که شرکتهای دانشبنیان در تولید دستگاههای ونتیلاتور، شتابدهنده خطی، تلسکوپ جراحی، دستکاه احیا کنده ریوی و دستگاه تست هموگلوبین نقش داشتهاند. همچنین یک شرکت دانشبنیان به تولید سمعک پرداخته و محصولات تولیدی از جمله دستگاه محاسبه هموگلوبین خون را نیز ذکر کرد.
رئیس سازمان غذا و دارو اظهار کرد که در گذشته، حوزه تولید دارو با چالشهای زیادی روبرو بوده است اما در حال حاضر مشکلات مرتبط با داروهای بیماران سرطانی و بیهوشی حل شدهاند. او به تلاش شرکتهای دانشبنیان در تولید داروهای بیهوشی اشاره کرد و تاکید کرد که برخی از این محصولات هنوز تجاریسازی نشدهاند. محمدی افزود که با همت شرکتهای دانشبنیان، مشکلات دارویی در زمینه برخی از داروهای سرطان و بیهوشی رفع شده است.
او به تأمین کمبودهای دارویی اشاره کرد و گفت که با حمایت تامینکنندگان، کمبودهای حیاتی از داروهای اساسی کاهش یافتهاند. در این زمینه، وارفارین و متیمازول از جمله داروهایی بودند که کمبود آنها رفع شده است. وی همچنین اعلام کرد که داروهای جدیدی به فهرست دارویی کشور افزوده شدهاند و این اطلاعات به محض تولید به اطلاع عموم خواهد رسید.
رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد که واکسنهای پنج گانه، تب زرد، روتاویروس، پنوموکوک و... در برنامه تولید قرار دارند و امسال با همت معاونت بهداشت وارد برنامه واکسیناسیون خواهند شد. همچنین اعلام کرد که در سال جاری داشبورد پایش و رصد زنجیره سلامت را راهاندازی کردهاند که به مدیران تصمیمگیر و عموم مردم در دسترس خواهد بود.
رئیس سازمان غذا و دارو، در پاسخ به سوالات ایسنا، تأکید کرد که فروش اینترنتی دارو توسط سازمان حمایت نخواهد شد و این موضوع به هیچ وجه مجاز نخواهد بود، زیرا این امر به سلامت مردم آسیب میزند. او اظهار داشت که تسهیل دسترسی به دارو و ارائه خدمات دارویی درب منزل بیماران تا حدی که آسیبی به سلامتی ایجاد نکند، مورد قبول است و این خدمات در حال حاضر برای خانوادههای شهدا و جانبازان به نسبت ۵۰ درصد و بیماران اماس ارائه میشود.
دکتر محمدی اظهار کرد که طرح عرضه اینترنتی دارو در حال تدوین است و به زودی ابلاغ خواهد شد. وی افزود که اجرای این طرح بر عهده داروخانهها خواهد بود و سکوهای متخلف در این زمینه نقشی نخواهند داشت.
در مورد داروی برند بیماران سی اف، رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد که این دارو دو تولیدکننده داخلی دارد و کمبودی در مورد آن وجود ندارد. او اطلاعاتی ارائه داد که تا پایان سال ۶۰۰ بسته از این دارو توزیع خواهد شد و تعداد بیشتری در دورههای آینده واردات خواهد شد. همچنین به کمبودهای جهانی در تأمین داروی برند اشاره کرد.
در آخرین بخش اظهارات خود، وی اعلام کرد که دومین پالایشگاه خون کشور با ظرفیت ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار لیتر تا پایان سال افتتاح خواهد شد. این پالایشگاه قابلیت تولید فاکتورهای خونی را داراست که ارزش افزوده زیادی برای کشور ایجاد خواهد کرد.